Akasha, Romana Črček

Kako ustvariti radost v poslovanju?

10. junij 2014    601 ogledov

Ne glede na to, ali ste trenutno lastnik podjetja ali nekdo, ki šele razmišlja o ustanovitvi svojega podjetja, ste zagotovo že slišali ali izkusili skupna stališča, ki jih imajo ljudje o tem, kaj je potrebno, da ustvarite uspešen posel: “Posel je trdo delo. Zanj je potrebno veliko časa. Za denar je treba trdo delati.” ipd.

Kaj, če obstaja drugačna možnost? Kaj, če bi bil posel v resnici zabaven in ustvarjanje denarja preprosto?

Se spomnite, ko ste bili še otrok? Kaj vse ste se pretvarjali, da ste? Ste bili učitelj? Pevec? Mogoče raziskovalec? Karkoli ste že bili, ste to izbrali zaradi zabave. Takrat niste razmišljali o denarju. Stres ni bil prisoten. Bilo je preprosto zabavno. To je bila pustolovščina in zato ste se igrali.

Kaj, če bi na enak način ustvarili svoje poslovanje? Kaj, če bi zares pogledali, kaj je zabavno in veselo za vas, in sledili temu? Obstaja preprosta in globoka resnica, ki sem se je naučila od Garyja Douglasa, ustanovitelja Access Consciousnessa®. Denar sledi sreči. Sreča ne sledi denarju. Ste srečni ob tem, kar počnete?

Lahko boste rekli: “Prepozno! Že imam svoj posel. Ni radosten. Ni zabaven. Ampak jaz sem v njem. Glede tega ne morem nič spremeniti.” ali pa: “Nimam niti najmanjše ideje, kaj je zabavno zame. Življenje je bilo trdo delo. Nisem prepričan, da se spomnim, kako se zabavati.”

Nikoli ni preprozno, da začnete ustvarjati svoje življenje in posel iz prostora radosti. Lahko začnete živeti in ustvarjati iz občutka pustolovščine!

Tukaj so trije namigi, kako ustvariti radost v poslovanju.

1.    Opustite vse, kar ste se odločili, da posel je.

Ljudje okoli nas imajo svoja stališča o poslu, o tem, kaj posel je, kaj posel potrebuje, kaj deluje in kaj ne. Pogosto verjamemo tem stališčem, ki so lahko resnična ali ne. Torej, prvi korak, da imate radost v poslovanju, je, da opustite vse, kar ste sklenili, da posel je.

Lahko vprašate: “Kaj sem se odločil/-a, da posel je, kar v resnici ni?” in nato: “Bi bil/-a pripravljen/-a to opustiti?

2.    Nad čim ste navdušeni?

Poglejte na stvari v svojem življenju, ki vas navdušujejo. Kaj je za vas zares zabavno? V čem neizmerno uživate? Ne samo na področju poslovanja, temveč na splošno. Mogoče je to pohodništvo ali deskanje. Mogoče je slikanje ali biti v naravi. Karkoli to je, zaznajte energijo, kako bi bilo, če bi se ukvarjali s tem, in nato prosite to energijo, da se pojavi v vašem poslovanju. Prenesite to brezskrbno energijo v svoje podjetje in poslovanje. Kaj, če je res tako preprosto? Bi bili pripravljeni poskusiti?

Ko ste navdušeni nad tem, kar počnete, ko imate občutek, da ste živi, je tam prisotna raven energije, je občutek prostora, ki preglasi vse drugo. To je kraj popolnega veselja, popolne svobode in popolnega ustvarjanja. To je prostor, kjer VESTE, da ste neustavljivi in da ste resnično sposobni ustvarjati, karkoli si zaželite.

3.    Moč sprejemanja

Vsota radosti, ki jo imate v svojem poslovanju in svojem življenju, je neposredno povezana z vašo pripravljenostjo sprejemati. Večina od nas si ne dovoli sprejemati. Postavimo si omejitve, trdo delamo, skrbimo za vsakogar in vse. Vidimo vrednost v drugih, redko pa jo vidimo v sebi.

Kaj bi bilo potrebno za vas, da bi bili pripravljeni sprejeti? Bi bili pripravljeni sprejeti velike količine denarja? Bi bili pripravljeni sprejeti občudovanje? Kaj pa slavo? Hvaležnost? Uspeh? Ali celo to, da drugi poskušajo ukrasti vaše ideje?

Ko ste pripravljeni sprejeti vse brez stališča, je dobesedno vse prispevek vam in vašemu življenju! Vsaka molekula v vesolju vam želi prispevati. Ko si dopustite, da v celoti sprejmete, vstopite v neskončno radost in neskončne možnosti!

Ko se odločite BITI in SPREJETI, radost poslovanja postane vaša realnost. Vse je samo izbira.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...