Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

5 preprostih, a močnih resnic o tem, kako premagati ovire

piše: Uredništvo
22. september 2014    3549 ogledov

Ljudje smo neskončna bitja z neomejenim potencialom. Vendar sami sebe vedno znova omejujemo, sami sebi smo največji sovražniki in sami sebi onemogočamo uresničenje lastnih želja in sanj.

Za vse to lahko krivimo svoje starše, družbo, denar, tehnologijo, vendar ti niso pravi krivci, kajne? Če zares odkrito pogledamo globoko vase, ugotovimo, da je vse to le strah, strah, ki je globoko zakoreninjen v nas in ki nam onemogoča, da bi življenje zajemali s polno žlico.

Zato je edino resnično vprašanje, ki si ga moramo zastaviti, naslednje: ali bomo delovali in se odločali iz strahu ali iz ljubezni?

Bomo dovolj pogumni, da se poženemo za svojimi sanjami in jih uresničimo? Bomo končno spoznali, da lahko dobimo vse, kar si želimo, če le prosimo za to in se tja tudi usmerimo? Ne pozabite, da nam življenje ponuja številne priložnosti, od nas pa je odvisno, ali jih bomo sprejeli in izkoristili ali pa se bomo prestrašili in se skrili. Vse nas je strah, kaj bo prihodnost prinesla, in v tem ni nič slabega. Vendar moramo paziti, da nas ta strah ne ohromi. Lahko si predstavljamo veliko scenarijev glede prihodnosti, vendar ne pozabimo, da smo trenutno tukaj. To je vse,  kar imamo, zato naj nas ne bo strah. Užijmo vsak trenutek, ki ga imamo, tvegajmo in sledimo svoji strasti.

Torej, kaj boste naredili? Boste izbrali strah ali ljubezen? Odločitev je popolnoma vaša, in katerakoli bo, verjamem, da bo prava za vas.

Ko pa boste naleteli na ovire, in verjemite, da boste, saj le tako lahko rastete, se spomnite na naslednjih pet resnic:

  1. Povezan/-a si z vsem – vsakim človeškim bitjem, materjo Zemljo, celotnim vesoljem. Zato ti lahko uspe karkoli, za kar si resnično prizadevaš.
  2. Včasih se ustaviš pred določenimi vrati, ker tako ne gre več naprej, ker moraš po drugi poti ali ker ti manjkajo določena orodja ali sestavine. Zato ne obupaj, ampak razišči. Posvetuj se s strokovnjaki, poišči rešitve na spletu, zastavljaj vprašanja. Najdi nova orodja, in če ugotoviš, da ne obstajajo, jih izumi.
  3. Vedno ko se odločaš, izberi LJUBEZEN, ne strahu. Ljubezen do sebe in do vsakega bitja na tem svetu. Izbiraj ZMAGAJ-ZMAGAJ odločitve, ki prinesejo dobrobit vsem vpletenim in nevpletenim.
  4. Razmišljaj zunaj okvirjev in najdi rešitev, tudi če je ni nihče drug. Ni treba delovati tako kot drugi, tako kot je določeno in družbeno sprejeto. Poskusi, poskusi, poskusi in ne obupaj.
  5. Spoznaj, da nas je vse strah. To je popolnoma normalno. Pomembno je le, da se temu strahu ne prepustimo, ampak da ga znamo sprejeti, prepoznati in spustiti. Bodite pozorni, veliko ljudi vam lahko celo svetuje v skladu s svojimi strahovi.
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...