Čarobni Dih, čarobnost, kristali, prodaja in storitve

O čarobnosti življenja in še čem ... čarobnost nam mora "zlesti" pod kožo

26. september 2014    377 ogledov

V današnjem času je morda težko razmišljati o čarobnosti življenja. Tempo nam narekuje svoj ritem, spopadamo se z različnimi oblikami stresa, služba zahteva svoje od nas, doma spet druga dela in praktično "garamo" od jutra do večera, nase pa pozabimo. Ali pa obratno, smo brezposelni, brez denarja, brez volje, priložnosti pa od nikjer. Le kje je tu čarobnost?

Ja, čarobnost nam mora zlesti pod kožo. Moramo ji najprej posvetiti pozornost in si upati ter slednje tudi naglas priznati, da je življenje vendarle lahko čarobno. Gre za čudež, da živimo in uživamo v lepotah vseh stvaritev, ki so tukaj le za nas. Tega niti opazimo ne več. Gre namreč le za naš pogled. Vendar opažam, da vse več ljudi, to čarobnost prepozna in jo začne tudi živeti. In takrat, ko spremenimo pogled, se življenje spremeni in posledično s tem tudi vse ostalo. To, kako smo naravnani, kam usmerjamo svojo pozornost in razmišljanje, to tudi privabljamo v svoje življenje. Ne moremo živeti čarobno, če nikoli nanjo niti ne pomislimo. Vedno imamo v življenju to, za kar se odločimo. Če se odločimo za probleme, jih bomo imeli. Če smo usmerjeni v rešitve, bomo težave vedno rešili. Gre torej za našo naravnanost. Naše zavedanje in svobodno voljo, da razmišljamo in čutimo, kar pač hočemo. To spoznanje je hladen tuš, ki nas kar naenkrat spomni, da smo za vse v življenju praktično odgovorni sami in sploh, da lahko vse v našem življenju kadarkoli spremenimo. To pa seveda prinaša še en hladen tuš, saj spoznamo, da je počivanja v varnem gnezdu, naslonjaču ali kjerkoli konec in da je čas, da naredimo korak v želeno smer. Tu pa je potreben pogum, volja in seveda koraki. Sama rada rečem, da je razlika med sanjarjenjem in našimi kreacijami samo v delovanju oz. akciji. Dokler samo sanjamo, ne naredimo veliko. Če želimo rezultate, potrebujemo odločne korake.

Zapomnimo si, da nas nihče in nič ne more spraviti v slabo voljo, če tega ne želimo. Za te občutke smo odgovorni čisto sami. To je del poti, ko se spopadamo z našimi bolečinami, vse dokler nas to več ne prizadene. Takrat gremo naprej in smo spet stopničko višje.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...