Čarobni Dih, čarobnost, kristali, prodaja in storitve

Sladka pričakovanja, grenak priokus?

22. december 2014    292 ogledov

Pričakovanja so vedno tako zelo sladka. Tista smetana na tortici, češnja na kolačku … potem pa tega ni in nastane grenak priokus. Zakaj je tako?

V življenju vedno nekaj pričakujemo. Pričakujemo od sebe, od življenja, od soljudi, partnerja. Vedno je nekaj, kar nas motivira in nam da zagon, da pričakujemo, se veselimo. Potem pa pride nestrpnost, za njo pa razočaranje, jeza in žalost. Prevelika pričakovanja, sploh tista, ki nam spodletijo, nam pustijo zelo grenak pečat.  Namesto slastne tortice s smetano na vrhu zdaj ne bomo uživali niti v tisti brez. Ker ni popolna. Ni taka, kot smo želeli.

Vendar ne pozabimo. Prave stvari, predvsem pa tiste, ki so nam namenjene, se zgodijo vedno takrat, ko ničesar ne pričakujemo. S pričakovanjem prevečkrat ustvarjamo nestrpnost, nestrpnost pa zapira pot, da bi lahko želeno privabili v svoje življenje. Nestrpno čakanje ustvarja v nas nemir, zaradi katerega usmerjamo svojo pozornost v nekaj, česar še ni, kar bi želeli, da je. Posledično ustvarjamo negativno ozračje, v katerem začnemo privabljati tudi svoje dvome in strahove. Potem se prebudi še naše nezaupanje in krog je sklenjen.

Za pravilno delovanje ne pričakujmo. Bodimo strpni in zaupajmo. To so ključi, ki bodo odprli prava vrata in nam prinesli pravo tortico.

Vedno bodimo odprti za priložnosti, za darove življenja, vendar jih ne pričakujmo jutri. Lahko se zgodijo že danes, lahko pa veliko kasneje. Raje imejmo odprte oči in hodimo odprtih rok skozi življenje. Saj se nemalokrat zgodi tudi to, da nas sreča doleti nepripravljene. Kaj je lahko še bolj žalostno od tega, da nam življenje ponudi odlično priložnost, mi pa je ne prepoznamo in jo zavržemo. Ena lekcija več, je že tako. Vendar so včasih nepotrebne. Potrudimo se, da bodo naše lekcije čim lažje in da bo življenje čim bolj lahkotno ter čarobno. Saj je vendar kratko. Zakaj bi čakali na tisto češnjo, če pa gre tudi brez nje. Če pride kasneje, toliko boljše, potrudimo se le, da nam ne uide.

Pričakujmo res samo s pozitivno energijo in hkrati globoko v srcu zaupajmo, da bomo želeno tudi dobili. Kajti če ne verjamete v to, kar si želite, tega tudi ne boste dobili. In vsako pričakovanje je takrat odveč, energija pa se porabi za nekaj, kar nam ne prinese pravega učinka. To pa vedno zaboli.

Pustimo torej svojim željam, naj nas obiščejo. Zaupajmo, da se bo vse zgodilo ob pravem času, saj izsiliti ne moremo ničesar. Ta čas pa izkoristimo za pozitivne trenutke in pustimo, da se vse ustvari takrat, ko se mora.

Sladko življenje je lahko kadarkoli, tudi brez smetane na tortici in brez češnje na kolačku. Grenak priokus ostaja samo nestrpnim in razočaranim.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...