Založba 5KA, založništvo in izobraževanja

Manj tekmujmo, več sodelujmo

26. februar 2015    269 ogledov

Današnji vplivi okolja (države, medijev, šolstva ...) nas učijo, da so najpomembnejše vrednote denar, kariera – USPEH. Usmerjajo nas tako, da večino svojega časa namenjamo karieri in služenju denarja, kot da je to skoraj edino in najpomembnejše področje našega življenja. Učijo nas tekmovalnosti in ne sodelovanja ...

A narava je bila, je, in vedno bo močnejša od narejenih sistemov, njihovih vplivov in priučenih zadev. In ljudje si ŽELIMO SODELOVANJA, ne toliko tekmovanja. Znotraj sebe si vsakdo tega želi, saj vemo in čutimo, da skupaj zmoremo več.

Zato – manj tekmujmo in več sodelujmo

Mnogokrat se bijejo bitke (ki dejansko nikoli nimajo zmagovalca, zgolj utrujajočo tekmo brez konca) med spoloma. Bijejo se bitke med generacijami. Bijejo se bitke med politiki. Bijejo se bitke med državami. Bijejo se bitke med zaposlenimi in delodajalci. Bijejo se bitke med posamezniki – kdo je boljši, čigavo mnenje več šteje, kdo je lepši in kdo uspešnejši.

A če pogledamo malo iznad tega – ni to malo hecno? Vemo, da ni realnega zmagovalca teh tekem. Ja, lahko nekdo zmaga v nekem pogovoru in preglasi drugega, a to ne pomeni, da je zmagal tekmo. Tekmujemo in pri tem izgubljamo energijo, katero bi lahko porabili za skupno USTVARJANJE. Nekako vsi vemo, da lahko s timom, s skupino dosežemo bistveno več kot posamezniki, a se tega v našem okolju še premalo poslužujemo.

Verjamem, da bomo kot posamezniki in kot celota dosegli bistveno več na vseh področjih življenja, če več sodelujemo. Si pomagamo. Se dopolnjujemo. Jaz znam nekaj, ti nekaj drugega. To združiva in ustvariva nekaj, kar kot posameznika ne bi mogla. To je prava pot. Trdno verjamem v to.

Ker nas več verjame v to, spodbujamo POVEZOVANJE tudi z dogodki, kot je Največji dogodek za žensko podjetništvo v Sloveniji – 500 podjetnic, ki bo 18. 3. 2015 v Ljubljani organiziran že tretjič. Naš slogan KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA je čutiti tekom celotnega dogodka in še pomembneje – čutiti ga je tekom celotnega leta. Iz dogodka prihajajo čudovite zgodbe povezovanja in skupnega uspeha. In prav to je najlepši rezultat, ki ga lahko dobimo ...

Zato vse ženske (ni nujno, da ste podjetnice, vendar je zaželjeno, da ste podjetne in, da verjamete v moč povezovanja) – vabljene na dogodek! Je res nekaj posebnega – imamo določen dress code dogodka (nekaj rdečega), obiskal nas bo tudi predsednik republike Borut Pahor, predavatelji bodo v tandemih (letošnja rdeča nit je SKUPAJ ZMOREMO VEČ), dogodek v znamenju METULJEV (simbol preobrazbe, lahkotnosti, lepote, nežnosti in moči) ...

Organizatorke dogodka – Zorica Jakolin, Urša Žorž in Petra Škarja vam obljubimo, da bomo dale res vse od sebe, da naredimo dogodek izjemen in da pomagamo, da se rodijo nove zgodbe uspešnega povezovanja.
In ne pozabite – manj tekmujmo, več sodelujmo.

Vabljene!
Petra Škarja, soorganizatorka dogodka 500 podjetnic

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...