Jelka Klun

Energetsko čiščenje prostora

piše: Jelka Klun
5. maj 2015    502 ogledov

Energetsko čiščenje prostora je ena izmed najučinkovitejšh metod, da preobrazimo energijo prostora (doma, poslovnega prostora) tako, da iz njega odstranimo zastalo energijo, ki se sčasoma nakopiči v vsakem prostoru, in vanj prinesemo pozitivno energijo, kar spodbudi večjo harmonijo, zadovoljstvo, nove priložnosti.

Energetsko čiščenje prostora se priporoča, če se preselimo v drugo stanovanje, če v odnosih nastanejo nesoglasja, če človek obtiči na neki točki v življenju in ne ve, kako naprej, po bolezni, ko se rodi otrok oz. vsakič, ko začutimo, da je treba preobraziti energijo prostora.

Najprej moramo opraviti čiščenje prostora. S čiščenjem prostora se lotimo treh poglavitnih vzrokov za zastalo energijo; to so fizična umazanija, energije prejšnjih stanovalcev in nered.

Okoli umazanije se vedno nabere energija nizke ravni. Če pred energetskim čiščenjem ne počistimo umazanije, je učinek tak, kot bi dali šopek v umazano vodo. Fizično čiščenje prostora ni težava, saj vsi vemo, kako se ga je treba lotiti. Prav tako prostor in predmeti na energetski ravni vsebujejo informacije, kaj se je v nekem prostoru dogajalo. Vibracijo prostora lahko zaznamo kot tesnobno vzdušje, vznemirjenost, nemir, odvisno od tega, kakšno vibracijo so stanovalci vnesli v prostor.

Veliko večja težava v našem življenju pa je nered, saj ima globlje psihološke vzroke in učinke, ki vplivajo na nas, naše okolje in naše življenje. Nered ovira pretakanje energije po prostoru, kar povzroči, da se stanovalci počutijo zavrti ali zmedeni.

Zakaj je čiščenje nereda tako učinkovito?

Medtem ko urejate svet okoli sebe, potekajo enake spremembe tudi znotraj vas. S spreminjanjem svojega doma odpirate tudi nove možnosti zase. Ko odstranite ovire za harmoničen pretok energije, ustvarjate več harmonije v svojem življenju in širite prostor za nove priložnosti. Nered predstavljajo vse stvari, ki jih ne uporabljamo ali jih ne maramo, stvari, ki so neurejene, preveč stvari v majhnem prostoru, vse, kar je nedokončano. Nered nas zadržuje v preteklosti, zaradi nereda zavlačujemo, smo neorganizirani, zaradi njega smo utrujeni in zaspani. Odgovor na vprašanje, zakaj kopičimo navlako, pa je večplasten. Stvari hranimo za vsak primer, pomenijo nam varnost, status, s kopičenjem tlačimo čustva. Pri procesu čiščenja nereda gre ves čas le za to, da stvarem pustimo oditi. Ne samo predmetom – to je končna posledica. Najpomembnejše se je naučiti, kako se posloviti od tistih občutkov, ki nas zadržujejo pri njih, potem ko je že prišel čas, da odidejo po svoje.

Šele ko opravimo z neredom in fizičnim čiščenjem prostora, lahko pristopimo k energetskemu čiščenju in s tem ustvarimo 'sveti prostor'.

Zelo pomemben del energetskega čiščenja prostora je ustvariti jasnost namere celotnega postopka. Treba si je vzeti čas za premislek o tem, zakaj bi želeli prostor očistiti, oz. še pomembneje, kaj želimo v prostor vnesti – katero energijo, na katerem področju življenja želimo pozitivno spremembo. Jasnejša bo predstava, večja bo sprememba okolja in našega življenja.

Za dejansko energetsko čiščenje prostora obstajajo različne metode: petje manter, solni ritual, harmonizacija s štirimi elementi, čiščenje z zvokom ...

Ko prostor energetsko očistimo, torej ko razbijemo zastalo energijo, pa je treba prostor posvetiti z novo energijo z namero, kaj si želimo, da se v našem življenju spremeni od tega trenutka naprej, in to novo energijo usidrati v prostor.

Z izvajanjem energetskega čiščenja prostora bomo spoznavali dom z njegovega duhovnega energijskega vidika. Če se odpremo notranji viziji, da začutimo subtilno energijsko življenje prostora, ga lahko tudi oplemenitimo in vzpostavimo večje ravnovesje in harmonijo.

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tatjana
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala
Za navodila in misli
Nalagam...