Taja Albolena

Ženska vodi z ljubeznijo

19. oktober 2015    1949 ogledov

Ena od stvari, ki jo vedno znova opažam pri svojem delu z ženskami, je, da se ženske ne zavedajo, kako močan vpliv imajo na svojo okolico. Rada rečem, da se moški vedno odzivajo na žensko. In to se najlepše vidi v odnosu … Ko je ženska srečna, so vsi okoli nje srečni. Ko je ženska slabe volje, s svojim razpoloženjem vpliva na vse okoli sebe.

Pravzaprav ženska vodi z zgledom, ljubečim zgledom. In ob tem ni dvoma, da gre za pomembno umetnost, ki jo ženske moramo izmojstriti – umetnost povabila. Ženska vedno začne odnos z moškim, moj dragi temu pravi, da odpre vrata. In umetnost je, da veš, kdaj odpreš vrata, in kako vodiš moškega v ljubezni.

Da bi to lahko naredila, je ena najpomembnejših stvari, da ne vzameš reakcij svojega moškega osebno. Seveda sem na papirju lahko pametna, v praksi stvar večini žensk povzroča precej težav in želim ti pokazati, zakaj je tako.

Ženski in moški možgani se razlikujejo in to, kar je pomembno ženski, možgane katere preplavlja estrogen, je povezanost. Za moške povezanost ni življenjskega pomena, medtem ko ženske povezanost dojemamo kot življenjsko pomembno. To izhaja iz najstarejšega dela v naših možganih, ki zapuščenost vedno asociira s strahom pred smrtjo. Če naša ženska prednica pred nekaj tisoč leti ni imela moškega, ki bi jo zaščitil in branil pred zvermi, če ni bila povezana v skupnosti, preprosto ni preživela. In čeprav danes ni več tigrov ali levov, ki bi skakali na nas izza vogala in ogrožali naše življenje, naši možgani še vedno enako odreagirajo.

Ženske ločenost (nasprotje povezanosti) čutimo kot ogroženost. Ženska čuti varnost v povezanosti in brez dvoma je tudi to eden od dejavnikov, zakaj se prevarana ženska počuti tako nemočno, šibko in pogosto čuti, kot da je ogroženo njeno preživetje. Plazilski možgani v naši lobanji nam brez dvoma povzročajo številne preglavice. 

Ženska esenca temelji na ljubezni in povezanosti. Ko se pozornost moškega z ženske premakne drugam, npr. na področje dela, še posebej ko se to zgodi nenadoma, na primer ko med ljubljenjem zazvoni telefon in moški izve, da mora nujno v službo, ali pa da ga na računalniku čaka nujen mejl, ki ga mora nemudoma potrditi, ženska čuti fizično bolečino. Ženska umik pozornosti čuti kot bolečino v telesu. In tega ne moreš zanikati, skriti ali zaobiti. To je preprosto odziv telesa na nenadno odtegnitev pozornosti, da ne govorim o tem, kako tovrsten manever v ženski pritisne na njen notranji gumb otroške ranjenosti.

Če je v tebi živa otroška rana zapuščenosti, se boš čutila zapuščeno. Če je v tebi živa rana nevidnosti, se boš počutila spregledano. Skratka, odziv moškega bo v tebi aktiviral staro ranjenost, ki bo vodila v serijo manevrov, ki so ti zelo dobro poznani še iz otroštva, kako boš poskušala dobiti nazaj njegovo pozornost in ljubezen. In verjemi, iz izkušenj vem, da to običajno niso najbolj ljubeči in prijazni načini. Bolj verjetno so na področjih, ki so povezani s sitnarjenjem, pritoževanjem in slabo voljo.

In ker ženske ne poznamo dovolj dobro same sebe, ker ne poznamo razlik med moško in žensko energijo in kako se odzivamo drug na drugega, običajno namesto da bi vodile z zgledom, začnemo vojno.

To je dinamika igre moške in ženske energije, in ko govorim o tem, da ne jemlji stvari osebno, imam v mislih predvsem, da se pouči o tem, kako se svojemu moškemu lahko približaš in vodiš z ljubeznijo. To je še posebej pomembno takrat, ko se čutiš ignorirano ali zavrnjeno od moškega.

Eno od presenetljivih odkritij mojega raziskovanja razlik med žensko in moško naravo je povezano z ranljivostjo. Spoznala sem, da je moškemu izjemno pomembno, da je ženska ranljiva, iskrena, naravna in avtentična. Skratka, da podeli z moškim, kaj potrebuje od njega. In zato je izjemno pomembno, da svojemu moškemu razložiš, kaj je zate boleče, in da je odtegnitev pozornosti nekaj, kar te fizično boli.

Zato rada rečem, da mora ženska najprej in predvsem zelo dobro poznati samo sebe, če želi z moškim ustvariti harmoničen, intimen odnos. 

Običajno moški ne ignorira ženske namenoma. Pogosto je to zgolj občutek, ki ga imamo ženske, ker ne razumemo svojih reakcij na določeno vedenje in projiciramo svoje otroške strahove na partnerja. Ali pa gre preprosto za moško fokusirano, usmerjeno pozornost, ki je ne moreš kar tako zmotiti, če ni razlog resnično pomemben in 'predre' fokusirano pozornost moškega. Prav zaradi tega, ker smo si med seboj tako različni, je pomembno razumeti razliko med moško in žensko naravo, pa ne samo zaradi partnerja. Pogosto imamo ženske težave tudi s svojimi sinovi, brati, očeti, sodelavci, ker preprosto ne razumemo, kako moški delujejo in kako se lahko dotaknemo njihovega srca ter vodimo z ljubeznijo.

Moški so s svojo energijo zelo pazljivi in zato svojo pozornost usmerjajo na stvari, ki so zanje pomembne in so relevantne za trenutno aktualno temo v njegovem življenju. Ker arhetipsko gledano govorimo o lovcu, če zamudi priložnost ali vso svojo moč porabi za en lov, ki je neuspešen, bo potreboval dolgo časa, da se ponovno zbere in regenerira, v nasprotju z žensko, ki je mojstrica na energijski ravni. To v praksi pomeni, da če je za moškega pomembna služba, bo vso pozornost in energijo usmeril tja. In sploh ni nič nenavadnega, da je siten in jezen, če ga 'zmotiš' na njegovem 'lovu' zgolj zato, da bi mu povedala kakšno zanj 'nepomembno' podrobnost. In ker ženske pogosto s tem, ko motimo moške, želimo samo njihovo pozornost, smo potem užaljene in jezne še me, če dobimo 'negativno' pozornost v obliki negodovanja.

Razlika med moško in žensko naravo je v tem, da je moška narava povezana s fokusom, usmerjenostjo in osredotočenostjo na rezultate, skratka, pomembni so cilji in kako jih doseči (smisel lova je, da na koncu domov prinese hrano). Moška energija je prisotna v glavi in je predvidljiva ter linearno usmerjena. Ženska narava je na drugi strani povezana s čustvenostjo, s tokom energije in fleksibilnostjo. Nič nenavadnega ni, če se oseba z močno žensko naravo na sredi zadeve premisli in gre v popolnoma nepredvidljivo smer. Ženska energija je nepredvidljiva, divja in ciklična. Namesto delovanja, ki je značilno za moško energijo, so z žensko povezani kreacija, povezovanje in odnosi.

Seveda imamo tako moški kot ženske obe energiji v sebi, vendar spol, tvoja fizionomija telesa, določa, katera energija je dominantna in predvsem katera je energija, ki je telesu naravna. Ženska energija je naravna ženskemu telesu in seveda znamo uporabljati tudi moško energijo in biti v njej, vendar to od nas zahteva več energije in več pozornosti, več aktivnosti kot ženska energija, kar izčrpa tvoje fizično telo. Zato se ženskam, ki so veliko v moški energiji, upre njihovo fizično telo. Težave z zanositvijo, težave s srcem, težave z rodili in prsmi so pogosto prisotne pri ženskah, ki večino svojega časa preživijo v moški energiji in pozabijo negovati svojo naravno, izvorno žensko esenco.

Dejstvo je, da je uravnovešanje potrebno, in če želimo imeti v svojem življenju možatega moškega, moramo biti ženske v svoji ženstvenosti, kajti nasprotja se privlačijo. In ne pozabi, da se moški odziva na žensko. Če je ženska možata, bo k sebi pritegnila poženščenega moškega, ker se nasprotja privlačijo, tako kot polarnost na magnetu. 

Pomembno je, da spoznaš Darilo, ki ga kot Ženska prinašaš na ta planet. Kajti le ko se zavestno zavedaš in poznaš svoje darilo, ga lahko zavestno deliš z ljudmi in svetom. Brez zavestnega spusta v svojo ženstvenost boš težko moškega povabila v ljubezen. Umetnost povabila je nekaj, kar obvladajo ženske, in tako kot radi rečejo moški, oni čakajo na povabilo ženske. In če ženska ne ve, kako povabi in s čim, se ji lahko zgodi, da povabi moškega, ki ga ne želi povabiti, pa se tega zave šele, ko je že tako globoko v igri, da postane očitno, kam pes taco moli.  

Žensko povabilo v ljubezen bo tvojega partnerja vodilo v njegovo srce in v stik z njegovim telesom. Dobesedno ga povabiš iz glave v telo. Brez občasnega povabila v ljubezen bo moški usmerjen in aktiven, brez občutka in bo kot bagar, ki zapelje čez vse, da pride do svojega. Moški brez ženske svetlobe ljubezni postane tog, avtomatiziran in deluje zgolj iz razuma. Če si želiš, da moški začuti tvoje srce, ga moraš povabiti vanj.

Da bi to lahko naredila, pa moraš biti v stiku s svojim telesom, s svojo ženstvenostjo in predvsem s svojimi željami in potrebami. Zato začni s preprostim vprašanjem: Kaj si resnično, srčno želim? In ko odkriješ, kaj si želiš, to podeli s svojim moškim

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...