* Izbrisan Uporabnik *

Afirmacija in vizualizacija: kaj ju še dopolnjuje?

7. december 2015    2153 ogledov

Nujni koraki na fizičnem nivoju za uresničitev afirmacij in vizije

Vsem našim prizadevanjem na mentalnem nivoju morajo slediti tudi potrebni koraki na fizičnem nivoju, da ustvarimo pot, da se bo naša vizija lahko spustila v materialni svet. In zanimivo, tukaj številni odpovejo. Mi moramo utelesiti tisto, kar afirmiramo in vizualiziramo.  

Če želimo narediti izpit, bo treba sesti za knjige in se začeti učiti. Če iščemo novo službo in imamo jasno sliko glede tega, kaj želimo in česa ne, bo treba začeti brati oglase in pisati prošnje. Če si recimo delamo vzporedni načrt za počitnice za primer, če izpita ne bi naredili, s tem prav tako sabotiramo vse prejšnje delo. Če si želimo partnerja in si pri preurejanju spalnice kupimo posteljo za eno osebo, je to jasno sporočilo, da ga pravzaprav ne pričakujemo. Odpreti je treba prostor in kanale tudi v našem delovanju, da tisto, kar želimo, pride k nam.

Nadzor govora in afirmacije ter vizualizacija

Negativne okoliščine v našem življenju so posledica napačne uporabe misli, imaginacije, govora in seveda tudi naše napačne presoje življenjskih okoliščin. Beseda ima veliko ustvarjalno moč, in če želimo spremeniti svoje življenje, se moramo ozirati tudi na to, kaj govorimo. S stalnim pritoževanjem, samopomilovanjem in negativnim izražanjem glede svoje prihodnosti sabotiramo spremembe, ki jih želimo vsaditi v svojo zavest. 

 Besede, prežete z iskrenostjo, prepričanjem, vero in intuicijo, ustvarijo eksplozivno vibracijo in kot bomba, ki se sproži, lahko razbijejo skale naših ovir in ustvarijo spremembo, ki si jo želimo. – Paramhansa Jogananda

Zakon privlačnosti

Danes se o zakonu privlačnosti veliko govori, pa vendar je to tudi star okultni zakon, ki pravi, da podobno privlači podobno in da se tisto, na kar usmerjamo svojo pozornost, povečuje. Če je naš um poln misli o pomanjkanju, bomo pritegnili še več pomanjkanja.

 O tem je govoril že Jezus: Tistim, ki nimajo, bo odvzeto tisto, kar imajo, in tistim, ki imajo, bo dano še več. 

Če torej usmerjamo pozornost samo na to, česar nimamo, se bo to stanje slabšalo, če pa usmerimo pozornost na tisto, kar imamo in zavestno gojimo občutek hvaležnosti, bomo po zakonu privlačnosti pritegnili v svoje življenje še več izobilja.

Postati moramo torej magnet za tisto, kar si želimo.

Če si želite ljubezni, postanite ljubezen. Če si želite harmonije, postanite harmonija. Ves čas pa se tudi zavedajmo, da je univerzum velika skrivnost, in bodimo odprti za to, da se lahko v vsakem trenutku zgodi nepričakovan čudež, tudi če nismo naredili nobenega od prej navedenih korakov.

Kako se povezujejo etika, vizualizacija in afirmacije?

Tako terorist kot borec za mir in pravičnost ustvarjata svoje življenje v skladu s svojimi notranjimi prepričanji, imaginacijo, govorom in presojo zunanjih okoliščin. Oba torej uporabljata iste zakone, samo cilje imata drugačne. 

 Zloraba naše svobodne volje je tista, ki povzroča trpljenje. Bog nam je dal moč, da ga sprejmemo ali zavrnemo. On ne želi, da bi trpeli, vendar se ne bo vmešaval, če bomo izbrali dejanja, ki nas vodijo v nesrečo. – Paramhansa Jogananda

Naj bodo torej naši cilji in delovanje v skladu z univerzalno voljo do dobrega. Ta ideja lahko povzroči veliko notranjega dvoma pri dobrih ljudeh, ki nimajo dobre samopodobe.

Bojijo si zastavljati velikopotezne cilje, ker mislijo, da to pomeni, da so egocentrični. Ko dobijo tisto, kar si želijo, imajo občutek, da jih bo zdaj zdaj doletela kazen ali nesreča, ali pa na druge načine sabotirajo tisto, kar so dobili. V tem primeru je najbolje, da si najdete vodstvo nekoga, ki bo znal razmejiti med tem, kaj so vaše pravice in kje se začne sebičnost.

Naj še enkrat ponovim, da ima vsako živo bitje pravico do izpolnjujočega življenja, dobrih medsebojnih odnosov, svobode, spoštovanja in dobrin, ki jih potrebuje za razvijanje svojih talentov.  

Nič ni 'neduhovnega' v želji, da bi zaslužili denar, denar je samo energija. To energijo lahko uporabljamo za zadovoljevanje svojega pohlepa ali pa namenjamo del svojega bogastva za projekte, s katerimi koristimo skupnosti.

Načelno ima človek, ki ima veliko denarja, več možnosti, da koristi skupnosti, kot tisti, ki ga nima. Vendar s tem ne želim reči, da ljudje, ki niso premožni, ne morejo ničesar dati. Vsak lahko najde svoj način, da je koristen za skupnost. Pomembno je, da delujemo v skladu s svojo notranjo naravo, swadharmo.

Če je poslovnost del vaše narave, bodite uspešen poslovnež. Skozi to vas bo življenje vodilo skozi vse potrebne lekcije. Če želite biti priznana javna osebnost, bodite to. Številne znane osebnosti so izkoristile svoje ime in svoj vpliv za podpiranje pozitivnih projektov. Če ne sledimo svoji notranji naravi, bo naše življenje polno frustracij in nezadovoljstva, ki nas lahko vodi v ljudomrzništvo, nestrpnost, sovraštvo do življenja in fanatizem. Predvsem pa bo zlagano in neiskreno.

Tantra je pot, ki se ne bori z našo notranjo naravo in ne poskuša poslovnežev poslati v samostane, hedonistov spreobrniti v askete in umetnikov v suhoparne recitatorje svetih besedil. Svet ne potrebuje še več laži in pretvarjanja.

Bodite to, kar ste, saj je življenje sveto, ki nam je dano od Božanske matere, in na vsakem področju smo lahko v njenem naročju in živimo po duhovnih zakonih. 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...