Taja Albolena

3. adventni teden: čas manifestacije

14. december 2015    1794 ogledov

Tretja adventna nedelja je pred nami. Prižgali smo tretjo svečko na namiznem venčku. Tretji adventni teden, ki je pred nami, je posvečen elementu zraka in zavesti. V tem tednu bomo mojstrili svojo namero. Tako kot potrebujemo čist zrak za dihanje, potrebujemo jasno mentalno sfero, da se lahko usmerimo na svojo namero. Zrak je povezan z jasno perspektivo in v tem tednu bomo izkoristili moč tega elementa in postavili namero za novo leto. 

Zrak je element, ki je simbol svobode in manifestacije

Zrak je element, ki se hitro premika in ki ga je težko ukalupiti, ujeti v posodo. Njegovi lastnosti sta svoboda, hitrost in na svojih krilih nosi tako zvok kot vibracijo. In to, kar bomo mojstrili v tem tednu, je globoko poslušanje.

Če želimo ustvariti v svojem življenju to, kar si resnično srčno želimo, moramo biti voljni prisluhniti svojemu srcu. Naše srce je tisto, ki je portal naše duše, in prek srca vstopamo v stik z globokimi hrepenenji, ki so del naše duše.

Srce je organ v telesu človeka z večplastnimi makromembranami, za katere se zdi, da delujejo po načelu tekočega kristalnega oscilatorja. V raziskavah, ki so jih naredili v inštitutu HeartMath v Kaliforniji, so odkrili, da srce oddaja polje, ki se širi v obliki krofa tudi do 2,5 metra zunaj človeka. 

Srce je v sveti navezavi z Zemljo, informacije pa si izmenjujeta prek zemeljske zvezde, čakre, ki je pod stopali. Srce je naravnano in usklajeno z resonanco Zemlje, hkrati pa se Zemlja odziva na spremembe v srcu posameznika. S tem, ko spremenimo svoje občutke, ne le da vplivamo, temveč določamo svojo naravnanost na cikel kreacije.

Največjo resonanco in občutek harmonije med srcem in Zemljo dosežemo, ko smo v občutku, ki mu pravimo ljubezen. Strah je vzorec, ki prepreči resonanco in harmonijo Zemlja-srce-možgani-celica. 

"So trenutki, ko čutimo hvaležnost za ljudi v svojem življenju. Umaknite se v tišino in zapišite svoje občutke hvaležnosti (to je vaša srčna sutra). Ta trenutek hvaležnosti je trenutek razsvetljenja, razumevanja, inteligence. Je manifestacija iz globin vaše zavesti. Imejte svojo srčno sutro na svetem mestu. In pogosto mantrajte svojo sutro." – Thich Nhat Hanh

Spremeni svoje prepričanje in spremenil se bo svet okoli tebe

Znanost nas uči, da ko spremenimo svoja prepričanja, začnemo spreminjati tudi okoliščine in situacije. Znanost in starodavna izročila imajo skupno točko, vendar se znanost osredotoča na misli, starodavne modrosti nekaterih ljudstev pa se bolj osredotočajo na notranje občutke.

Med te uvrščamo tako jezo, žalost, strah, krivdo, neučakanost, egoizem kot hvaležnost, radost, ljubezen, spoštovanje. Mentalni hrup v naši glavi nam pogosto preprečuje, da bi se povezali s svojim srcem in sledili svoji notranjosti.

V ospredju bodo budnost, opazovanje, poslušanje, kar nas vodi v prisotnost, da smo v sedanjosti, tukaj, zdaj. Le v tem trenutku lahko naredimo spremembo. Le v tem trenutku lahko sprožimo namero. Za našo rast in celovitost je bistvenega pomena, da smo voljni in pripravljeni slediti duhu. Naučiti se moramo razsodnosti, da razpoznamo glasove v naši notranjosti, da prepoznamo, kdaj nas vodi naša duša, kdaj smo v stiku z višjim jazom in kdaj je nižji jaz tisti, ki nas usmerja. Če te kapacitete razsodnosti nimamo razvite, bomo težko razločili med glasovi v sebi in ne bomo prepoznali, kateri glas je tisti srčni, ki nam sporoča naša srčna hrepenenja.

Živimo v svetu, kjer je mentalni nivo onesnažen s številnimi informacijami, in od nas je odvisno, kako se bomo odzvali na te informacije, ki jih zrak prinese do nas. Lahko odreagiramo ali pa zavestno izberemo svoj odziv.

To, kar je globoko učenje zraka kot elementarnega bitja, je razsodnost in sposobnost očiščenja vsakršne navlake, da bi lahko prepoznali, kaj si želimo. In to je tudi teden, ko je modro opraviti energijsko čiščenje doma, pripraviti dom na praznike, ustvariti sveti prostor.

Izziv je tudi v tem, ali smo sposobni izbrati mir namesto vojne, ljubezen namesto strahu, radost namesto stresa. Naše učenje je, da prepoznamo, kaj se nam dogaja, in da smo sposobni zavestno izbrati in s tem uporabiti to realnost zraka, da svojo vibracijo uglašujemo na harmonijo in ravnovesje. Zrak je mojster ohranjanja vibracij in uči nas čustvenega ravnovesja, ko smo v zunanjem stiku s svetom.

Zrak s seboj nosi usmerjevalno energijo soustvarjanja

Namero uporabljamo za spodbujanje notranje rasti in za kreacijo stvari od znotraj v svet. Postavljanje namere in kreacija z namero sta v tem izjemnem času zelo pomembna, saj nam pomagata, da se usmerimo, dobesedno naravnamo svojo smer. Ko delamo z namero, je ključno uglaševanje z vibracijo tega, kar si želimo in kar soustvarjamo, in tukaj je element zraka mojster, ki nam pomaga držati smer, v katero se premikamo.  

Skozi izročilo gradnje jaslic je tretji adventni teden posvečen postavitvi domačih živali, kot so ovce, koze, krave, svinje, psi, muce, osli, konji.

In kaj lahko naredite v tem tednu za svojo dušo?

V tretjem tednu adventa se osredotočite na to, kako usmerjate svojo energijo, kaj hranite s svojo pozornostjo, s svojo zavestjo. V tem tednu bo izziv mentalno klepetanje, preusmeritev naše pozornosti na stvari, ki so nepomembne. Spomnite se, da je ključno poslušanje, tako v zunanjem kot notranjem svetu. Prisluhnite svoji duši in temu, kar lahko deli z vami. V soboto vstopamo v posvečeni čas kreacije in pomembno je, kako se naravnate, kako boste stopili v letošnji proces kreacije novega leta.

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tatjana
  komentiral 3 mesec nazaj
Hvala
Nalagam...