Andrej Pešec

Skrivnosti ženske in moške miselnosti

25. januar 2016    4097 ogledov

Moški zaman pričakuje, da ga bodo družinski člani poslušali in spoštovali, če sam ne spoštuje etičnih idealov in sledi zglednim ljudem, ženska pa zaman išče izgovore, da njen moški ni pravi moški, če mu tega ne dovoli in če sama ne postane prava ženska.

Moški, ki se ne samoizpopolnjuje, ogromno tvega, saj ženska zelo težko sodeluje z neodgovornim in nediscipliniranim moškim, ki nima vzvišenega cilja v življenju. Enako tvega ženska, ki ne kultivira avtentičnih ženskih lastnosti, kot so strpnost, potrpežljivost in dostojanstvo.

Če moški pričakuje, da bo ženska angel v njegovem življenju, mora zanjo najprej ustvariti nebesa, saj angeli ne živijo v peklu ...

Če ženska pričakuje, da bo moški angel v njenem življenju, mora tudi sama razvijati božanske lastnosti. Ženska ima izjemno kreativno in hkrati destruktivno sposobnost. Njena izjemna sposobnost inspiracije, intuicije in miline je neprecenljiv vir navdiha in ljubezni. Pravo spoštovanje je spoštovati in ljubiti nekoga, ki si tega trenutno navidezno ne zasluži, dom, kjer pa ženske niso spoštovane in srečne, ne privlači obilja.

Ko moški nima prostora, podpore, svobode ali idej za izvedbo ciljev in misije, za katero živi, obstaja velika verjetnost, da ne bo nikdar postal pravi moški; ostal bo popolnoma nerazvit, ujet v alkoholu, drogah, hazardu ali hedonizmu, saj moški živi za ideje, ženska pa za vedno nove občutke.

Zelo neugodno je, če partnerja mislita, da nista dobila ravno najboljše možne izbire, posebej če tako misli ženska, saj se to močno opazi in čuti ter ustvarja velik psihični pritisk, ob katerem moški neverjetno trpi. Včasih moškim v neprimerni zvezi popolnoma zmanjka samozavesti in postanejo neprepoznavni. Vede učijo, da je ženska kar štirikrat bolj bistra (clever), pozorna in iznajdljiva kot moški. Če resnično želi, lahko pripravi tak aranžma in ambient, ki moškega spodbudi h koraku naprej; tako se lahko moški (sin, mož, fant, oče ...) angažira in postopno spremeni. Inteligentna ženska zmaguje brez boja. V tem je prava moč ženske. Moška inteligenca je kot stara lokomotiva: zelo težko spelje, ko pa spelje, je nič več ne ustavi. Moški je odgovoren za to, da se zveza pomika naprej, ženska pa za to, da ne zdrsne nazaj.

Če ženska ne spoštuje moškega, ga ne bodo spoštovali niti njegovi sodelavci in prijatelji, saj ga njena bistveno močnejša psihična energija spremlja povsod. Ženska lahko možu podari uspeh, moč in slavo. Večina moških energijo in navdih črpa iz ženske notranje in zunanje lepote. Prava žena se do moža vede primerno okoliščinam in kot kameleon s svojo izjemno intuicijo vedno pristopi s pravo energijo, ki je enkrat prijateljska, drugič zapeljiva, tretjič materinska. Ko ženska sprejme moškega točno takšnega, kakršen je, prejme ključe njegovega srca, in tako, če ona to zares želi, iz njega z veliko potrpljenja, tolerance in nesebičnosti naredi pravi mali čudež. 

Moški bi pogosto radi razumeli ženske, ne vedoč, da ženska celo sama ne razume svojih občutkov, zato neverjetno spoštuje nekoga, ki jo razume. Občutki in želje ženske se nenehno spreminjajo; moški naj tako nikar ne daje prevelike teže temu, kar ženska izreče ali stori, kadar ji je težko, saj temu niti sama ne pripisuje nobenega pomena. Moški smo nagnjeni k temu, da na čustvene težave in stisko žensk iz prve roke ponudimo intelektualno rešitev. Nikar ne delajte tega. Ženske tedaj navadno potrebujejo le posluh in razumevanje, ne marajo pa logičnih instant rešitev takih težav, razen če vas za to same zaprosijo, saj običajno same dobro vedo, kaj bi bilo najbolje storiti.

Če želi ženska v zvezi nekaj dobiti od moškega, mora biti ona tista, ki naredi prvi korak. Osvojiti mora um moškega, ki navadno deluje le, če ima od nečesa korist tudi sam, v nasprotnem primeru je dokaj pasiven in nezainteresiran. Zgraditi mora pravilen odnos z njim in najti nekaj, kar ju bo povezovalo, če ne želi, da bo moški večino časa posvečal 'pomembnejšim' stvarem.

Kako moške usposobiti, da postanejo moški?

Potrebujejo mentorje, da jih to naučijo.

Zgodbe ali romani navadno opisujejo moškega, ki ima jasen cilj – je odločen, uspešen in nežen z damami. Ženske so ga pripravljene poslušati, mu slediti in ga ljubiti. Ali mi lahko pokažete žensko, ki ne bo sledila takemu moškemu? Kako pa mu bo ženska sledila, če moški ne ve, kako živeti?

Moški, ki se pritožujejo, da ni pravih žensk, s tem kažejo, da sami niso pravi moški, ženske, ki se sprašujejo, kje so danes pravi moški, pa s tem kažejo, da same niso prave ženske; saj bi v nasprotnem primeru gotovo imeli ali vsaj poznali take osebe. Naloga takih moških je kultivirati odgovornost in samonadzor, naloga žensk pa razvijanje avtentičnih ženskih lastnosti, kot so zvestoba, strpnost in ljubeznivost.

Ključno je razvijati lastno željo po proučevanju te znanosti in vsaj spoznati priporočila, ki so popolno delovala tisoče let. Nič ne začne obstajati brez vzroka, konflikti niso nobena izjema. Težava ni v samih odnosih, ampak v dejstvu, da ne proučujemo znanosti odnosov, da nimamo zanimanja za to. Precej slabše kot ne vedeti je niti si želeti vedeti.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...