Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Jim Carrey: Skrivnost življenja

piše: Jim Carrey
8. februar 2016    3904 ogledov

Pogosto sem rekel, da si želim, da bi ljudje ugotovili, da lahko dosežejo slavo, bogastvo, prepoznavnost, iz preprostega razloga: tako bi končno ugotovili, da s tem ne bodo napolnili sebe, ne bodo doživeli resničnega občutka izpolnjenosti, kot mislijo, da ga bodo. Zato ker ga tako ni mogoče doseči.

Iz osebnih izkušenj vam lahko povem, da je učinek, ki ga imate na druge, najpomembnejša valuta tega sveta. Saj vse, kar boste v življenju dosegli, pridobili, bo zgnilo in razpadlo in vse, kar bo ostalo, je to, kar imate v svojem srcu, v sebi.

V vsakem izmed nas je tišina, ki je neskončna in mogočna kot samo vesolje. Če se ji prepustite, se boste spomnili, kdo ste.

Nismo to, kar ustvarjamo. Smo svetloba, ki sije skozi. Vse drugo je le iluzija, ki nas zavaja. Ne obstaja namreč nobena druga realnost kot tista, ki jo najdemo v sebi.

Naše oči ne le gledajo, ampak tudi projicirajo in razlagajo drugačno zgodbo slike, ki jo imamo pred seboj. To resničnost vodijo strah, naše predstave, vzorci.

Strah je pomemben igralec v naši življenjski igri. Ne moremo se mu izogniti, lahko pa se odločimo, kolikšno vlogo bo imel v našem življenju. Lahko preživimo vse svoje življenje v strahu, se skrivamo pred duhovi in skrbimo, kam nas bo življenje odneslo, nenehno pozorni na svojo življenjsko pot. Ampak če dobro pogledate, je vse, kar je pomembno, zdaj. Vse se dogaja le v tem trenutku. In odločitve, ki jih sprejmete v tem trenutku, so edine pomembne. Lahko jih izberete iz ljubezni ali strahu.

Toliko nas izbere pot strahu. Sprejemamo odločitve iz strahu, iz praktičnih in logičnih razlogov. Kar si resnično želimo, se nam zdi popolnoma zunaj našega dosega in neumno pričakovati, da se bo zgodilo prav nam. In zato si niti ne drznemo zares prositi vesolja za to.

Ampak, prosim, prosite vesolje za to, kar želite. Življenje se vam ne dogaja, niste žrtev. Življenje se dogaja zaradi vas. Vi ste razlog. Edini.

Po mojih izkušnjah gre za to, da jasno prosite vesolje za to, kar želite, in potem mu greste naproti, si prizadevate za to in zaupate ter opustite pričakovanja, kako točno bi se moralo zgoditi. Vaš scenarij mogoče ni najboljši. Zaupajte in spustite pričakovanja.

Zakaj ne bi dali možnosti zaupanju, veri. Ne religiji, ampak zaupanju v življenje. Ne upanju, ampak veri. Ne verjamem namreč v upanje, upanje je prosjačenje. Pripravljeni in zmožni ste ustvarjati čudovite stvari na tem svetu. In vedno boste imeli le dve odločitvi v življenju; zaupanje in ljubezen ali strah.

Izberite ljubezen in zaupanje ter ne dovolite, da vas strah obrne proti vašemu veselemu in igrivemu srcu!

Celoten govor najdeš tukaj:

Vir slike: Jim Carrey (Getty Images)

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=uJD5-R_HPCc
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...