Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

VIDEO: Moojijevo sporočilu svetu: Ne skrbite glede ničesar

piše: Sri Mooji
22. februar 2016    2869 ogledov

Če bi želel nekaj sporočiti celemu svetu in vsakemu prebivalcu Zemlje, bi rekel: Ne skrbi glede popolnoma ničesar. Tukaj nisi po nesreči, kjerkoli si. V službi, na kmetiji, s svojimi otroki. To je le kostum, ki ga trenutno nosiš, a boš ga kmalu zamenjal/-a. Tisti, ki je za kostumom, ta je pomemben. Ta je večen.

Če to veš in se tega zavedaš ter temu zavedanju zaupaš, ti ni treba skrbeti glede ničesar. Popolnoma ničesar.

Če se tega zavedaš, na stvari ne boš reagiral/-a, ne bo te pograbila panika. Ne boš ravnal/-a nepremišljeno ali prehitro. Dovolil/-a si boš, da se ne odzoveš takoj, ampak se prepustiš tišini. Tako boš iz uma prešel/-la v srce in boš lahko na stvari pogledal/-a iz svojega naravnega stanja, ljubezni in zavedanja.

Ta svet je poln ljubezni in tudi tvoje bitje je polno ljubezni, miru, spokojnosti. Ni ti treba iti v Indijo, Himalajo, kamorkoli, da bi našel/-la mir, ljubezen in srečo. Imaš jih že tukaj in zdaj, kjerkoli si.

Resničen pomen Jaza (ko rečeš JAZ) so sreča, ljubezen, življenje in opazovanje življenja. Vse drugo ni tako pomembno, vse drugo je začasno, vedno spreminjajoče se kot oblaki na nebu, ki jih odnese veter. Ne želiš ujeti in obdržati oblaka, kajne, saj to ne bi trajalo? Opazuješ jih in spustiš, dovoliš, da odidejo.

To ne pomeni, da ne uživaj življenja, prijateljev, družine, partnerjev, službe. Uživaj, kakor želiš, vendar ne skrbi glede ničesar, ne oklepaj se in vedi, da karkoli se zgodi, je v redu, na koncu je vse okej in je točno tako, kot mora biti.  

Vir: Youtube
Kako se pa tebi zdi? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Saša
  komentiral 3 leto nazaj
Prepuščam se in zaupam. Hvala.
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala.
Vesna
Nalagam...