Prirojeno zdravje

4. april 2016    395 ogledov

'Trije principi' so osnovni principi psihološkega delovanja človeka ter vseh drugih vidikov življenja. Odkril jih je Sydney Banks, ki je leta 1973 doživel neke vrste globokega razsvetljenja.
Ker so temelj vsake izkušnje, razumevanje teh pozitivno vpliva na vsa področja življenja – odnose, zdravje, posel, finance, motivacijo, ustvarjalnost, splošno počutje, osebno rast. Nekaj primerov lahko vidite v videoposnetku (Trije principi – uporaba in rezultati).

Vsi uporabljamo 'tri principe' v vsakem trenutku, če se tega zavedamo ali ne. So kot gravitacija, nekaj, kar je vedno prisotno v našem delovanju. Bolj ko razumemo način njihovega delovanja, bolj sproščeno bomo pluli skozi življenje. Tako kot so sami principi neomejeni v svoji naravi, je tudi razumevanje teh neomejeno, prav tako pa so neomejene možnosti njihovih učinkov na naše življenje.

Sydney Banks ni odkril nič novega. To, kar je odkril, je odkrilo že veliko ljudi pred njim; različni mistiki, duhovni učitelji, guruji, psihologi, kvantni fiziki in drugi. Razlika je le v tem, da je Sydney Banks to razumevanje razložil preprosto in jasno. Na neki način bi lahko rekli, da je celotno filozofijo življenja poenostavil do te mere, da jo razume vsak človek, ne glede na izobrazbo.

Trije principi

Nazivi principov, kot jih je poimenoval Sydney Banks, niso tako pomembni, pomemno je njihovo bistvo in o čem govorijo. Mogoče je, da v drugih učenjih zasledite podobne nazive z drugačnim pomenom.

Princip UMA – življenjska inteligenca v vsem, kar obstaja. Življenjska inteligenca je odgovorna, da zraste drevo, da naše srce bije, da se telo regenerira, da ptica naredi svoje gnezdo, da roža razvije svoj cvet. Brez življenjske inteligence mi ne bi bili živi.

Princip ZAVESTI – nam daje zavedanje, da obstajamo, da se zavedamo sebe in svoje izkušnje. Stopnja zavesti določa kakovost naše izkušnje – življenja. Brez tega principa se ne bi zavedali, da smo živi.

Princip MISLI – orodje, skozi katero kreiramo vsako našo izkušnjo; to vključuje občutke, zaznavanje sebe in sveta (kaj in kako slišimo in vidimo druge, kako nekaj doživljamo). Misli so naše krmilo, ki nas pelje skozi ocean življenja. Brez principa Misli, ki je veliko globlji, kot se na prvi pogled zdi, ne bi imeli različnih doživetij oz. izkušenj v življenju.


Trije principi so sile, ki obstajajo, še preden nastane materialni svet, torej so sile, skozi katere se neskončni potencial pretvori v zaznavanje življenja.

Da bi zares imeli korist od razumevanja treh principov, ni dovolj, da jih mentalno razumemo, ni dovolj, da preberemo in si zapomnimo. Trije principi samo nakazujejo na globljo naravo življenja, ki je v vsakem izmed nas. Brez tega spoznanja in neposredne izkušnje so zgolj lepa teorija.


Neposredna izkušnja oz. spoznanje delovanja principov znotraj nas je to, kar prinaša spremembe v življenju posameznika. Da bi spoznali sebe, niso potrebne nobene tehnike ali metode. Dovolj je, da smo v stiku z razumevanjem prek nekoga, ki že ima globoko razumevanje in lastno izkušnjo spoznanja sebe, prek individualnih konzultacij, seminarjev, predavanj in drugih medijev. Ta oseba vas nežno vodi na pot notranjega spoznanja, dokler tega ne doživite sami, prek lastnega uvida v svoje bistvo.
Principi niso psihološka metoda, tehnika spreminjanja misli ali kakršnakoli druga teorija. Principi so temelj življenja in osnova vsake tehnike ali metode, zato razumevanje teh izboljša njihovo uporabo in prakticiranje. Tako kot razumevanje principov poglobi katerokoli prakso ali tehniko, tako da življenju nove razsežnosti in dimenzije.


Trije principi nam kažejo globoke resnice življenja, ki so jih številni duhovni učitelji, mistiki, psihologi in kvantni fiziki učili že davno. Podobna učenja v sodobnem času učijo Eckart Tolle, Gangaji, Katie Byron, Mooji, Matt Kahn, Abraham-Hicks, Bentinho Massaro in drugi. Posebnost treh principov je v tem, da se razlagajo in učijo na popolnoma preprost način, ki je razumljiv tudi otrokom.

Vir: http://gasperorehek.weebly.com/prirojeno-zdravje.html
Kako se pa tebi zdi? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala, lepa inspiracija.
Vesna
Nalagam...