Krija tantra joga, tantra, krija joga, Nada joga, Kundalini joga

Zakon manifestacije: um vlada materiji – kako uspešno manifestirati?

16. november 2015    1930 ogledov

Um vlada materiji. To je starodavna okultna trditev in res, vse se začne na ravni uma. Kot arhitekt, ki najprej v svoji domišljiji ustvari vizijo stavbe, nato izriše načrte, naredi statične izračune in izbere materiale, smo vsi arhitekti svojega življenja in vse, kar imamo, je rezultat naših misli (vizije), notranje imaginacije (načrtov) ter spretnosti in znanja pri ravnanju z materialnimi viri. Kajti če bomo hoteli zgraditi nekaj, kar ni v skladu z zakoni statike, se nam bo zgradba podrla. 

Vse pa se začne s predstavo oziroma vizijo tega, kar hočemo. To je prvi in osnovni korak in zanimivo je, da ga številni nikdar ne naredijo. Spominjam se zgodbe, ki jo je v devetdesetih na svojem obisku v Sloveniji povedal krasen duhovni učitelj Paul Solomon: 

Po avtomobilski nesreči je bil več mesecev komi. To je opisal kot bivanje v medprostoru, kjer se je zavedal vsega, kar se je dogajalo v okolici, in občasno je slišal glas, ki ga je poimenoval Božji glas. Ta ga je spraševal, kaj bi rad. Bi rad nadaljeval prehod na ono stran v luč ali bi se raje vrnil na Zemljo? 

 »Zgodi naj se božja volja,« je bil vsakokrat odločen Paulov odgovor. Mesece se ni zgodilo ... nič. Ostajal je zataknjen med svetovi, dokler ni začel razmišljati, da tukaj nekaj ni v redu in da morda Bog želi, da se sam odloči. Sklenil je, da bo poskusil. Razmislil je, kaj bi resnično rad, in nekega dne glasu, ki ga je tako vztrajno spraševal, odgovoril: »Rad bi se vrnil in pomagal ljudem.« 

 In v tistem trenutku se je zbudil iz kome ... 

 Kaj torej želiš?

To je bistveno vprašanje. Upaj si izraziti svoje srčne želje in svoja hotenja oblikuj v pozitivno trditev oziroma afirmacijo.

Izvor vsega zla, tako na družbeni kot osebni ravni, je prepričanje, da nam univerzum ni naklonjen. – Paul Foster Case

Bogaboječnost je morda res odlično orodje za obvladovanje in manipuliranje množic, vendar če še enkrat citiram:   

Izpolnjen in zadovoljen posameznik je najkonstruktivnejši član družbe. – Paul Foster Case

Imaginacija in vizualizacija

Vse v pojavnem svetu ima svoje ime (nama) in obliko (rupa). Nama predstavlja vibracijo zvoka in rupa fizično podobo oziroma obliko. Če želimo nekaj priklicati na materialno raven, bomo to storili najhitreje, če bomo uporabljali oboje, zvok (nama) in obliko (rupa). Ta zakon je temelj mantra saddhane in drugih meditacij – kot recimo čakra dharane, kjer čakre prebujamo s semenskim zvokom in zrenjem v jantro.

V našem primeru pa bi to pomenilo, da bo afirmacija (ki predstavlja vibracijo zvoka, torej nama) najmočnejša, če vizualiziramo tudi spremljajočo podobo (rupa).  

Naš um razmišlja v slikah, pa če se tega zavedamo ali ne, in ena slika je vredna več kot tisoč besed. Slika ima tudi večji čustveni naboj kot besede, zato ima precej večji vpliv na podzavest kot samo afirmacija. Ko vizualiziramo, je dobro tudi, da aktiviramo vse notranje čute – vonj, okus, vid, sluh, tip in tudi imaginarno kinestetično telo.

Številni čutijo odpor do vizualiziranja pozitivnih izidov, ker so mnenja, da ima univerzum gotovo več domišljije kot mi. Ja, to je res, velikokrat si zamišljamo manj, kot bi nam bil pripravljen dati, zato je za začetek najbolje, da je vizualizacija indirektna.

Lahko si zamišljamo, kaj vse bomo počeli in kako se bomo počutili takrat, ko bomo tisto, kar si želimo, imeli. Včasih boste morda tudi opazili, da si preprosto ne morete zamisliti nekega izida. To samo pomeni, da še ni pravi čas in da se morajo prej urediti še druge stvari – znotraj nas ali znotraj drugih. V takem primeru se osredotočimo na drugo trenutno težavo.

Najpomebneje pa je, da smo čez dan ves čas pozorni na svoje mentalne slike in jih vsakokrat, ko so negativne, nadomestimo s pozitivnimi. Če recimo želimo narediti izpit, pa je naš um večkrat poln negativnih slik, da nam to ne bo uspelo, jih takoj nadomestimo s sliko pozitivnega izida. Slike v našem umu so del našega mentalnega okolja, pravi mali 'načrti' za prihodnost. Večina ljudi se sploh ne zaveda misli in slik, ki se jim podijo po glavi čez dan.

Zato še enkrat poudarjam – meditacija je orodje, s katerim se naučimo opazovati in obvladovati svoj um

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...