24
februar

Ajurvedska kuhinja po slovensko

Organizira: Ajurjoga
52 ogledov

Ajurveda je najstarejša znanost, ki je prepoznala zakone narave in življenja. Človeka vidi v njegovi celoti, ne le fizično, mehansko telo, temveč tudi njegove subtilnejše plasti, ki so energija, čustva in misli, inteligenca ter zavest. Zakoni delovanja narave in človeka veljajo po vsem svetu enako, zato ajurveda deluje ne glede na njen geografski izvor.

Nekaj let je bil moderen rek ‘si to kar ješ’, ajurveda pa je že pred tisočletji bila korak naprej in pravila ‘si to kar prebaviš‘. Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, bomo v Ajurjoga centru organizirali tri kuharske delavnice. Vsaka je posvečena eni sezoni.

Delavnice bodo sledile ritmu narave in enemu izmed ključnih načel ajurvede, ki pravi, da uživamo lokalno in sezonsko hrano. Na delavnicah se boste naučili, katera živila so primerna za določen letni čas, kako jih pravilno kombinirati med seboj in katere začimbe uporabiti za izboljšanje lastnosti, da iz hrane dobimo največ. Predvsem pa boste preizkusili številne okusne ajurvedske in klasične slovenske recepte. Dobili boste tudi veliko praktičnih nasvetov za kuhanje zdravih in uravnoteženih jedi po ajurvedskih načelih.

Na delavnicah boste izkusili sledeče:

  • spoznali kaj je ajurveda in zakaj je prehrana najpomembnejša komponenta pri zagotavljanju zdravja
  • se naučili pravilno kombinirati hrano, da ne bo povzročala nastajanja toksinov
  • se naučili pripraviti jedi iz sezonskih in lokalnih sestavin po načelih ajurvede
  • praktično izkusili pripravo klasičnih slovenskih jedi po načelih ajurvede, zajtrka, zahtevnejšega menija za nedeljsko kosilo in večerje, okusnega napitka, malice za na pot. Pripravili bomo ideje za uravnoteženo zdravo službeno ali šolsko kosilo ter dekoracije jedi in priprave pogrinjka
  • udeleženci dobijo skripto z avtorskimi recepti ter seznam primerne hrane za sezono

Vodje delavnic
Teoretični del delavnice bo vodila Kaja Kastner, praktični del pa Branka Sluga in Rosana Sluga Štih.

Datumi delavnic
Delavnice bodo posvečene posamezni sezoni in posebnostim nekega obdobja.

  • Ajurvedska kuhinja po slovensko za pomlad in razstrupljanje – marec, 2018 od 9:30 do 15:00 ure in od 9:00 do 13:00 ure
  • Ajurvedska kuhinja po slovensko za poletje – maj, 2018 od 9:30 do 15:00 ure in od 9:00 do 13:00 ure

Cena
Cena posamezne delavnice znaša 135 eur, sklop vseh treh delavnic pa 375 eur.

Informacije in prijava

http://www.ajurjoga.si/dogodek/ajurvedska-kuhinja-po-slovensko/

Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na info@ajurjoga.si

Prijava na delavnice se potrdi s plačilom na TRR – Ajurjoga, Kaja Kastner s.p., Kvedrova 8, 6000 Koper, TRR: SI56 0310 6100 0826 503

V namen prosim napišite vaše ime + priimek + kuharska delavnica.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

V centru AJURJOGA ajurvede in joge združujemo tradicionalne vedske znanosti o življenju v naraven ter individualen pristop k ravnovesju telesa, uma in duha. Na ta način ponovno vzpostavimo...


Nalagam...