3
oktober

Brezplačno predavanje o mandalah z barvnimi diapozitivi

Organizira: Irena Jarc
Kdaj: 3. oktobra ob 18:00 do
3. oktobra 2023 ob 18:05
Kje: Preko spleta
Prispevek:00
Organizira:Irena Jarc
Kontakt:irenajarc9@gmail.com

15 ogledov

Mandala je staro indijska, sanskrtska beseda, ki pomeni krog. Prisotne so v vzorcih, ki jih ustvarja narava zato so vtisnjene tudi v naši podzavesti. 

Na predavanju ob barvnih diapozitivih, bomo pogledali kje v naravi se mandale nahajajo, kako se oblikujejo v vzorcih rastlin, v telesnih proporcih živali in ljudi, v arhitekturi svetiš in templjev, stavbah posvečenih kulturnim prireditvam, stari in sodobni tehnologi… 

Vsaka narisana mandala ima svoj namen, drugačno vibracijo in sporočilo. Uči nas kako prepoznati celostnost in našo pravo moč. V nas prebuja notranji mir, koncentracijo, povezanost z lastnim bitjem, zdravi dušo, obenem pa dopušča fantaziji prosto pot.

Že od davnine je predstavljalo risanje mandal aktivno meditacijo za sproščanje telesa, čustev  in uma. Obenem risanje mandal čisti našo podzavest. Na tak način nas z lahkoto nahrani s kreativno energijo ter nam pomaga doseči harmonijo med zunanjim svetom in notranjimi stanji zavesti. 

Skladnost in uravnovešena oblika, moč, ki se prebija iz središča mandale, navdušuje vsakega ustvarjalca ali opazovalca in ga spodbuja, naj poišče lastno središče. Risanje mandal na podlagi svete geometrije v nas ustvarja mir, povezanost z lastnim bitjem, širi zavest, obenem pa dopušča fantaziji prosto pot v estetskem izražanju.

Predavanju sledi tečaj risanja mandal. Za to vrsto umetnosti ne potrebujemo predznanja, ker se počasi naučimo postaviti namen mandale in narisati vsako posebej. 

Mandale rišemo na podlagi svete geometrije od vibracije 1 do 7 in od 8 do 13. Vsakokrat, ko preidemo na višjo vibracijo in namen ustvarjanja mandale, zapišemo starodavno besedilo z njenim pomenom.

Dobrodošli v krogu ustvarjalnih duš.

Predhodne prijave zbira:

Irena Jarc, s.p., 

Trnovče 16

1225 Lukovica

GSM 031 670 392

Email:irenajarc9@gmail.com
www.mandala.si

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Potovanja v dolino bosanskih piramid pod vodstvom dr. Semirja Osmanagića Risanja mandal

Nalagam...