10
februar

Delavnica "Premagaj svoj strah!"

Organizira: Anita Gomezel
Kdaj: 10. februarja ob 10:00 do
10. februarja 2019 ob 18:00
Kje:
Prispevek:80€
Organizira:Anita Gomezel
Kontakt:anita@osebni-razvoj.si, 031870474

355 ogledov

Iz večletne prakse psihoterapije opažam, kako so strahovi ena najbolj pogostih omejitev, katere nosimo v sebi.

Pogosto jih pridobimo že v mladih letih in jih hranimo celo življenje. Včasih so tako intenzivni, da se ob njih počutimo nemočni, kot bi oni imeli kontrolo nad nami, namesto mi nad njimi.

Tudi sama sem odrasla z res veliko strahovi in ostalimi potlačenimi omejitvami. Bilo me je strah teme, ljudi, izražanja, konfliktov, napadov, smrti, življenja, sebe , svoje moči in še česa.

Čeprav so strahovi lahko zelo omejujoči in znižujejo kvaliteto našega življenja, so vseeno le delčki naše energije in ponavadi samo posledice. Vse dokler se istovetimo z njimi, jim dajemo energijo in se oddaljujemo od svojega bistva, ki je ponavadi pod njimi pokopano. V svoji biti smo vsi totalni potencial, pogosto samo ne najdemo več sami poti zares do sebe.

Premagovanje strahu je tako proces, kjer dele naše psihe, katere se sedaj izražajo kot strah:

- prepoznamo

- jim odvzamemo energijo (s tem ko se z njimi soočimo in postavimo na enakovredno raven)

- jih tranformiramo oz. se sami tekom procesa v čisti potencial, ki se pod strahovi skriva.

Proces je tako proces opolomočenja- iz sebe, za sebe.

In kaj z delavnico pridobite?

- Učinkovito in  enostavno tehniko preseganja strahov po korakih, katero lahko izvajate kasneje tudi sami doma (tehnika je primerna tudi za preseganja vzorcev)

- Znanja o tem, kaj je strah, kako nastane in kako se z njim zavrtimo v začaranih krogih (ter kako narediti korake iz njih).

- Globlji vpogled vase in v svoje strahove  ter tega, česa vas je sploh zares strah.

- Empatično podporo, strokovno vodstvo in varno okolje.

- Spoštovanje individualnosti in zasebnosti (saj vsak izvaja svoj proces sam in podelil v skupino le tisto, kar sam izbere (če izbere) 

- Kratek povzetek vaje v printani obliki (za lažje izvajanje doma).

Omenjeni pristop preseganja strahov uporabljam tudi v individualnih terapijah, na katerega je ena izmed udeleženk napisala:

"PRESEGLA SEM SVOJE OMEJITVE"

"Od nekaj sem bila boječa, nikoli nisem rada sama hodila po temi ali bila prepuščena sama sebi. Za terapijo sem se odločila, ko je vse skupaj prišlo do točke, ko sem v vsem videla slabo, strah me je bilo ljudi in situacij, ki bi mi lahko škodovale.
S pogovorom sem na terapiji sama prišla do zaključkov, ki pa mi drugače zagotovo ne bi prišli na misel. Navdušena sem bila nad vajo z izmenjevanjem položajev, s tem sem dobila drug pogled na svoj strah. Lahko sem sedela na svojem stolu in bila plašna, ali se vsedla na mesto mojega strahu, videla sebe in spoznala zaradi česa se bojim. Ugotovila sem, da sem svoj strah jaz sama. Celotna terapija mi je pomagala do zavedanja, da nosim sama moč rešitve, ker si svoje občutke ustvarjam sama. Zato se lahko vedno "usedem na drug stol" in zaživim to, kar hočem" (Julija, Sežana).


Ljudem sem po omenjenem pristopu pomagala preseči že ogromno strahov, med njimi strah pred letenjem, boleznijo, smrtjo, izražanjem čustev, pred konflikti, pred samostjo itd.

Delavnica "Premagaj svoj strah" bo v Ljubljani ponovno 10.2.2019 v LILA centru na Kogovškovi 12 in bo potekala od 10h do 18h.

Cena delavnice je 80 eur. Število mest je zaradi individualnega pristopa omejeno na največ 10 oseb.

Na delavnico se lahko prijavite preko emaila:

anita@osebni-razvoj.si 

ali preko telefona 031 870 474, kjer z veseljem odgovorim tudi na vsa morebitna vprašanja.


Več informacij o strahu in njegovemu preseganju ter delavnici kot taki lahko dobite tudi iz intervjuja na to temo za spletno revijo Caelle tukaj:http://caelle.com/zaradi-strahu-izgubljas-energijo-za-zivl…/ 

Delavnico vodim Anita Gomezel

univ. dipl. socialna pedagoginja, terapevtka transpersonalno kognitivne terapije (TCT®), učiteljica Jasne komunikacije ( po sistemu Non Violent Communication), prva certificirana učiteljica odpuščanja v Sloveniji (po sistemu Radical Forgiveness), učiteljica večih sistemov Reikija, predvsem pa nekdo, ki pomaga ljudem osebno in duhovno napredovati ter presegati omejitve že 13 let in ki aktivno dela na sebi 16 let.

Kar pogumno in vabljeni v našo družbo. Vsi smo samo ljudje s svojimi težavami- ko se povežemo, imamo več moči.

Zakaj bi živeli iz svojih omejitev, če lahko iz Sebe!

Pozdrav,

Anita 

 www.osebni-razvoj.si

FB: Zaživi Sebe®

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Izobraževanje in svetovanje za osebno rast, ki temelji na znanjih humanistične, kognitivne in transpersonalne psihologije ter osebnih izkušnjah napredka na stvaren in prizemljen način.

  |  www.osebni-razvoj.si

Nalagam...