15
julij

Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid z dr. Osmanagićem

Organizira: Irena Jarc
Kdaj: 15. julij ob 18:00 do
18. julij 2021 ob 0:00
Kje:
Prispevek:215€
Organizira:Irena Jarc
Kontakt:http://www.mandala.si

369 ogledov

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 22.00 uri izpred parkirišča Dolgi most, ob 23.00 uri iz Novega mesta, 23.40 uri izpred Petrola v Čatežu.


2. dan: V zgodnjih jutranjih urah, bomo po kavi odšli na ogled prastarih kamnitih krogel v Zavidovičih. Kasneje bomo med vožnjo pogledali barvne diapozitive o namenu gradnje krogel in njihovih nahajališčih po svetu. Po prihodu v Visoko bomo imeli zajtrk. Sledi ogledna točka Belvedere (Vidikovac) s pogledom na piramide z vodstvom lokalnega vodnika. Nato se bomo zapeljali do prazgodovinskih, podzemnih tunelov Ravne. Po njih nas bodo vodili trije lokalni vodniki. Seznanili nas bodo z arheološkimi nahajališči v tunelih: runskimi napisi na megalitih, podzemnimi jezeri, »zdravilno sobo«, »sobo vode« ter imeli ne vodene zdravilne meditacije ob megalitih K1, K2 in K5 (z 55.000 Bovis). Sledi ogled arheološkega muzeja z vodstvom dr. Semirja Osmanagića. Po kosilu, se bomo odpravili na sprehod po novem energetskem parku »Arheološki park Ravne2« pri tunelih. Tu bo možen fakultativni ogled »Orgonske sobe«. Z lokalnim vodnikom se bomo zapeljali na ogled Tumulusa. V hotel bomo prispeli v večernih urah. Sledi večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Visoko, v tunele Ravne. V tunelih bomo imeli na različnih točkah krajše meditacije z glasbenim koncertom. Kasneje se bomo z lokalnim vodnikom odpeljali na ogled piramide Meseca, prekrite s prastarimi kamnitimi betonskimi ploščami. Sledi kosilo v lokalni restavracijo ob reki Fojnici. Nato se bomo vzpeli na S stran piramide Sonca, ki je prekrita z betonskimi ploščami, kjer nam bo lokalni vodnik razložil njeno zgodovino in strukturo gradnje. Nato se bomo s taksiji odpeljali do pod vrh piramide Sonca.  Na njen vrh se bomo povzpeli peš, kjer bo razlaga o njenem žarčenju in glasbeni koncert. Proti večeru, se bomo odpeljali v Sarajevo na sprehod po Baščaršiji in večerjo. Vožnja v hotel in nočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo zapeljali v Sarajevo, na ogled originalnih bosanskih stečkov. Med vožnjo bomo pogledali barvne diapozitive o življenju in kulturni zapuščini bogumilov. Nato se bomo z lokalnim vodnikom odpeljali na panoramski ogled Sarajeva in na peš ogled Baščaršije. Imeli bomo čas za kosilo in nakupe spominkov. Sledi vožnja proti Visokem, kjer bomo še enkrat odšli v tunele Ravne. Popoldan odhod iz Visokega proti domu. Prihod v Ljubljano predvidoma ob 24.00 uri.

 

Cena potovanja pri udeležbi nad 45 potnikov je 215 €.

Cena potovanja pri udeležbi od 40 do 45 potnikov je 225 €.

Cena potovanja pri udeležbi manj kot 40 potnikov je 240 €.

 

V ceno potovanja je vključeno: 

·         avtobusni prevoz z dvema voznikoma, vse cestnine, cestne pristojbine in parkirišča 

·         osnovno nezgodno zavarovanje 

·         2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu s 4* v Sarajevu 

·         vse vstopnine za vodene oglede arheoloških objektov s strokovnim, lokalnim vodnikom po programu: Belvedere, 3 x vstop v podzemne tunele Ravne, ogled parka »Ravne2«, muzeja,  Tumulus, S stran piramide Sonca z betonskimi ploščami, vrh piramide Sonca, piramida Meseca in glasbeni koncerti.

·         stroški vodenja lokalnega vodnika po Sarajevu

·         kosilo

·         spremstvo slovenskega vodnika

·         stroški organizacije potovanja.

 

Potovanje organizira BENOTOURS, Bernard Jesenko s.p., Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana. 

Tel.:01 / 42398 10; GSM: 041 644 588; Email: breda@benotours.com

 

Pisne prijave zbira Irena Jarc, prof. ped., Trnovče 16, 1225 Lukovica.       

Email:irenajarc9@gmail.com         

GSM 031 670 392     

www.mandala.si 

Facebook: https://www.facebook.com/irena.jarc.7

 

DOBRODOŠLI NA DUHOVNEM POTOVANJU, KI JE VEDNO NEPOZABNO IN 

POLNO NAVDIHA

 

Datumi potovanj v dolino bosanskih piramid v letu 2021:

*15. do 18.07. 2021 – Poletne počitnice

*19. do 22.08. 2021 – Poletne počitnice

*29.10. do .01.11. 2021 – Jesenske počitnice

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

Nalagam...