17
AVGUST

Jasminko Miklec – Qigong in Taijiquan (Harmony program)

DOGODEK
JE ŽE MIMO
Kdaj: 17. avgusta 2018 ob 12:00 do
24. avgusta 2018 ob 12:01
Kje:
Prispevek:Odvisno od nastanitve, od 300 do 480 €/teden
Organizira:Harmony program na Pašmanu
Kontakt:harmony.slovenija@gmail.com, 040 38 11 60 ( v popoldanskem času od 15h – 19h)

0 komentarjev    392 ogledov

Jasminko Miklec – Qigong in Taijiquan

Qigong je „čuvar zdravja“. Tai Chi Chuan je ravno tako Qigong, vendar kompleksnejši zaradi mnogo različnih gibov (položajev), ki se tekom treninga stalno spreminjajo. Enostaven ali kompleksen trening (Qigong ali Tai Chi Chuan), oba potrebujeta dobre temelje, ki so jih postavili stari Mojstri, katerih imena pa so danes še kako priznana. S Tai Chi Chuanom lahko prekoračimo meje in delitve (nikoli ne ločuj gibanja rok od gibanja telesa, kadar treniraš). Ves čas treninga mora biti VSE povezano. Bodi eno in popolno, najdi center in zadrži dober položaj. Nikoli ne izgubi centra; nikoli ne izgubi ravnotežja (balansa). Zato torej moraš biti sproščen, sproščaj se še bolj, celo takrat, kadar nisi utrujen in kadar se dobro počutiš.Ne vedi se tako, kot se običajno vedejo mnogi okrog tebe. Odpravi svoje slabe navade in prav tako dobre, ker je bolje biti v tem trenutku – sedaj. Biti odprt za VSE (kar koli). Spreminjaj (se) premišljeno (smiselno, zavestno), počasi (postopno) in mehko (nežno, blago) in vse možnosti se ti bodo pokazale, ko boš pripravljen prevzeti odgovornost za tisto, kar želiš (moraš) storiti. Obstaja pravi trenutek za pravo dejanje, da bi lahko imel uvid in uspeh v vsem, kar počneš – poskušaj biti, kar si. Človeško bitje. S tai chijem. Brez religije.

Če slediš enostavnim stvarem in deluješ preprosto, se bosta resnica in vera v Univerzalni zakon realizirala v tebi.

Prvi princip – brez sile (no force)! Subtilna energija, ki teče po telesu, je edina sila, ki jo uporabljamo. To je vitalna (življenjska) energija – Qi. Energija se stalno spreminja od znotraj navzven (jin preide v jang) in od zunaj navznoter (jang preide v jin). Qi (jin in jang) je vedno aktiven znotraj in zunaj, medtem ko je telo (medij) pasivno.
Samo vaditi ni dovolj. Samo znanje ni dovolj. Kaj torej potrebujemo ? Kaj pomeni dovolj? Odkrij to na osnovi osebne izkušnje … In ne skrbi preveč. Nikoli. Mnogo bolje je biti srečen in to ves čas, ne glede na okoliščine.
Qi vodi fizično gibanje (telo), Qi pa sledi namenu (um). Gibi (fizični) bi morali biti takšni, da nikoli ne blokirajo gibanja Qija od znotraj navzven in prav tako tudi ne od zunaj navznoter. Qi se giblje v vseh smereh, telo je sproščeno in povezano (povezava Qi – Dantian). Tako se lahko počutimo svobodni, brez prisile, ni ne davka ne ‘desetine’. Ni ne bogatih ne revnih; vsak ima ravno dovolj, če smo odprti in dovolj sproščeni. Mnoge nepravilnosti se lahko popravijo s pravilno vadbo, kot na primer izkrivljen položaj telesa ali korekcija gibanja, ki ni funkcionalno, ker ni pravilno. Z več razumevanja Qi bolje sledi umu. Kar pomeni, da čim bolj jasna je misel, tem bolj pretočna sta Qi in gibanje. Teža telesa je vedno usmerjena navzdol (bo potonila), medtem ko istočasno qi sledi tendenci vzdigovanja (navzgor); jin in jang sta dve kvaliteti (smeri) iste energije, ki izhajata iz dveh povezanih faktorjev – sile gravitacije (deluje od zgoraj navzdol) in sile-protisile gravitacije (povzročena je s pritiskom teže telesa na podlago), ki sledi namenu in se dviga od spodaj navzgor (spirit up).

Svet bi moral biti boljši kraj za vse nas. To je sporočilo in poziv, ki vam ga pošiljamo, dragi prijatelji. Veselimo se, da se bomo videli na otoku Pašmanu. In zapomnite si: Samo naprej! Hodite vzravnani! In nikoli ne odnehajte!


Jasminko Miklec ima pooblastilo za poučevanje in prenašanje avtentičnega znanja borilnih in terapevtskih veščin od vodilnih svetovnih avtoritet in mojstrov: Chen Xiaowanga in Lija Junfenga.

Harmony program na otoku Pašman

je celovit pristop k delu na sebi ob podpori vegetarijanske prehrane, čajev iz zdravilnih zelišč, ki rastejo na otoku, seminarjev samorazvoja, jutranjih vaj, plesnih delavnic, druženj in izmenjave izkušenj, bivanja v neokrnjeni naravi, kjer je poudarek na povezanosti z elementi zraka, vode, ognja in zemlje.

Harmony center se nahaja na otoku Pašmanu, kjer je obilo nedotaknjenih mediteranskih predelov, kjer imamo občutek večje občutek povezanosti z naravo. Človek postane eno z olivami, zelišči, kamenjem, soncem… S tem se proces preobrazbe znatno pospeši in se premakne v esencialno obliko. Morje, ki nam daje občutek povezanosti s celim svetom, odpira v nas nove vidike. Kopel v slani vodi prav tako zelo čisti naše energetsko polje postanih energij. Pijemo čaje iz zelišč, ki rastejo na otoku, s čimer se dodatno povezujemo z vibracijami prostora,kjer se Harmony center nahaja. Sonce, ki ga je v izobilju, še dodatno izziva nove vibracije v našem telesu. Zemlja, kot materinski princip, Sonce kot očetovski princip in morje, ki ju povezuje, ustvarja v nas nove alkimijske reakcije, ki podpirajo procese, ki so izzvani na samem programu. Vse te komponente budijo v nas notranjo širino, prizemljitev in vrnitev s svoje lastno središče.

CENA VKLJUČUJE:

 Cena je odvisna od tipa nastanitve. Možne nastanitve  so:

  • Šotor
  • Dvoposteljna soba - skupna kopalnica (dve ali tri sobe z 1TWC)
  • Dvoposteljna soba - lastna kopalnica
  • Dvoposteljna soba v MOBILNI HIŠKI - lastna kopalnica
  • Enoposteljna soba - skupna kopalnica (dve ali tri sobe z 1 TWC)
  • Dvoposteljna soba BIVA ENA OSEBA-
    skupna kopalnica (dve ali tri sobe z TWC)
  • Dvoposteljna soba v MOBILNI HIŠKI BIVA ENA OSEBA - lastna kopalnica

Cenik nastanitev najdete tukaj: https://harmony.hr/sl/cene-in-rezervacije-2/ 

TURISTIČNA TAKSA: Se obračunava posebej na recepciji kampa (1 € za odraslo osebo).

RELAX PROGRAM

V kolikor se nekdo seminarja ne udeleži, je cena nižja za 20 evrov na teden.

OTROCI:

otroci mlajši od treh – brezplačno bivanje (če v sobi ne uporabljajo svojega ležišča)

otroci od 3. do 12. leta  –  50 % popust.

V času seminarjev je organizirano varstvo otrok s programom, za kar je potrebno doplačati  20 evrov na  teden /otroka.

PREVOZ: !!! ORGANIZIRAN JE DIREKTEN AVTOBUSNI PREVOZ IZ SLOVENIJE !!! (OZNAČI NA PRIJAVNICI!)

 PREDNOSTI: 

DRUŽENJE IN SPOZNAVANJE  SE PRIČNE ŽE V SLOVENIJI  

VOŽNJA JE BREZSKRBNA IN VARNA

EKOLOŠKO – s skupnim prevozom POSKRBIMO ZA NAŠO NARAVO

(Cena povratne karte in povratne vozovnice za trajekt je 85 €)

DOPLAČILA:

NAJEM ŠOTORA – V  kampu lahko najamete šotor  za 15 evrov na  teden. Če poleg tega najamete še  vzmetnico in spalno vrečo, je doplačilo  5 evrov na teden.

NAJEM KOLES – V kampu je možnost najema kolesa.

DODATEN TEDENSKI SEMINAR – V kolikor se želite udeležiti še enega tedenskega seminarja, je potrebno doplačati 30 € 

DODATNE INFORMACIJE IN  REZERVACIJE

PIŠITE NA: harmony.slovenija@gmail.com

 ON-LINE prijavnica

 URŠKA  –  +386  (0) 40 38 1 1 60 ( v popoldanskem času od 15h – 19h)

POSTOPEK REZERVACIJE

KONTAKTIRAJTE NAS preko elektronske pošte:  harmony.slovenija@gmail.com

izponlite ON LINE PRIJAVNICO >>

nakažite AKONTACIJO na:  OBILJE ŽIVLJENJA, URŠKA LEBAN S.P.,Gradnikove brigade 59,      5000 Nova Gorica; ABANKA VIPA D.D.; TRR: 0510 0801 3757 793; NAMEN: ime in priimek osebe, ki program rezervira; sklic: 00

ZNESEK AKONTACIJE:  80 € za eno odraslo osebo /teden; 40 € za otroka /teden

 

Prijava na dogodek | Jasminko Miklec – Qigong in Taijiquan (H...

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!

Lokacija | Kamp Torkul, Pašman, 23262, Kraj, Hrvaška


Harmony program na Pašmanu

Harmony program je celovit pristop k delu na sebi ob podpori vegetarijanske prehrane, čajev iz zelišč, seminarjev samorazvoja, jutranjih vaj, plesnih delavnic, bivanja v neokrnjeni naravi, s poudarkom na povezanosti z zrakom, vodo,ognjem in zemljo.

PRIJAVI SE  

Komentarji (0)

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji

Nalagam...