21
oktober

Joga & Meditacija MALČKI (4-6 let) - REDNE VADBE

Kdaj: 21. oktobra ob 16:30 do
21. oktobra 2019 ob 18:45
Kje:
Prispevek:Enkratni obisk 15€ / 1 mesec (4 obiski): 54€ / 2 meseca (8 obiskov): 100€ / za dodatne popuste preberite več spodaj :)
Organizira:Prisluhni srcu in Lahkoten korak
Kontakt:lahkoten.korak@gmail.com

43 ogledov

JOGA ZA MALČKE (4-6 let)

Vsak ponedeljek, 16.30 do 17.30 (60 min).

MEDITACIJA ZA MALČKE (4-6 let)

Vsak ponedeljek, 17.45 do 18.45 (60 min).

TERMINI

* Mesec 1 (4 obiski): 14. 10., 21. 10., 4. 11., 11. 11.
* Mesec 2 (4 obiski): 18. 11., 25. 11., 2. 12., 9. 12.

 

S seboj naj imajo: nedrsečo joga podlogo, udobna oblačila, flaško z vodo in veliko dobre volje.

 

********************************************************************

PRISPEVEK

Cene veljajo za eno aktivnost - ali JOGO ali MEDITACIJO:

* Enkratni obisk: 15€
* 1 mesec (4 obiski): 54€
* 2 meseca (8 obiskov): 100€

 

Ugodnosti:
* Prijava na dve aktivnosti (jogo in meditacijo): 15% popust.
* Drugi otrok iz iste družine ima 15% popust.
* Če pripelješ prijatelja, oba prejmeta 5% popust.

 

>>> Obvezne predhodne prijave na http://bit.ly/prijavnica-rednevadbe.

********************************************************************

JOGA ZA MALČKE (4-6 let)

* Pri jogi za otroke na igriv način krepimo in razgibamo naša telesa, napolnimo našega duha z veseljem in umirjenostjo.

* Jogijske vaje spoznavamo s pomočjo zgodbic, pri katerih je vključeno veliko smeha in zabave. Podamo se na zanimivo popotovanje okoli sveta, kjer plešemo in pojemo s plemenom Gulu v Afriki, rjovimo kot veličastni levi in levinje, se kot drevesa povežemo v čaroben gozd in počivamo kot zvezdice na prečudovitem nočnem nebu.

* V vadbo so vključene gibalne igre, zgodbe, pesmi, dihalne tehnike, sprostitvene vaje, ob vsem tem pa neizmerno uživamo.

 

Pozitivni učinki:

*‍ Joga za otroke je eden izmed načinov, kako razgibamo svoja telesa, spoznamo moč umiritve s preprosto tehniko dihanja in se hkrati povežemo sami s seboj.

*‍ Otroke spodbuja h kreativnosti, krepi domišljijo, poveča se gibljivost, moč, zavedanja sebe v telesu, koordinacija in ravnotežje. Med tem krepijo in razvijajo fokus ter sposobnost koncentracije.

*‍ Joga za otroke spodbuja varno okolje brez tekmovalnosti, kar pripomore k otrokovi samopodobi, samospoštovanju in zaupanju vase.

********************************************************************

MEDITACIJA ZA MALČKE (4-6 let)

* Namen meditacije in čuječnosti za otroke je, da se naučijo, kako se lahko za trenutek ustavijo, zadihajo, umirijo in najdejo tisto, kar v tistem trenutku potrebujejo.

* To jim omogoča, da izklopijo avtopilota, umirijo hrup v glavi in usmerijo svojo pozornost na to, kar trenutno počnejo. Začnejo se zavedati svojih misli, notranjih občutkov in sveta okrog sebe.

* S poglabljanjem vase začnejo gojiti razumevanje do svojega notranjega in zunanjega sveta.

* Te enostavne tehnike jim omogočajo, da postanejo bolj prisotni v trenutku, sproščeni, srečni in bolj umirjeni v vsakodnevnih situacijah tudi kasneje v življenju.

 

Kaj vse nas čaka na uricah meditacije?

* S pomočjo vodene meditacije (otroške vizualizacijske zgodbe in dihalne vaje) bomo šli v svoj notranji svet, kjer bomo gradili samozavest, hvaležnost, samosprejemanje in spoštovanje.

* Spoznavali bomo čuječnost (pozornost in zavedanje), ki je zavedanje prisotnosti v tem trenutku, odprta in prijetna pripravljenost razumeti stvari, ki se dogajajo znotraj in okrog nas.

* Učili se bomo opazovati in izražati svoje občutke in vadili, kako priti iz manj prijetih občutkov v bolj prijetne.

* Pogovarjali se bomo o vzorcih, bolečini, sreči, jezi, odpravljali strahove in se poglabljali v stvari, ki nas bogatijo.

* Preko iger in poskusov bomo spoznavali različne tematike (vibracija, energija, sveta geometrija…) in vrednote, ki so pomembne v življenju (hvaležnost, sočutje, spoštovanje, sodelovanje, sprejemanje).

* Spodbujali bomo jasno komunikacijo in ustvarjalno izražanje.

* Spoznavali bomo zanimive inštrumente in si skupaj pričarali prijetno glasbo (tibetanske posodice, dežna palica, afriški bobni, šamanski bobni, ropotuljice...).

* Odkrivali bomo, v čem je vsak izmed nas drugačen in zato poseben del vsega, kar obstaja.

********************************************************************

:) Živjo, sva Janja in Neja!

Otroke želiva podpreti v njihovi edinstvenosti, igrivosti, radovednosti, ljubezni do sebe, bližnjega in do narave. Da lahko lahkotno, z veseljem in umirjenostjo raziskujejo svet znotraj in zunaj sebe.

Sva inštruktorici Joge za otroke z mednarodnim certifikatom Yoga&Kids (YAI), izvajalki meditacij Stargate, z večletnimi izkušnjami dela z otroki.

»Ko sem prvič srečal Janjo in Nejo, sta me lahko prešinili le dve misli: zaljubljenost v življenje in pristnost. Nato je šla misel naprej: srečni otroci, ki ju bodo lahko spoznali. Njuna iskra veselja do vsega ohranja to, kar smo že davno pozabili, kako biti igriv, kako spoštovati in ljubiti drugačnost, kako biti zavesten v odnosu do otroka. Svojo hčerko bi zaupal nekomu, ki mu je odnos najprej do samega sebe in do najmlajših tako svet, kot sem to ganjen odkril pri Neji in Janji.« DAVORIN B.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Otroci in odrasli! Uživava, ko vas lahko podpreva na vaši življenjski poti, da se lahko čimbolj prijetno, lahkotno in v svojem ritmu spomnite, kdo ste v resnici. Želiva...

Nalagam...