26
februar

Joga potovanje v Indijo z Nush Yoga

Organizira: Nush Yoga
Kdaj: 26. februarja ob 0:00 do
11. marca 2020 ob 0:01
Kje:
Prispevek:1550eur
Organizira:Nush Yoga
Kontakt:nush.yoga@gmail.com

439 ogledov

Izkusite jogo, kot jo živijo v njeni domovini, začutite utrip indijske prestolnice Delhi, ob sončnem vzhodu občudujte lepoto Taj Mahala, sprehodite se po enem najbolj svetih indijskih mest Varanasiju, udeležite se mednarodnega joga festivala v Rishikeshu in se prepustite barvitosti praznika Holi! Vse to in še več na tokratnem joga potovanju!

Dovolite si stopiti z ustaljene poti, izven svoje cone udobja in se odpravite na dogodivščino, ki vam bo spremenila življenje. Doživite pravo Indijo: poleg ogleda najbolj ikoničnih znamenitosti, se poglobite v jogo tam, od koder ta starodavna praksa izhaja. Dva tedna se bomo povezovali z bogato kulturo, spoznavali ljudi in njihove običaje, se poglabljali vase in živeli jogo, uživali v odlični indijski hrani in ajurvedskih masažah, ter se prepustili barvam, zvokom, predvsem pa zanimivemu tempu te posebne dežele…

Vsak udeleženec prejme darilo: podlogo za jogo iz blaga!

 

Cena: 1550eur (brez letalske karte do Delhija, lahko pa jo uredimo mi)

Cena zajema vse nočitve in prevoze v Indiji, povratni let iz Delhija v Varanasi, enodnevno vstopnico na mednarodni joga festival, v prvem delu nočitve z zajtrkom, v drugem delu vse obroke, strošek organizacije in spremstva ter stroške po programu (kot je navedeno spodaj).

Video z našega zadnjega potovanja si lahko pogledate TUKAJ.

 

OKVIRNI PROGRAM


Dan 1 – Sreda, 26.2.
Prihod v Delhi.

 

Dan 2 – Četrtek, 27.2.

Voden ogled znamenitosti v New Delhiju.

Ogledali si bomo Red Fort – poznano Rdečo trdnjavo z osemnajst kilometrskim obzidjem, grobnico mogulskega vladarja Humayuna, India gate – mogočen spomenik 90.000 padlim indijskim vojakom v afganistanskih vojnah in prvi svetovni vojni, Lotus Temple – tempelj, v katerem so dobrodošle vse vere sveta. Z rikšami se bomo popeljali skozi stari del mesta Delhi in obiskali tržnico z začimbami.

Zadovoljni se bomo vrnili v hotel, kjer si bomo privoščili zaslužen počitek.


Dan 3 – Petek, 28.2.
Pot iz New Delhija v Agro

Prihod v Agro, namestitev.

Po krajšem počitku se bomo odpeljali proti najbolj opevani indijski trdnjavi, Agra fort, ene najlepših mogulskih trdnjav v Indiji, ki jo je na bregovih reke Yamuna dal zgraditi mogulski vladar Akbar.


Dan 4 – Sobota, 29.2.
Ogled Taj Mahala ob sončnem vzhodu.
Pot iz Agre v Delhi. Namestitev v hotelu.

Dan 5 – Nedelja, 1.3.
Let iz Delhija v Varanasi. Namestitev v hotelu.

Zvečer se bomo udeležili slavnega svetega obreda Arti ob sveti reki Ganges.

Dan 6 – Ponedeljek, 2.3.
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na vožnjo s čolnom po sveti reki Ganges in občudovali jutranji mir Varanasija. Zatem se bomo odpravili na ogled znamenitosti: obiskali bomo Benaras Hindu University, tempelj Bharat Mata temple, Assi Ghat itd.
 

Dan 7 – Torek, 3.3.
Let iz Varanasija v Delhi – pot iz Delhija v Rishikesh.
 
Dan 8 – 15 – Sreda, 4.3. – Sreda 11.3.
Joga oddih v ašramu v Rishikeshu, v katerega so vključene vse ure joge in druge delavnice v sklopu programa ašrama (urnik bo objavljen naknadno), trije zdravi veganski obroki dnevno, ajurvedske masaže, izleti v okolici Rishikesha. Med drugim se bomo udeležili večernega svetega obreda Aarti ob reki Ganges in se odpravili na izlet do bližnjega templja.

Nastanjeni bomo v enem najbolj pristnih ašramov v Rishikeshu, kjer se bomo prepustili skromnosti, spoštovali njihova pravila oblačenja in obnašanja ter spoznavali jogo skozi življenje in delo tamkajšnjih učiteljev.

V Rishikeshu v prvem tednu marca tradicionalno že 20 let poteka mendarodni joga festival, ki se ga udeležujejo praktikanti in govorci z vsega sveta. Udeležili se bomo programa na enega od dni, ko poteka festival (v ceno programa je vključena enodnevna vstopnica za festival).

V Rishikeshu bomo imeli tudi možnost doživeti barviti festival Holi!

Holi je indijski praznik, znan kot “festival pomladi”, “festival barv” ali “festival ljubezni”. Naznanja začetek pomladi, konec zime, cvetenje ljubezni, predvsem pa je vesel praznik, ki prinaša igrivost in smeh, odpuščanje in popravlja slabe odnose. Na ta dan vas bodo na ulicah zasuli z barvami, morda polili z vedrom vode, predvsem pa se bodo domačini z vami pozabavali in poveselili.

V Rishikeshu in okolici veliko možnosti za izlete, pohode, rafting, obisk narodnega parka, ali pa zgolj uživanje v številnih prikupnih lokalih in restavracijah. Reka Ganges je v tem delu zelo čista in se je v njej možno tudi kopati (domačini verjamejo, da bo to izbrisalo vašo karmo). Rishikesh, ki sicer velja za svetovno prestolnico joge, je eno najbolj svetih hindujskih mest in je povsem vegetarijansko (meso in alkohol sta prepovedana). V Rishikeshu se nahaja tudi ašram, v katerem so leta 1968 bivali in meditirali člani skupine The Beatles – čas, ki so ga tu preživeli, velja za njihovo najproduktivnejše obdobje. Ašram je zato tudi dobil ime Beatles ašram.

 
Dan 15 – Sreda, 11.3.
Odhod iz Rishikesha na letališče v Delhi.

______________________________________

KOMU JE POTOVANJE NAMENJENO?

  • Vsem, ki si želite v Indijo, a se na to potovanje ne želite odpraviti sami. Vsem, ki ste pripravljeni potovati v skupini, spoznati podobno misleče sopotnike in se včasih skupini tudi prilagoditi.
  • Vsem radovednim, odprtim, avanturističnim popotnikom, ki si želite spoznati pravo Indijo, iti ven iz svoje cone udobja, bolje spoznati jogo, se prepustiti običajem te dežele in iz nje prinesti novo znanje in razširjena obzorja.
  • Vsem, ki ste pripravljeni veliko prehoditi, se prepustiti nepredvidljivemu tempu dežele, razumeti, da so zvoki, barve, okusi in vonjave tam bolj intenzivni, in sprejeti, da so indijski standardi precej drugačni od Zahodnjaških, hrana pa bolj pikantna

DOGODEK JE RAZPRODAN!

ORGANIZATOR

Jogo želim skozi svoje vadbe, oddihe in druge dogodke približati čim večjemu številu ljudi, ker verjamem, da je najboljša protiutež sodobnemu stresnemu življenju.


Nalagam...