9
oktober

Kundalini meditacija, 40 dni

Organizira: Kristina De Ventus
Kdaj: 9. oktobra ob 6:00 do
27. novembra 2021 ob 9:00
Kje:
Prispevek:545,00
Organizira:Kristina De Ventus
Kontakt:info@hbi.si, 040 593 747, www.hbi.si

34 ogledov

Pri človeku se kundalini energija nahaja na dnu hrbtenice, v trtici. Je čista esenca prvobitne naravne življenjske energije, iz katere telo črpa moč za opravljanje vseh naravnih procesov, tudi vseh lastnih regeneracijskih procesov.

Opisujemo jo kot notranji ogenj s silnim potencialom. Ta sila je temelj splošnega razvoja, preobrazbe, metamorfoze življenja. Poznali so jo vsi stari narodi in jo opisovali kot kačo, ki spi na dnu hrbtenice in čaka, da nas prebudi v življenje. 

 

Zaradi sodobnega načina življenja smo skozi postopke vzgoje in odraščanje skoraj vsi s to energijo izgubili stik. Zato je pri večini uspavana, pri nekaterih evoluira in le pri redkih je prebujena.

S tehniko KUNDALINI MEDITACIJA je to uspavano energijo mogoče aktivirati. 

Takrat energija, ki se iz trtice začne dvigovati navzgor proti glavi, odpre vse energetske centre, t.i. čakre, da začnejo delovati z optimalno frekvenco vibracije pretočnega telesa.

Ponovno odpiranje kundalini energije kot energetska prha z vas strese napetosti, vas osveži, zmehča, odpravi utrujenost ter sprosti fizične in emocionalne napetosti. Fizično telo se samodejno uravna v optimalno stanje, čustva postanejo stabilna, misli jasne in ustvarjalne. V krajšem času smo zmožni narediti bistveno več in boljše. 

Postanemo energetsko pretočni, subtilni, telo ponovno vzpostavi lastno samozavest, okrepi se imunski sistem, življenje prežemata veselje in mir. 

Ko se kundalini energija trajno odpre, človek prvič v svojem življenju postane to, kar je, in aktivira svoje sposobnosti, ki so mu bile dane z rojstvom. Življenje postane lepota, ekstaza, užitek bivanja. 


UČINKI

• postanemo energetsko pretočni

• telo se zmehča in dobi lastno samozavest

• grobe energije rafiniramo v nežnejše

• postanemo bolj čuteči

• povečata se kreativni potencial in zmožnost za delo

• zmanjša se potreba po spanju.

=> Sodobnemu zahodnemu človeku, ki ni vajen sproščeno sedeti pri miru in meditirati, je aktivna meditacija pisana na kožo. Njeno izhodišče je namreč telesna aktivnost, preko katere preidemo v meditacijo.

OPIS TEHNIKE
Meditacijo, ki traja 60 minut, sestavljajo štiri faze, vsaka med njimi traja 15 minut. Prve tri spremlja glasba, četrti poteka v tišini.
* Prvi del: 15 minut
Sprostite se in začnite tresti telo od stopal navzgor. Tresenju se povsem predajte in dovolite, da vam preplavi celotno telo.
* Drugi del: 15 minut
Prebujeno energijo prvega dela izrazite skozi ples. Telo naj se giblje, kakor hoče. Praznujte in uživajte.
* Tretji del: 15 minut
Sede popolnoma mirujte. Bodite priča vsega, kar se dogaja v vas.
* Četrti del: 15 minut
Meditacija. Lezite in čakajte…

 

Seminar Kundalini meditacije ima dva cilja - popeljati človeka v stanje meditacije, stanje uma brez misli, ter telo pripraviti do te mere, da se omogoči ponovna vzpostavitev stika z virom kundalini energije.

TERMIN

9. 10. – 27. 11.

ZAČNITE DAN ŽE PRED SLUŽBO. TELO VAM BO HVALEŽNO.

Cena, prijava https://hbi.si/intenziv/ 

 

VODJA 

Z vami bo Kristina De Ventus, mednarodna plesna pedagoginja, štirikratna državna in svetovna prvakinja. V 25-letni profesionalni plesni karieri je sodelovala s številnimi priznanimi koreografi. Danes predaja sisteme gibov, plesov, vaj in meditacij, ki sodobnega človeka vodijo v harmonizacijo telesa in uma.

Cilj njenih metod HBI (Hu-man Body Intelligence) je odpravljanje navad, prepričanj, avtomatizmov, strahov in stresa. Človeku prinesejo ponovno čudenje, radovednost in raziskovanje skozi lastno telo kot tudi direktno doživetje samega sebe ter s tem odkrivanje mehanizmov, po katerih deluje.

 

IZ ZGODOVINE
Z izrazom kunda(lini) so nekje v 8. stoletju v različnih ideologijah po svetu pričeli označevati prvobitno, naravno energijo, ki človeško telo prežema s čisto esenco življenjske energije. Pomembnost te energije za življenje, zdravje in razvoj človeka (z različnimi poimenovanji in opisi) navajajo različni stari zapisi filozofov in mislecev kot tudi vsi sveti spisi. V prenesenem smislu in slikovni obliki se kundalini energijo že tisočletja upodablja s simbolom kače, zvite v spiralo, kače, ovite okoli palice ali z dvema kačama, ovitima okoli palice. Zanimivo je, da številni opazijo podobnost najbolj pogosto uporabljenega simbola za kundalini energijo tudi z obliko strukture DNK molekule.

.
.
~ Bodite. Kmalu na snidenje. ~

ORGANIZATOR

Cilj metod HBI je odpravljanje navad, prepričanj, avtomatizmov, strahov in stresa. Človeku prinesejo ponovno čudenje, radovednost, raziskovanje skozi lastno telo in direktno doživetje samega sebe ter s tem...


  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Nalagam...