20
oktober

Objava knjige na Amazonu

Organizira: Dejan Krajlah
Kdaj: 20. oktobra ob 17:00 do
20. oktobra 2020 ob 20:00
Kje: Preko spleta
Prispevek:25 EUR
Organizira:Dejan Krajlah
Kontakt:030 318 800

24 ogledov

Tudi vi lahko objavite knjigo na Amazonu. Meni je uspelo, zakaj ne bi tudi vam? Če želite, vam pokažem, kako. Vabljeni na seminar!

Pokazal vam bom, kako ustvariti Amazonov KDP račun in kako knjigo objaviti, korak po koraku. Kot boste videli, je to resnično zelo preprosto. Potrebujete le nek tekst, povprečno znanje angleščine in 20 minut časa. To je lažji del.

Težje jo je narediti vidno. To je ključnega pomena, to spremeni igro. Zato bo poudarek na tem drugem delu.

Najprej se bomo prelevili v Amazonovega bralca. Le tako bomo lahko razumeli, kaj naš izdelek potrebuje, da bo v milijonski poplavi knjig najprej sploh pritegnil pozornost potencialnega kupca, nato pa ga še prepričal v nabavo.

Potem vam bom predstavil konkretna orodja in tehnike, s katerimi lahko sami pripomoremo k večji izpostavljenosti knjige (pomen premišljenega naslova, opisa, izbire ustreznih kategorij, ključnih besed, naslovnice, oblikovanja cene in drugih).

Ogledali si bomo, kje dobiti prve bralce, zvezdice, ocene, recenzije in zakaj je pomembno imeti tudi lično avtorjevo stran na Amazonu.

V nadaljevanju vam bom opisal delovanje Amazon KDP Select predlogov za promocijo knjige (brezplačni) in nakazal možnosti zunanjih (plačljivih) orodij za promocijo knjige.

Seveda pa se bomo pogovorili tudi o zaslužku in davkih. Komu prijaviti dobiček? V ZDA, kjer je sedež podjetja ali v Sloveniji? Kako vse skupaj sploh prijaviti, pod kakimi predpisi, na kaj se sklicevati? Oziroma kaj sploh je zaslužek na Amazonu, v katero kategorijo spada?

In predvsem …. Razkril vam bom svoje napake in nerodnosti, ki so meni vzele ogromno časa in energije, zato da ne bodo še vam!

Se torej vidimo? 

Več o dogodku na:  https://dejankrajlah.com/kako-izdati-knjigo-na-amazonu/

***

Sem jaz pravi za to?

Moja zgodba gre nekako takole. Aprila 2016 sem napisal grob osnutek neke kriminalke. Imel sem več možnosti; lahko bi jo izdal v samozaložbi, a bi v to moral vložiti precej energije, časa in seveda tudi denarja. Lahko bi rokopis poslal založbam in čaka in upal na njihov blagoslov (kot stori večina avtorjev). Glede na to, da sem bil neznano ime, z nobenimi predhodnimi referencami in objavami, bi skoraj gotovo doživel zavrnitev (kot toliko drugih nadobudnih avtorjev). Obstaja tudi velika verjetnost, da zaradi moje anonimnosti rokopisa dejansko sploh nihče ne bi prebral (kot ne preberejo rokopisov večine nesojenih avtorjev).

Odločil sem se za tretjo možnost in knjigo napisal v angleškem jeziku, jo dal lektorirati (to je bil poleg nakupa profesionalne naslovnice edini strošek) in jo objavil. Na Amazonu.

Z uporabo vseh orodij in priporočil, ki mi jih je Amazon omogočil, sem uspel vzbuditi zanimanje za knjigo First Mission Paris – WTF in the City of Lights. Od primernih posameznikov (visoko rangiranih Amazonovih recenzentov) sem pridobil prve ocene, ki so knjigi še dodali verodostojnosti in vse skupaj se je končalo na prvem mestu lestvice uspešnic v kategoriji International Mystery and Crime.

Od tu do pogodbe z založbo ni bilo več daleč.

A založba v tem primeru pred seboj ni imela nekega neznanega avtorja z delom, katerega vrednost bi bila vprašljiva, ampak je šlo za konkretni izdelek, preverjen na trgu, z ustreznimi recenzijami in ocenami. V takih razmerah odločitev založbe ni bila nobeno presenečenje...

 

 

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Life Coach. Predavatelj. Avtor leposlovja z uspešnico na Amazonu.


Nalagam...