27
november

Potovanje: Po poteh skrite zgodovine starodavnega Egipta -11 dni

Organizira: Esenca vesolja
Kdaj: 27. novembra ob 0:00 do
7. decembra 2019 ob 0:01
Kje:
Prispevek:2.170 - 2.210 EUR
Organizira:Esenca vesolja
Kontakt:info@esencavesolja.si

72 ogledov

EGIPT Z MATEYO TRIGLAV - 11 DNI:
PO POTEH SKRITE ZGODOVINE STARODAVNEGA EGIPTA

27. NOVEMBER – 7. DECEMBER 2019

Za prijavo na potovanje pošlji email na: info@esencavesolja.si

 

----- PRIJAVE SPREJEMAMO SAMO ŠE DO 25.7.2019 -----

 

Več informacij tudi na esencavesolja.si/egipt

 

Egipt. Skrivnosti polna starodavna dežela.

Egipt je dežela polna skrivnosti, ki je skozi zgodovino vedno znova privabljala številne popotnike. Je domovina svetovne, tisočletja stare civilizacije ter njenih osupljivih arhitekturnih dosežkov. Sam nastanek, njihova gradnja in starost že od nekdaj burijo duhove in domišljijo. Del potovanja je namenjen spoznavanju alternativnega vidika zgodovine. Z alternativno razlago in preko vodenega povezovanja s kraji ter njihovega čutenja, se nam razkrije marsikatera uganka preteklosti. Ogledamo si veličastne piramide v Gizi, Sakari in Dahšurju ter spoznamo mogočne, starodavne templje in skrivnostno Sfingo s svojo večno uganko.

Kalejdoskop egipčanskega življenja.

Ob spoznavanju starodavnega Egipta pa seveda ne bomo pozabili na spoznavanje modernega Egipta in njegove kulture. Sprehodimo se skozi bazarje in se umaknemo na kozarec čaja med optimistične in vedno gostoljubne domačine. Poskusimo ulično kulinariko in občutimo vonj začimb, lotusa, parfumov. Prepustimo se čaru ulice, naučimo se neizprosnega barantanja in si rečemo inshallah ter se brez skrbi podamo v nov dan, kot pravi Egipčani.

Reka Nil.

V državi, katere 95% površine predstavlja puščava, sta v današnji dobi zelenje in voda pravo razkošje. Kontrast puščavi predstavlja plovba s tradicionalno feluko po Nilu, najdaljši reki na svetu, in spremljanje življenja ob reki, ki že stoletja, kljub modernizaciji ostaja nespremenjeno. Od velikih mest do majhnih vasi in oaz, od neskončnega števila templjev do umirjene puščave in reke, ki daje Egiptu življenje. Del našega potovanja je namenjen povezovanju z reko Nil, ki je v starih časih predstavljala mlečno cesto in človeško hrbtenico, preko katere teče življenjska energija.

Kakor zgoraj, tako spodaj.

Templji in piramide, ki jih obiščemo, so skrbno izbran del potovanja, saj vsak od njih predstavlja specifično energijsko točko ob reki Nil. Templji so bili kraji učenja in iniciacije – vsak tempelj je ustrezal točno določeni frekvenci, ki je povezana s frekvencami v nas. Poleg samega ogleda je na voljo dovolj časa, da templje občutimo, se povežemo z vsakim krajem in jim dovolimo, da v nas aktivirajo in zbudijo lastne spomine.

Egipt, kot ga še niste doživeli.

Po poteh in skrivnostih starodavnega Egipta nas popelje Mateya Triglav, strastna popotnica, duhovna učiteljica ter raziskovalka starodavnih znanj in kultur. Na potovanju bo z nami delila davno pozabljeno znanje o templjih in piramidah, o stari civilizaciji in njeni tehnologiji. Bogato znanje civilizacije je v vsem tem času prešlo v mite in legende. Njeni ostanki so še vedno prisotni, vidni in vsem na očeh - če le vemo kam pogledati. Mateya nam na potovanju preda še nekaj tehnik za povezovanje s kraji moči kot so Zemlja, Vesolje in nenazadnje, s samim seboj.

---------

PROGRAM

1. dan LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–VMESNO LETALIŠČE–KAIRO. Zbor ter polet preko vmesnega letališča proti Kairu. Po ureditvi obmejnih formalnosti se odpeljemo do hotela. Sledi začetno spoznavanje s pogledom na Sfingo – starodavno čuvarko modrosti. Skupaj jo prosimo za dovoljenje za naše popotovanje po Egiptu.

2. dan KAIRO–ASUAN. Jutranji let v Asuan. Na poti od asuanskega letališča do hotela se ustavimo ob nedokončanem obelisku. Ogromna delno oblikovana granitna gmota, na kateri lahko še vedno vidimo proces izdelave. Le kako so brez nam znane tehnologije oblikovali eno najtrših kamnin na svetu? Po sprehodu okoli obeliska se odpravimo na lokalno tržnico v Asuanu. Privoščimo si osvežilen čaj z meto in se prepustimo vonju začimb, dišav in ulice. Že smo v hotelu in pripravljeni, da popoldne in večer preživimo pri Nubijcih. Do njihove majhne vasi se odpeljemo z motornim čolnom. Prvič smo v stiku z najdaljšo reko na svetu in od daleč že vidimo naš cilj. V vasi nam domačini predstavijo svoj način življenja, obrti in živali s katerimi delijo svojo vas. Povabijo nas na večerjo in nas postrežejo kot prvorazredne goste. Slovo od simpatičnih Nubijcev in že smo nazaj v hotelu na zasluženem počitku.

3. dan ASUAN. Jutro je in na nas čaka tradicionalna feluka s katero počasi odplujemo proti templju na otoku File, ki kot privid raste iz reke Nil. Med palmami se dvigajo piloni in kolonade, ki so odsev nekdanjega barvitega templja posvečenega boginji Isis. Kmalu se zariše še celoten preostanek kompleksa, kjer stebre zaključujejo izklesane glave boginje Hator. To je prav posebno mesto, s katerim se povežemo in odkrijemo njegove skrivnosti. Na plovbi nazaj proti mestu Asuan se zasidramo še ob otoku Elefantina, ki stoji na nekdanji meji med Egiptom in Nubijo ter skriva marsikatero zanimivost. Otok leži na rakovem povratniku ali najbolj severni točki, kjer je sonce ob poletnem solsticiju še na najvišji točki neba. Vrnemo se nazaj na obalo in si privoščimo prosti čas za osebne želje v središču mesta.

4. dan ASUAN–plovba po NILU s feluko v smeri KOM OMBA. Po zajtrku se zopet vkrcamo na feluko in plovba po najdaljši reki na svetu se nadaljuje. Preprosto kuhinjo vozimo kar s seboj. Cel dan se lahko predajamo najljubšemu egipčanskemu opravilu – lenarjenju. Opazujemo vsakdanji utrip življenja ob reki, na reki, v reki ... To je dan, namenjen tudi čutenju in povezovanju z reko Nil. Ob skodelici hibiskusovega čaja zaplujemo v sončni zahod. Spanje na reki pod tisočerimi zvezdami puščavskega neba ali »odsevom nebes na Zemlji«, kot so dejale starodavne civilizacije.

5. dan KOM OMBO–EDFU–LUKSOR. Plovba proti Kom Ombu, kjer na vrhu hriba stoji edinstven tempelj posvečen dvema božanstvoma, krokodiljemu Sobeku in sokoljemu Horu. Je tempelj dualnosti, pa tudi kraj, kjer so se svečeniki v starih časih soočali s svojim strahom in se preizkušali v preseganju le-tega. Na malo drugačen način med sprehodom skozi ruševine templja storimo to tudi mi. Za konec si ogledamo še majhen muzej krokodiljih mumij. Nazaj na trdnih tleh z avtobusom oddrvimo skozi puščavsko pokrajino, kjer lenobno teče Nil, in se ustavimo za ogled templja Edfu. Tempelj je posvečen bogu Horu, ki v sebi nosi raznolike frekvenčne kode. Našo nadaljnjo pot od Edfuja do Luksorja spremljajo številna polja, kjer si kmetje služijo svoj kruh v neizprosni egipčanski puščavi. Pozno popoldne prihod v Luksor in namestitev v hotelu. Sproščanje in čas za integracijo doživetega do naslednjega jutra.

6. dan LUKSOR. Zgodaj zjutraj se odpeljemo do mogočnega templja Karnak, ki je velik muzej na prostem. Kompleks je ogromen in ure in ure bi se lahko izgubljali med njegovimi stebri, stali pod kolonadami in oltarji. Tempelj je bil specifično oblikovan in je služil posebnemu namenu. Imamo dovolj časa, da ga začutimo ter se z njim povežemo in si ga detajlno ogledamo. Nato se odpeljemo v središče mesta, da spoznamo še življenjski utrip Luksorja. Podamo se skozi labirint egipčanskega bazarja in oboroženi s sposobnostmi barantanja se prepustimo spretnim trgovcem. Če nas barantanje in nakupovanje ne mika, sedemo v čajnico in se sprostimo ob opazovanju ljudi. Za konec dneva obiščemo še tempelj Luksor, kjer doživimo čaroben sončni zahod. Prepustimo se igri svetlobe in teme, ki jo uprizarjajo luči in stebri starodavnega templja. Zatem nazaj v hotel na zaslužen počitek.

7. dan LUKSOR–DENDERA–ABIDOS. Po zajtrku se odpeljemo najbolje ohranjenemu templju v Egiptu naproti. Tempelj v Denderi, posvečen boginji Hator, je najbolj znan po zodiaku, ki je izjemno natančen in datumsko prikazuje celo sončev mrk. Alternativna zgodovina pa ga prepozna po 'denderski žarnici', glede katere obstaja mnogo teorij. Ta prečudovit tempelj poleg naštetega skriva še marsikaj drugega. Po daljšem ogledu pa spet z avtobusom skozi tipične vasi, ob poljih sladkornega trsa in žita ter žili življenja Nilu vse do Abidosa. Nastanimo se v hotelu in se prepustimo sproščanju in integraciji vsega do sedaj prejetega znanja in vtisov.

8. dan ABIDOS–KAIRO. Zgodaj zjutraj nas čaka ogled in raziskovanje starodavnega templja v Abidosu, ki uradno slovi kot nekropola prvih faraonskih dinastij. Naša razlaga zgodovine templja pa bo precej drugačna od uradnih razlag. Podamo se v Ozirisu posvečen tempelj, kjer najdemo eno najstarejših upodobitev simbola rože življenja na svetu. Tempelj sam je izjemno pomembna in močna energijska točka, kjer se globoko povežemo z lastnim srcem ter njegovo močjo. Mlajši tempelj Setija I. in njegove sobane so povsem drugačne. Svetlobne niše, skozi katere v notranjost prodirajo žarki sonca, pričarajo prav posebno vzdušje. Popoldne se odpeljemo do letališča in od tam poletimo v Kairo. Spet smo nazaj v prestolnici, kjer zaspimo pod budnim očesom skrivnostne Sfinge.

9. dan KAIRO–DAHŠUR–SAKARA–KAIRO. Najprej se odpravimo na obrobje Om el donye ali matere sveta, kot Egipčani ljubkovalno imenujejo svojo prestolnico. Stopimo v Saharo in se s sprehodom med piramidami v Dahšurju vrnemo v davno preteklost. Vprašanj se poraja nešteto, saj ob 'ukrivljeni piramidi' uradna arheologija trdi, da so se arhitekti zmotili v izračunih. Pa so se res? Rdeča piramida, imenovana po barvi uporabljenega materiala, nas povabi, da raziščemo njeno simetrijo ter akustiko. Nato se odpeljemo proti Sakari in si ogledamo njeno stopničasto piramido. Skupaj z lokalnim vodnikom na stenah piramid prebiramo tekste in spoznavamo vlogo svečenikov. Obiščemo še tempelj Serapejon, kjer si ogledamo ogromne, zloščene podzemne sarkofage, ki pričajo o nam pozabljeni tehnologiji. Popoldne se vrnemo nazaj v središče prestolnice na največji egipčanski bazar Khan el-Khalili. Imamo čas za nakup zadnjih spominkov in uživanje v barantanju. Morda si zaželimo preprosto ulično večerjo ali tipičen egipčanski obred – čaj in šišo. Čas na živahni tržnici hitro mine in že se odpeljemo nazaj v hotel.

10. dan KAIRO. Prebudimo se pod Gizo in se zgodaj odpravimo proti piramidam. Največjo, Keopsovo obiščemo in se skozi njen ozki tunel podamo v njeno središče. Nato pa na nas čaka vsaj še ena piramida, da raziščemo njeno notranjost. Tu so tudi priložnosti za prečudovite fotografije. Nato se spustimo med Keopsovo in Kefrenovo piramido ter sami raziščemo njuno+ okolico. Morda nas zamika tudi skok v majhen muzej s 'solarno ladjo'. Za vse je časa dovolj, današnji dan je namenjen le Gizi in raziskovanju njenih skrivnosti ter povezovanjem z energijo piramid. Za konec obiščemo še skrivnostno Sfingo in tempelj pred njo. Tukaj se lahko na lastne oči prepričamo o njeni izjemni starosti in preciznosti. Sledi pozno skupno kosilo, ob katerem bo priložnost za zadnja vprašanja, pogovor in druženje.

11. dan KAIRO–VMESNO LETALIŠČE–LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE. Zjutraj se še zadnjič prebudimo ob piramidah in Sfingi. Če bo čas, se odpravimo na kratek sprehod v bližnji okolici hotela, da se lahko zahvalimo in poslovimo od te čarobne dežele. Že napoči čas, da zapustimo hotel in se odpeljemo na letališče. Slovo od Egipta! Povratek nazaj domov.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. V primeru spremembe voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin bomo program ustrezno spremenili in prilagodili.


Cena potovanja pri 15–25 potnikih: 2.170 EUR
Cena potovanja pri 9–14 potnikih: 2.210 EUR

Prijave: info@esencavesolja.si

CENA VKLJUČUJE:

• povratni letalski prevoz z ljubljanskega ali bližnjega letališča z vsemi vključenimi taksami in pristojbinami,
• 2x notranji let: Kairo-Asuan (2. dan) in Luksor-Kairo (8. dan),
• 9x nočitev v hotelih 4-5* (lokalna kategorizacija),
• 1x nočitev na feluki (za podloge bo poskrbljeno),
• 9x zajtrk,
• 2x kosilo,
• 2x večerja,
• vse prevoze in oglede z avtobusom ali kombiji,
• izlet s feluko po Nilu (3., 4. in 5. dan),
• lokalne vodnike,
• duhovno vodenje raziskovalke starodavnih znanj in kultur Mateye Triglav ter Darije Huzimec (Društvo za dvig zavesti Esenca vesolja),
• slovenskega vodjo poti,
• vse vstopnine po programu,
• vse stroške priprave in organizacije potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
• prevoz do bližnjega letališča, če odhod ni z ljubljanskega letališča,
• doplačilo za enoposteljno sobo 295 EUR*,
• vizum za Egipt (okvirno, na kraju samem) 25 USD,
• zavarovanje odpovedi,
• dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
• napitnine 40 EUR (na kraju samem).
* Doplačilo za enoposteljno sobo velja le za nočitve v hotelih.


NAMESTITVE:
Hoteli na tem potovanju so preverjeni in čisti, lokalne kategorizacije 4-5*. Devet noči spimo v hotelih 4-5*. Eno noč preživimo na feluki. Doplačilo za enoposteljno sobo velja le za nočitve v hotelih.

PREHRANA:
Egiptovska hrana ima veliko zelenjavnih jedi in jedi iz stročnic ter riža. Najbolj priljubljena jed je kušari - testenine, riž in stročnice, prelite z paradižnikovo omako. Ali pa felafel sendviči – čičerikin in grahov ocvrtek, ki ga skupaj z zelenjavo ponudijo v ploščatem kruhu. Pri mesnih jedeh največkrat dobimo piščanca, goveje ali ovčje meso. Svinjine v Egiptu ni. Veliko je tudi morske hrane, saj je Rdeče morje bogato z ribami. Poznani so tudi po različnih slanih ali sladkih omakah in namazih iz sezama, jajčevcev, čičerike, leče in dateljev, v katere pomakajo nekvašen kruh oziroma fatir. Arabske dežele so poznane tudi po slaščicah, pri katerih zagotovo prevladujejo halava, basbusa, om ali in mlečni riž.

Med pijačami je vsesplošno priljubljen čaj, ki mu velikokrat dodajo meto, meliso ali rožmarin in značilni egiptovski karkade. To je hibiskusov topel ali hladen napitek. Od brezalkoholnih pijač prevladujejo predvsem sokovi iz sezonskega sadja. Čeprav je Egipt muslimanska država, pa se ponekod lahko kupi tudi alkohol. Med alkoholnimi pijačami je najbolj priljubljeno pivo, pridelujejo pa tudi vino.

DOKUMENTI IN VIZUMI:
Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke.

EGIPTOVSKI VIZUM: Egiptovski vizum za državljane Slovenije, Hrvaške in Srbije je obvezen. Pridobimo ga na egiptovskem letališču ob prihodu. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list in dve barvni fotografiji. Okvirna cena vizuma je 25 USD. Vizum je možno plačati v USD ali EUR.

ZDRAVJE:
Obveznih ali priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na www.zdravinapot.si 

PODNEBJE:
Egipt ima puščavsko podnebje. Imajo štiri letne čase, ki pa niso tako izraziti oziroma so odvisni od reliefa in nadmorske višine. Najvišje temperature so poleti (junij – avgust), dnevne temperature se gibljejo med 35 in 45 °C, v sinajskem visokogorju tudi kakšno stopinjo manj. Najnižje temperature so pozimi (december – februar), ko se dnevne temperature gibljejo med 15 in 25°C. Najlepši čas potovanja v Egipt je marec, april, maj, september, oktober in november. Več informacij o vremenu v Egiptu dobite na www.wunderground.com


EKIPA:
Ekipo na potovanju sestavljajo duhovni učiteljici Mateya Triglav in Darija Huzimec (Društvo za dvig zavesti Esenca vesolja), slovenski vodja poti, lokalni vodniki in vozniki.

PLANIRANI STROŠKI:
Povprečno 150 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Napitnine in doplačila niso vštete v ta znesek.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 9.
PRIPRAVA POTOVANJA: 31. marec 2019.

ORGANIZATOR POTOVANJA: TA SAMSARA POTOVANJA, Marijana Panić s. p., Cvetkova cesta 35, 5282
Cerkno, www.samsara-potovanja.si

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA: Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja, ki so posebej
navedeni v prilogi ter na spletni strani http://www.samsara-potovanja.si/samsara/splosni-pogoji/ORGANIZATOR

Društvo za dvig zavesti Esenca vesolja je skupina posameznikov, ki želijo s svojim delovanjem prispevati k dvigu zavesti na Zemlji. Pri vsem kar počnemo, sledimo svojemu srcu, sanjam,...


  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Nalagam...