24
junij

Potovanje v dolino bosanskih piramid 24. do 27. junij 2020

Organizira: Irena Jarc
Kdaj: 24. junija ob 22:00 do
28. junija 2020 ob 0:00
Kje:
Prispevek:
Organizira:Irena Jarc
Kontakt:irenajarc9@gmail.com

49 ogledov

Energetsko, duhovno potovanje in voden ogled doline bosanskih piramid v  Visokem (BiH), z
dr. Semirjem Osmanagićem
24. do 27. 06. 2020

Srečanje s starodavno energijo iz preteklih časov, ki je shranjena na redkih krajih Zemlje: orgonska energija, Teslovi skalarni valovi, torzijska polja, naravni magnetizem …
Sreda - 24. 06. 2020     
Odhod iz Ljubljane ob 22.00 uri izpred parkirišča Dolgi most, ob 22.50 uri iz Novega Mesta in ob 23.40 uri iz Brežic. Sledi nočna vožnja preko Zagreba, Slavonskega Broda v smeri Sarajeva.
Četrtek - 25. 06. 2020              Kamnite krogle, tuneli Ravne, muzej, park »Ravne2«, tumulus
Zgodaj zjutraj bomo prispeli v kraj Zavidoviči. Po jutranji kavi, se bomo sprehodili po čarobni soteski v gozdu, kjer se nahajajo kamnite krogle. Sledi krog spoznavanja z glasbeno kopeljo. Na avtobusu bomo kasneje med vožnjo pogledali diapozitive o kamnitih kroglah po svetu in njihov namen. Pot bomo nadaljevali v Visoko, kamor bomo prispeli zgodaj dopoldne. Po zajtrku nas bo vodnik odpeljal na Belvedere (Vidikovac), od koder se nudi lep razgled na dolino bosanskih piramid. Nato se bomo odpeljali do prazgodovinskih podzemnih labirintov Ravne. Koncentracija negativnih ionov, ki čistijo atmosfero od bakterij in virusov je tam nekaj desetin višja od povprečne, kar razloži blagodejni učinek na naše telo. Visoka prisotnost negativnih ionov povečujejo tudi prisotnost kisika v krvi in možganih. Celice se lahko ponovno obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo. Vodniki nam bodo razložili način gradnje tunelov, ki so jih ustvarile pretekle civilizacije. V tunelih bomo med drugim videli runske napise, podvodna jezera, megalitne kamne K1, K2 in K5, kjer bomo imeli krajšo meditacijo. V leseni hiši, ki stoji poleg vhoda v tunele, bo kasneje možen nakup knjig in video kaset o piramidah, ki so avtorsko delo Dr. Semirja Osmanagića ter ustekleničeno, čisto vodo iz tunelov. Nato bomo obiskali muzej pred tuneli, kjer so shranjene arheološke izkopanine. Sledi ogled »Arheološkega parka Ravne2« in nato tumulusa v vasi Vratnica. Zvečer se bomo zapeljali v hotel na večerjo in nočitev.

Petek - 26. 06. 2020                                   Tuneli Ravne, piramida Meseca in Sonca, Sarajevo
Po zajtrku, se bomo odpeljali do podzemnih tunelov Ravne. V »Zdravilni sobi« bomo imeli ne vodeno meditacijo in glasbeni koncert, v »Sobi vode« pogovore, odšli na meditacijo v »Sobo orbov« (imenovano po številnih orbih, ki se zadržujejo na tem mestu in jih je možno fotografirati), med hojo pogledali podzemne izvire vode ter odšli na meditacijo do megalita K5. Če bo kdo želel oditi iz labirinta po prvi uri, ga bom lahko odpeljala ven. Nato se bomo z vodnikom odpeljali na ogled piramide Meseca, prekrite s prastarimi, masivnimi betonskimi ploščami. Sledi kosilo v lokalni restavraciji nameščeni ob reki Fojnici. Po kosilu se bomo zapeljali do S strani piramide Sonca, do katere se bomo povzpeli peš. Vodnik nam bo razložil namen gradnje prastarih betonskih plošč in kamnov kamnite strele, s katerimi je pokrita. Nato se bomo s taksiji odpeljali pod vrh piramide Sonca. Meritve na vrhu piramid so pokazale, da je intenzivnost energije 50 procentov večja od običajne. V razdalji 4,5 m so znanstveniki izmerili žarčenje ultra zvoka, ki izhaja navzgor v koncentriranem snopu in ima 28 kHz. Na tem mestu bomo imeli  glasbeni koncert in meditacijo. Proti večeru se bomo zapeljali v Sarajevo na Baščaršijo. Sledi  prosti čas za večerjo in nakupe spominkov. V nočni uri se bomo zapeljali v hotel na nočitev.
Sobota – 27.06.2020                        Sarajevo z bosanskimi stečki, Baščaršija in tuneli Ravne
Po zajtrku se bomo odpeljali pred Zemaljski muzej BiH v Sarajevu, pred katerim so v parku postavljeni originalni bosanski stečki.  V obdobju od 10. do 14. stoletja so jih ustvarili bogumili, ki so takrat živeli na tem področju. Med vožnjo bomo na avtobusu pogledali barvne diapozitive o življenju bogumilov. Lokalni vodnik nas bo nato odpeljal na panoramski ogled Sarajeva. Oglede bomo nadaljevali peš po Baščaršiji, kjer nas bo seznanil z zgodovinskimi objekti v centru mesta. Do odhoda bo dovolj prostega časa za kosilo in nakupe spominkov. Nato se bomo odpeljal v Visoko v tunele Ravne. Tu se bomo zadrževali v zdravilnih prostorih in megalitom K5, kjer bo ne vodena meditacija. Sledi vožnja proti domu. Ob postankih bomo izvajali vaje Feng Shui, za boljšo prekrvavitev meridijanov. Prihod v Ljubljano je predvidoma okoli polnoči.
Cena potovanja znašaj 210 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov. V primeru, da je prijavljenih manj kot 40 potnikov, je cena potovanja 220 €. Možnost plačila na dva obroka. V ceno je vključen avtobusni prevoz z dvema voznikoma, vse cestnine, cestne pristojbine in parkirišča, osnovno nezgodno zavarovanje, 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu s 4* v Sarajevu, eno kosilo, spremstvo slovenskega vodnika. V ceno potovanja so že vključene vse vstopnine za vodene oglede arheoloških objektov s strokovnim vodstvom vodnikov po programu: Belvedere, 3 x vstop v podzemne tunele Ravne, ogled muzeja in parka »Ravne2«, tumulus, piramida Meseca, S stran piramide Sonca z betonskimi ploščami in njen vrh, glasbeni koncerti, meditacije in vodstvo po Sarajevu z lokalnim vodnikom.
V ceno ni vključeno dodatno zdravstveno zavarovanje Coris, večerja v hotelu na dan prihoda (9 € na osebo), doplačilo za enoposteljno sobo (15 € na noč), ostali obroki preko dneva, vožnja s taksijem na vrh piramide Sonca (5 € na osebo). Za vegetarijance bo posebni meni. Riziko odpovedi potovanja v višini 11 €, ki se  plača ob prvem obroku.
Potovanje organizira Turistična agencija Jereb d.o.o., Trg OF 13, (Poslovni center Metropol), 1000 Ljubljana, GSM 041 833 088; En:jereb@jereb.si; www.jereb.si

Pisne prijave zbira Irena Jarc, prof. ped., Trnovče 16, 1225 Lukovica.      
En: irenajarc9@gmail.com     GSM 031 670 392      www.mandala.si
Dolgoletna sodelavka Dr. Semirja Osmanagića in organizatorka njegovih predavanj v Sloveniji.

Prisrčno vabljeni!     
                                                              
Popotniški pozdrav,
Irena Jarc
Dr.Semir Osmanagić:  http://www.piramidasunca.ba/bs/      
Njegove brezplačne knjige: http://www.alternativnahistorija.com/     Lukovica, dne 07.05.2020                  

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

Nalagam...