3
marec

Skupina za Ženske - celjenje materinih ran

Organizira: Karolina Rebernik
Kdaj: 3. marca ob 18:00
Kje:
Prispevek:30 eur / srečanje
Organizira:Karolina Rebernik
Kontakt:karolina.rebernik@gmail.com 041 239 769 https://www.facebook.com/terapijakarolinarebernik/

502 ogledov

Nizka samopodoba, krhki partnerski odnosi in težavna starševska vloga  so pogosto posledica ran iz otroštva. Materine rane so tiste, ki prihajajo po ženski liniji in so okrnile našo moč, da bi bile notranje stabilnejše in bolj svobodne ženske.

Biti ženska se ne moremo naučiti iz knjig ali zgolj v odnosu s partnerjem. Ženske smo od nekdaj potrebovale podporo drugih žensk, ki nas lahko začutijo v delu, kjer nas moški ne zmore. Le nova izkušnja daje možnost, da se rane zacelijo.

1. KOMU JE NAMENJENA SKUPINA?
- ženskam, ki imajo težaven ali hladen odnos s svojo mamo ali imajo odnos z mamo prekinjen,
- ženskam, ki bi rade okrepile svoj odnos z otroci, še posebej s hčerko,
- ženskam, ki težko razvijejo zaupen odnos s prijateljicami ali nimajo prijateljic,
- ženskam, ki imajo konflikten odnos s sodelavkami.

2. KAJ PRIDOBITE NA SKUPINI?
- Ozavestile bomo, kakšno čustveno ranjenost smo prejele od družinskih prednic in kako se to odraža v trenutnih odnosih.
- Poiskale bomo stik s svojo edinstveno žensko naravo in pogledale, kako jo vnesti v naše sedanje odnose (npr. vzpostaviti boljši odnos s partnerjem in otroci).
- Učile se bomo izražati na pristen način. S sočutjem do sebe in do drugih, bomo odprle vrata novim izkušnjam v naših odnosih in boljši samopodobi.

3. KAJ JE PREDNOST OBISKOVANJA SKUPINE?
- Skupina je priložnost, da spoznate druge ženske, se od njih učite in jih ne doživljate kot konkurenco.
- V skupini je največ 8 udeleženk, kar omogoča večjo povezanost in posledično sproščenost v skupini.
- Skupina je zaprtega tipa in spoštuje zaupnost.
- Skupina je strokovno vodena s strani zakonske in družinske terapevtke, ki skupino usmerja tako, da v varnem okolju boleče vsebine dobijo nov pomen.

POSEBNOST SKUPINE
Posebnost skupine je, da daje pomen ženskemu ciklu in upošteva naše delovanje v skladu z letnimi časi. V prvem delu se bomo v skladu z zimskim časom posvetile svoji notranjosti. V drugem delu pa bomo naučeno poskušale prenesti v naše medsebojne odnose in se pripravile na cvetočo pomlad.

ZAČETEK IN POTEK
Skupina se začne v torek 03.03.2020 ob 18:00 - 20:00. Potekala bo 12 srečanj, vsak zaporedni torek. Točne datume srečanj in lokacijo v Ljubljani boste prejele po prijavi.

Cena posameznega srečanja je 30 eur. Možno je plačilo na obroke.

Zaradi omejenega števila mest, so prijave obvezne.
Prijave na karolina.rebernik@gmail.com  ali na 041 239 769

https://www.facebook.com/events/127740548554454/

Skupino vodi mag. Karolina Rebernik, zakonska in družinska terapevtka

Udeleženke skupine so povedale:

»Lepo mi je bilo, predvsem sem pa spoznala nekaj čudovitih žensk, ki ste me veliko naučile; vsaka nekaj svojega. Najboljši občutek mi je bil, da sem bila vedno sprejeta. In občutek sprejetosti je bil tisti, ki sem ga trenutno tudi najbolj potrebovala. Delam korake v življenju, za katere si nisem mislila, da jih bom (vsaj ne še sedaj). Tudi v mojem življenju nasploh se dogaja ogromno sprememb, tudi odnos z mamo se spreminja na bolje.«

»Menim, da je bila skupina zame zelo zdravilna. Prišla je ob pravem času in mi nudila varen prostor, kjer so bili moji občutki, zlasti jeza na mamo, videni, slišani in sprejeti. Iz zelo močnih čustev in intenzivnega dojemanja odnosa z mamo je ta prešel v bolj odraslega.«

»Skozi celotno delavnico sem dobila del notranje trdnosti in miru, ki se predvsem pokaže v situacijah in z osebami pri katerih mi ni bilo enostavno izraziti svojega mnenja. Zelo mi je pomagala vsaka vaša beseda, strokovna razlaga ali pojasnilo Ko nekaj poskušamo samo dognati nam včasih preprosto zmanjka en strokoven del, neko pojasnilo, da bolje razumemo in gremo lažje naprej.«

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Karolina Rebernik nudi terapevtsko pomoč v čustveni stiski. Izvaja individualne, partnerske in družinske terapije. Vodi terapevtske skupine in delavnice ter predava različnim organizacijam na temo izboljšanja medosebnih odnosov...


Nalagam...