22
september

Solsticijski večer z zvočno kopeljo

Organizira: Klepet ob kavi
Kdaj: 22. septembra ob 17:00 do
22. septembra 2021 ob 19:00
Kje:
Prispevek:20,00
Organizira:Klepet ob kavi
Kontakt:02 6200 230 ali dogodki@klepetobkavi.si

59 ogledov

Zvočne kopeli se izvajajo s kristalnimi in drugimi instrumenti, kateri proizvajajo vibracije, ki pridejo vse do celic in celico spodbudijo, da ujame svoj ritem, da je mebrana pod ustrezno napetostjo, da vase spusti le tisto, kar je za celico ustrezno.

Človeški organizem sestavlja 35 bilijonov celic, na katerih se vsako sekundo odvije 7000 kemijskih reakcij. Kako? Procese usmerja bio elektro magnetni sistem.

Cela fizika, naboj jedra vsake celice je pozitiven, naboj membrane- citoplazme pa negativen, kar okoli sebe ustvarja blago elektromagnetno polje, ki omogoča ustrezno zaščito, saj tako celica prepušča samo določene stvari, kar je tudi prav. Procese v celicah in tkivih spremljajo specialne vibracije, ki omogočajo komuniciranje med celicami. Celice morajo komunicirati, da se vsi procesi ustrezno tudi opravijo. Če se ne, se celice poškodujejo.

Značilno za poškodovane celice je to, da ima elektromagnetni naboj v celici spremenjeno elektromagnetno polje membrane, ki  pade iz 70-90 milivoltov na 30, pri rakastih celicah pa samo pod 10- 15 milivoltov. Če to število nihajev spremenimo na število nihajev zdravih celic, pride do ozdravitve.

Vsak organ ima torej svoje vibracijo, frekvenco, vsaka celica vibrira drugače, v svojem ritmu in če je izven ritma, je celica poškodovana.

Kako poteka zvočna kopel?
 
S seboj prinesete ležalko, odejo, vzglavnik. Lahko tudi zgolj ležalko, ki si jo namestite kamorkoli v prostoru ter se udobno namestite. V uvodnem delu vas pozdravi in pripravi Jasmina, ki vas tudi mentalno umiri ter fizično pripravi na odpiranje vibracijam. 
Po približno 20-minutah igranja se naš um dovolj umiri, da se začne globoka celična sprostitev in vzpostavitev pretočnosti v telesu, ki jo Jasmina ureja tudi individualno v skupini z instrumentom, ki pri tem najbolj pomaga. Gre torej za uglaševanje na naravne vibracije, frekvence posameznika. Zvočna kopel torej poteka skupinsko, hkrati pa tudi individualno za vsakega posameznika. Medtem se lahko pojavi eksplozija čustev iz nenzanih razlogov v obliki solz, joka, včasih tudi kakšnih krikov. Nekateri pa zgolj zaspijo, celo zasmrčjijo, s čim ni nič narobe, saj vsak procesira na svoj način. 
Po uri igranja v zaključnem delu vas Jasmina nežno pripelje do zavedanja v tukaj in zdaj in zaključi proces. 
Nekaj minut namen vprašanjem in deljenju občutkov, nato pa se s hvaležnostjo poslovimo.
 
Kakšni so učinki po zvočni kopeli? Kako se počutiš? Kaj lahko z zvokom dosežeš?
 
- zvočne kopeli se v tujini že veliko izvajajo zaradi protibolečinskih učinkov;
. izboljša se celična mikrocirkulacija; 
- sprostijo se ujeta ter potlačena čustva (jeza, žalost, strahovi ...)
- izboljša se koncentracija in fokus za mentalno delo, procesiranje dogajanja v vašem življenju;
- globoka sprostitev in umiritev (um-miritev)
- krepitev intuicije in drugih nadčutnih zaznav
- odpravljanje energijskih blokad.
 
Ali je primerno tudi za otroke?
 
Vsekakor. So dobrodošli, da se vam pridružijo. 
Na dogodku bodo tudi vsi instrumenti, katerih vrednost presega 10.000 evrov, zato je temu primerna tudi cena 20,00 eurov na dogodek. 

Katere instrumente boste slišali?
 
- gongi,
- kristalne posode,
- tibetanske posode,
- zvončki,
- vodne ropotuljice,
- šamanski bobni,
- kalimba,
- glasbene vilice,
- manjša tolkala.

Večer za dušo: sprostitvene tehnike in zvočna kopel bo vodila Jasmina Kandorfer, ki je certificirana učiteljica  joge, prejemnica različnih certifikatov samonegovanja in samoraziskovanja, neodvisna raziskovalka človeku naravnih metod za doseganje ravnovesja telesa in duha.

Pogoj za udeležbo na dogodku je izpolnjen en izmed pogojev PCT

KDAJ: 22.9..2021 ob 17.00 uri


PRISPEVEK: 20,00 eur

( v primeru, da še ne bo izvedljivo na naveden termin, vas o novem obvestimo po vaši prijavi)

Zaradi omejenega števila udeležencev je obvezna predhodna prijava.

PRIJAVA: spodaj na obrazcu,  s klicem na 02 6200 230 ali dogodki@klepetobkavi.si

 

SPLOŠNI POGOJI KLEPET OB KAVI:

***Na dogodek prihajate na lastno odgovornost, vsi udeleženci so dolžni upoštevati priporočila NIJZ.

Pogoj za udeležbo na dogodku je izpolnjen en izmed pogojev PCT

***V primeru reklamacije, če želite povrnitev stroškov, je potrebno reklamacijo podati na sami lokaciji dogodka  in nato dogodek zapustite. Naredi se uradni zapisnik, ki organizatorju ter izvajalcu omogočil, da sproži postopek reklamacije, kot ga določajo splošni pogoji Klepet ob kavi.
S prijavo na dogodek potrjujete, da ste prebrali splošne pogoje in se z njimi strinjate.
 

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Naravna lepota, življenje v sožitju z naravo, zdrava prehrana, ustvarjalnost, iznajdljivost, uspeh, medsebojni odnosi, smeh in dobro počutje, so področja, ki jih na edinstven način raziskujemo z izbranimi...


Dogodki organizatorja

Članki organizatorja »

Nalagam...