9
maj

Umetnost umiranja

Organizira: Somananda
Kdaj: 9. maja ob 9:30 do
12. maja 2019 ob 19:00
Kje:
Prispevek:Posamezniki: 490€, Pari: 880€, Koda za popust: popust-sts, “easter-15”- velja do 25.4.2019
Organizira:Somananda
Kontakt:jana@yogini.si

645 ogledov

Vsega je enkrat konec. Kot se iztečejo all-inclusive počitnice in se moramo odjaviti iz hotela, tako nas enkrat pričaka zaključek življenja. Zakaj o temu ne govorimo, pa je vendar to zagotovo dejstvo, ki nas čaka.

Duhovna priprava na smrt

Duhovna priprava na smrt – največji življenjski prehod, dejansko pa popolnoma zapostavljen vidik obstoja – tako naslavljamo predavanja, ki se ne podajajo prav pogosto.

UMETNOST UMIRANJA združuje sodoben vpogled v smrt, kot biološki pojav s preučevanjem zavesti in pomembna nadčutna znanja, ki poudarjajo evolucijski smisel smrti. To je vaša edinstvena priložnost za duhovno osvoboditev.

Z duhovnega stališča je trenutek smrti izredno dragocen; na kratko povedano, ta zaključek človeške izkušnje nam zagotavlja možnost razsvetljenja. Glede na to, da je smrt neizogibna za vse nas (včasih nas preseneti), lahko s pomočjo joge samega sebe pripravimo na ta trenutek. Namesto da se odmikamo od spoznanja trenutka smrti, ki nas čaka, se s smrtjo soočimo in se tako pripravimo, da nas ona ne ujame nemočne in nevedne.

To edinstveno znanje, ki ga pridoobitena delavnici UMETNOST UMIRANJA pomaga posamezniku odpraviti strahove, prepoznati in razumeti proces smrti, opustiti zmotna prepričanja, ter s pomočjo določenih jogijskih vaj, ta negotovi trenutek spremeniti v bogato spiritualno izkušnjo. Eden največjih ciljev teh predavaj je usposobiti udeležence, ne samo to, da se srečajo z lastno smrtjo z razumom in brez strahu, ampak tudi kako nuditi podporo drugim, k bolj duhovni smrti – kot na primer, kako pomagati našim ljubljenim, da preminejo bolj srečno, bolj zavestno in bolj dostojanstveno.

Naj vam ti nauki pomagajo preseči vaše strahove, da boste z njihovo pomočjo lahko sprejeli dobrodejen odnos do smrti in v vašem osebnem življenju to temo povzdignili iz nevednosti v svetlobo znanja in upanja.

Predavanja bo vodil Dharmananda, izkušeni učitelj joge, tantre in meditacije.  

Na predavnjih boste spoznali in vadili naslednje:

  • Nauk o resničnem pomenu smrti s stališča Joge
  • Splošna prepričanja o smrti v primerjavi s Tibetanskim razumevanjem procesa umiranja
  • Modern raziskave o smrti, process umiranja in izkušnje bližnje smrti Tibetanske skrivnosti o pravem pristopu k smrti in njegovih posledicah
  • Bardo Thodol, starodavna Tibetanska knjiga mrtvih
  • process zavestne smrti – kako pomagati sebi in drugim pri pripravi na bolj duhoven potek umiranja
  • Tibetanska tehnika Phowa (prenos zavesti)
  • Širok nabor drugih virov informacij, vključuno z metodami iz parapsihologije, Hatha Joge, šamanskih postopkov in skrivnih tantričnih meditacij.

Kje: Predavanja bodo v Ljubljani, v PARINAMA JPGA CENTRU, na Cesti na Brdo 85.

Predavanja bodo v angleščini.

VIDEO: TIBETANSKA UMETNOST UMIRANJA

Smrt je zelo pomembna duhovna kategorija v življenju vsakega človeka. Po navadi o njej nočemo razmišljati in se z njo soočiti kot z neizogibnim delom našega življenja. Vse religijske tradicije pripisujejo smrti in pripravi nanjo izreden pomen. V oddaji bomo predstavili »Tibetansko umetnost umiranja«.

Prispevek TIBETANSKA UMETNOST UMIRANJA na RTV SLO si poglejte tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/duhovni-utrip/174407729 

VIDEO o osebni izkušnji MEL, ki se je pridružila SOMANANDA šoli in delavnici umetnosti umiranja s katero se ji je odprl popolnoma nov pogled na življenje: https://www.facebook.com/236035073932482/posts/340553280147327?sfns=mo 

Nekaj pogostih vprašanj:

Ali je so ta predavanja primerna za popolne začetnike na področju duhovnosti? Vsekakor. Vsi, začetniki in že duhovno izkušeni, bodo na teh predavanjih osvojili široko razumevanje smrti in dosegli samozavest, kako se v dani situaciji znajti.

Ali tematika govori tudi o dejanju samomora? Ne, ta delavnica je v celoti osredotočena na duhovni pristop do naravnega pojava smrti.

Ali je poučevanje v nasprotju z mojo versko usmerjenostjo? Znanje, ki ga podajamo na predavanjih, ima namen odpreti jasem pogled in razlago na temo smrti s stališča Tibetanskih naukov. Če imate taradicionalna verska prepričanja, boste na prvi pogled, lahko zaznali razlike v terminologiji ali v predstavljenih prepričanjih. Naučili se boste, da imajo različne verske tradicije v bistvu podoben, če ne celo enak, nauk o procesu umiranja. Velikokrat je razlika le v različnih besedah, uporabljenih za eneke pojme. Vabimo vas, da se predavnj udeležite brez predsodkov in iz njih odnesete čimveč, za vas, koristnih znaj.

Ali moram prinesti svojo joga blazino? Vsi predhodno registrirani udeleženci bodo prejeli elektronsko pošto z navodili o organizaciji dogodka in napotkih o vseh potrebščinah, ki jih prinesete s seboj.

Nekaj izkušenj udeležencev:

“Izkušnja bližine smrti, mi je dala neverjetno energijo; nekako je vse mi jasno, kaj naj naredim s svojim življenjem. Pred predavanji sem imela spiseek vprašanj. Odgovore nanje sem dobila že v prvem dopoldnevu predavanj in tako ugotovila, da so bila to zgolj osnovna vprašanja.

Moj oče je na smrtni postelji – pred tečajem sem se izogibala misli na njegovo smrt, zdaj imam znanje kako pomagati in stati ob strani obema, njemu in sebi.

VABLJENI NA 4 DNEVNO DELAVNICO z naslovom UMETNOST UMIRANJA, ki bo

od 9. do 12. MAJA 2019 - štiri polne dni, od 9.30 - 19.00, s podaljšanjem v petek in soboto za FILMSKI VEČER!

Če bi želeli še kaj več informacij o delavnici, lahko pišete na naslov jana@yogini.si

Da si zagotovite mesto na delavnici pa se prijavite na tej povezavi: https://somananda.org/courses/the-art-of-dying-slovenia-may-2019/

Cene so različne glede na čas prijave in so tudi ugodnejše za pare:

  • Izkoristite lahko promocijsko kodo za 5% popust: popust-sts.
  • Izkoristite lahko promocijsko kodo za 15% popust:“easter-15”, ki velja do 25.4.2019

Za posameznike:
Cena za zgodnjo, zgodnjo prijavo: 390€. Ta cena je na voljo do 8. marca 2019.
Cena za zgodnjo prijavo: 450€. Ta cena je na voljo do 8. aprila 2019.
Redna cena: 490€. Ta cena začne veljati 9. aprila 2019.

Za pare:
Cena za zgodnjo, zgodnjo prijavo: 680€. Ta cena je na voljo 8. marca 2019.
Cena za zgodnjo prijavo: 780€. Ta cena je na voljo do 8. aprila 2019.
Redna cena: 880€. Ta cena začne veljati 9. aprila 2019.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Somananda tantra šola se osredotoča na duhovne nauke tantre, joge in meditacije. Predstavlja vam davno uveljavljene (vendar mogoče pozabljene) tradicione Indjiske in Tibetanske duhovne nauke.


Dogodki organizatorja

Članki organizatorja »

Nalagam...