Danilo Jezernik

Lepote in izzivi življenja

23. oktober 2017    172 ogledov

Sreča, žalost, zmaga, poraz, dan in noč so samo različne strani istega kovanca. Podobno je življenje polno trenutkov zadovoljstva, veselja, uspeha in udobnosti, ki so prav tako naglašeni z bridkostjo, porazi, razočaranji in problemi. Ni človeka na tem svetu, ki je močan, vpliven, moder ali bogat in ni preizkusil naporov, trpljenja ali razočaranj.

Brez dvoma je življenje prelepo in vsak trenutek je praznovanje, da smo živi, a vsak bi prav tako moral biti pripravljen se spoprijeti z neprijetnostmi in izzivi. Oseba, ki nikoli ni okusila težav v življenju, nikoli ne more doseči uspeha.

Težave preizkušajo vaš pogum, potrpljenje, vztrajnost in vaš resnični karakter. Neprijetnosti in nadloge naredijo človeka močnega ter pripravljenega se spopadati z izzivi življenja v mirnem duhu. Brez dvoma ni uspeha brez bolečine. Uspeh je zagotovljen in obdržan le takrat, ko odpravimo in premagamo težave.

Življenje je in tudi ni samo postelja postlana z vrtnicami; trni so prav tako del tega in jih moramo sprejeti tako kot smo sprejeli prelepi del svojega življenja.

Trni spominjajo, kako se uspeh lahko izmakne, kako je lahko sreča dvoumna in nasprav tako učijo kako se ne počutiti razočaranega in potlačenega. Spominjajo nas, da je bolečina zadana s trni samo kratkotrajna in, da bo lepota življenja kmalu premagala pike trnov.

Ti, ki živijo v prepričanju, da je življenje postelja postlana z vrtnicami so kmalu razočarani in postanejo žrtve depresije in razočaranja. Ta, ki se spopada z izzivi s pogumom in sprejme uspeh, brez, da bi mu stopil v glavo je ta, ki izkusi pravo srečo, zadovoljstvo in mir v življenju.

Ti, ki mislijo, da dobri časi trajajo večno, zlahka podležejo pritiskom težkih trenutkov. Ne vlagajo potrebne energije in truda, ker se zlahka zlomijo.

Za primer lahko vzamete študenta, ki vso noč kuri svojo energijo, ogromno žrtvuje in se upira skušnjavam samo zato, da bi se dobro odrezal. Podobno se mora nekdo na visokem položaju soočati z vzponi in padci življenja, brez, da bi pozabil, da je življenje mešanica uspeha in neuspeha, zadovoljstva in razočaranja.

Če le ta izgubi upanje v težkih časih, le ta ne bo dosegel uspeha in ga bodo zamenjali drugi. Celo najmočnejši kralji in vladarji so imeli vedro težav.

Življenje zanje ni bila postelja postlana z vrtnicami. Pregovor »Nelagodno je postavljena glava, ki nosi krono!« se drži teh, ki so uspešni in uživajo moč in avtoriteto.

Torej, življenje je lepo kot vrtnice, a ima izzive, ki so kot trni s katerimi se moramo soočiti in jih premagati. Ti, ki sprejmejo izzive in ti, ki uspejo so tisti, ki vedo kako živeti življenje v njegovi pravi obliki. Zato uživajte življenje ampak se prav tako pripravite izkusite zbadanje trnov.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...