Kaja Kosec

Svetloba neba

piše: Kaja Kosec
9. januar 2017    806 ogledov

Zagledal je žarek svetlobe, ki je svetila v njegovo majhno oko. Zagledal je blišč sijaja, ki je prihajal skozi modro nebo. Nebo je bilo pokrito s soncem in oblakom so angeli slavo peli. Skozi neskončno nebo je uzrl lepoto, ki je osvetlila njegovo oko. Zagledal je zvezde in temno nebo. Zagledal je neskončno veselje in smejoče nebo. Zagledal je vsemogočno stvarstvo in sijaj je orosil njegovo oko. Zagledal je svoje bistvo, to svetlobo, ki osvetljuje njegovo oko. Spregledal je sonce in zvezde, ki žarijo njegovo oko.

Fant je bil dotaknjen iz neba. Obstal je v trenutku stvarjenja in njegovo oko se je odprlo spoznanju. Videl je svoje neskončno bistvo, ki domuje v njegovem srcu. Videl je barve neba, ki slikajo dih njegovega življenja. Videl je smeh božjega stvarjenja, lepo besedo in dah oznanjenja.

V soncu neba je fant ozrl svetlobo, luč življenja, ki nikdar ne ugasne. Zagledal je sij, ki sveti v njem. Ko se ustavi v času, ga nebo pokliče v svoj objem. Bil je prevzet od čudesa, bil je ganjen v svoji lepoti. Sij neba ga je poljubil v večni krasoti.

Fant je ozrl mir. Dotaknil se ga je spokoj stvarjenja. Oko je spoznalo resnico. Fant je obstal v času in zrl v prelestno nebo. Ni se ustrašil, saj bil je prebujen v duši. Odprl je pljuča in zadihal vesolje v svoji duši. Bil je prazen in bil je napolnjen. Srce je žarelo in telo je obmirovalo. Živel je trenutek časa s stvarstvom.

Zaprl je oči in zagledal nebeško nebo, globočino spoznanja in presvetlo oko. Stisnil je k sebi vesolje in vzkliknil v nebo: »Srečen sem, ker sem spoznal ljubezen!« Tedaj je zaslišal glas, ki je prihajal izza nebeške beline: »Podaj mi roko in hodi po moji poti. Zri v moje oko in se sveti v moji lepoti«.

Fant je odprl oči in solze miru so tekle po njegovem obrazu. Bil je dotaknjen v duši, saj je spoznal ljubezen. Ni odmaknil očesa od neba in kristalna svetloba je čistila njegova ušesa. Podal se je na pot življenja s svetlobo na strani. Podal se je na pot stvarjenja s soncem na glavi. Sliši svetlobo in vidi njen glas. Fant vidi ljubezen in sliši njen glas. Milost nebeškega neba se sveti v njegovi duši in njegovo oko žari v nebeški lepoti.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...