Kaja Kosec

Travnik neba

piše: Kaja Kosec
4. januar 2017    284 ogledov

Vstopila sem v travnik sanj. Tam je bila žareča svetloba, toplina v zraku se je bleščala skozi žarke večne svetlobe. Bil je vonj neba in neštetih cvetlic. Travnik je bil začaran v nebeško svetlobo, kjer je mir doma. Spokoj je bil rajski, kjer je srce pomirjeno in diha eno z naravo. Tam je bila cvetlica vseh cvetlic. Z bohotnim rdečim cvetom, mehkim in žametnim dotikom, vonjem  veličine stvarstva. Ta roža je sredi travnika vabila v svoj objem. Predstavljala je večno ljubezen, ki nikoli ne usuši, ki nikoli ne ovene, ki vedno žari v vsej svoji lepoti.

Spoznala sem, da sem vstopila v nebeški raj, kjer je trava vedno svetlo zelena in se krasoti v nebeški lepoti. Tam je tudi potok spoznanja, kamor vstopi le čista duša. In nad potokom je slap, kjer je tudi roža. V slapu najdeš pomiritev, ko te očisti voda miru in večnega življenja.

Ob vodi sedi mali fant, prestrašen zvit v klopčič. Boji se dotakniti izvira življenja, saj ne zaupa v krasoto stvarjenja. Mladi fant se v joku zazre v slap in zagleda najlepši cvet raja. Bistvo cvetu se dotakne njegovega diha. Tedaj v fantu zagori ljubezen. Srce se osvetli v nebeški lepoti in fant spozna mavrično kraljestvo, ki domuje v njegovi krasoti.

Fant ni več zvit v klopčič in se z roko dotika večnega vira življenja. Spozna, da je nebeški travnik razsežnost njegovega srca, da rdeča roža je sonce njegovega sveta. Spozna, da brez ljubezni ne more živeti.

Tedaj zagleda sij iz neba, ki sveti njegove oči in mu v nežnem glasu govori: "Prišel si k meni, ker imaš čisto srce. Ne boj se glasu, ki vodi tvoje ime. Prišel sem k tebi, da boš spoznal. Dotaknil sem se tvojega srca, da boš resnico predal. Odpri svoje srce in sprejmi moje ime".

Fant je zajokal v blaženosti in miru, ki je naselil njegovo srce. Prijel je cvet nežne lepote in ga odnesel v raj. Spustil se je iz neba v kristalni svetlobi in bil je dotaknjen v srcu.

Spoznal je nebeško ljubezen. Spoznal je, da je močan. Spoznal je, da je ljubljen in da ni sam. Vzel je cvet raja v svoje roke in rekel: "Rad te imam. Vem, da si moja ljubezen". Položil je cvet nazaj v večni raj, kjer travnik vedno zeleni in vir življenja se lesketa v svoji mogočni lepoti.

Sedaj večkrat pride v raj in posedi ob potoku in prisluhne glasu neba. Fant je bil dotaknjen in spoznal je božje oko, nepredstavljivo in neopisljivo. Njegovo srce je polno ljubezni. Vodi ga glas neba in glas sklenjene ljubezni.  Prišel bo dan, ko bo vzel cvet ljubezni in se spustil na zemljo in daroval ljubezen. Do takrat pa nabira moči in se prepušča poljubom nebeške ljubezni.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...