Mila Aldo

Manipulacija ni ljubezen

piše: Mila Aldo
14. september 2016    548 ogledov

Neko─Ź sem dovolila┬áverjeti, da so vsi drugi bolj pomembni kot jaz. Da imajo ve─Ź znanja in izku┼íenj, da moje mnenje ne ┼íteje. V resnici, pa je vsako moje mnenje ┼ítelo in bilo pomembno.

Sedaj vem, da sem se ogromno nau─Źila, hvale┼żna sem vsem njim, ker so me u─Źili, da se postavim zase in da zjasnim svojo pot. Hvale┼żna sem, da sem si dovolila upo┼ítevati svoje notranje ob─Źutke.

Z njihovo pomo─Źjo sem ugotovila, da si v resnici ne ┼żelim pisati iz njih, v resnici ┼żelim pisati iz sebe.

Vsi ti ljudje so me spominjali na ranjene dele mene, ki so bili tako zelo prizadeti od kritik iz preteklosti. Od strahov, od nesre─Źe, ┼żalosti in obupa drugih ljudi. Na svoji poti┬ásem se upirala samemu ┼żivljenju in posku┼íala biti nekaj kar v resnici nisem. V resnici sem vse to delala zato, da bi me drugi imeli radi. Sku┼íala sem narediti iz sebe razumevajo─Źo ┼żensko, ki potla─Źi lastne ob─Źutke. Razumevanje sem na┼íla za vse, le zase ne.┬áNisem dovolila, da bi kdo videl, da se ob ne─Źem ne po─Źutim dobro. Strah me je bilo izraziti lastno nezadovoljstvo.┬áDu┼íilo me je. Samo sebe sem du┼íila s stvarmi, ki niso resni─Źno povezane z menoj. Ki me v resnici ne veselijo.

Sebe sem sku┼íala zmanipulirati, da si ┼żelim njihove ┼żelje. Sku┼íala sem z manipulacijo priti do ljubezni. A to je napa─Źna pot. Neiskrena, nepristna in povzro─Źi mnogo trpljenja.

Sku┼íala sem jim dokazati, da zmorem. Sku┼íala sem jim dokazati, da sem vredna. Prelisi─Źila sem┬ásamo sebe, da sem iskrena. Pa vendarle, nisem bila. Ne do sebe, posledi─Źno pa ne do drugih.

Ko sem bila ┼żalostna, sem kazala, da sem vesela. Ko sem bila jezna, sem potla─Źila jezo. Ko sem dala kak┼íno idejo, so me potla─Źili, ─Źe┼í, neizvedljivo je. Sanja─Źica si. Jaz pa sem se jim prilagodila. Poteptala sem svoje sanje, ker so se drugim zdele neverjetne in nemogo─Źe.

Pozabila sem nase. Sebe zaprla v majhno kamrico, zaklenila svoje resni─Źno bistvo in prevzela vlogo igralke, ki se prilagaja, glede na dano osebnost, ki se znajde v moji dru┼żbi. ┼Żivljenje sem sku┼íala oblikovati tako, kot se mi je zdelo, da si drugi ┼żelijo. Drugim pa v resnici ni bilo mar, kako jaz ┼żivim. ┼Żeleli so preko mene zatreti lastne sanje, lastna upanja.

Danes se poslavljam od vseh, ki so nehote negativno vplivali na lastne sanje in posledi─Źno na moje. Obupano sem si ┼żelela njihovo pozornost, tako obupano, da sem mnogokrat pohodila samo sebe.

Iskala sebe v njih, in se v njih izgubila. 

Glede na to, da sem velikokrat kot lutkica brez osebnosti igrala na njihove karte, sem ostala napolnjena s praznino, v kateri je vse, a ni─Źesar ni. Ni─Źesar pravega, pristnega, mojega. Kdo sem?, ve─Źkrat sem se vpra┼íala. Odgovor pa vedno v drugih ljudeh iskala.

Oni so odšli, sami so se poslovili in jaz ostala sama. Z vsem mojim in njihovim. In z veliko nalogo in potrebo po zjasnitvi:

  • Kdo sem jaz?
  • Kaj je zares moje?
  • Kaj v resnici prina┼íam sebi in svetu?

Na sre─Źo, sem vedno imela ob sebi tudi pomo─Źnike, tiste prave podpornike, ki so verjeli vame. Ena teh pomo─Źnikov je moja draga Alexandra Pi Bachel, ki nikoli ni nehala verjeti. Nikoli me ni nehala spodbujati. Njena BREZPLA─îNA orodja: aktivacije pa so mi pomagala zjasniti, kdo sem, kaj so moje resni─Źne ┼żelje.

Z Alexandrinim┬áprogramom osebno mentorstvo,┬ásem tako napredovala, da me ljudje skorajda ne prepoznajo ve─Ź. Jaz pa kon─Źno prepoznam samo sebe. Pomagala mi je odkriti svoje pravo bistvo in uresni─Źevati lastne potenciale. Pomagala mi je, spomniti se na lastno vrednost.

Z Alexandrino podporo in spodbudo sem odklenila zaklenjeno kamrico, si dodobra pogledala to ujeto pun─Źko in jo za─Źela zdraviti. Bila je tako┬á┼żalostna, jezna, u┼żaljena. Kolikokrat sem jo zatajila. Kolikokrat sem ji nekaj obljubila, a obljube nisem izpolnila.

Ona pa je ─Źakala, s svojimi velikimi, radovednimi o─Źmi in me prosila, da bi se jaz kon─Źno zbudila.
Prebudila sem se in s prebujenjem je mnogo ljudi od┼ílo. A odhodov ve─Ź ne gledam kot, da so me zapustili, ampak jih do┼żivljam kot nov prostor za vse tiste, ki imajo podobne vrednote kot jaz in se bodo zdaj v ta prazen prostor naselili.

Sedaj vem, da sebe nisem in ne bom ve─Ź nikoli┬ázapustila. Ker sem tukaj, upo┼ítevam svoje sr─Źne ┼żelje, sledim svojim sanjam.

Iz dneva v dan bolj iskrena do sebe in drugih.

Iz dneva v dan bolj pristna, resni─Źna in edinstvena verzija same sebe.┬á

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...