Mila Aldo

Rešitve za boljše počutje

piše: Mila Aldo
6. september 2016    228 ogledov

OBSESIJE IN DIAGNOZE

Ubila se bom! Točno to se mi je pletlo po glavi prejšnji teden. Ko sem že mislila, da sem kraljica duhovne, osebne in ne vem več kakšne rasti, se mi zgodi trenutek popolne teme, ki enostavno podre vse moje dosedanje delo in trud. 

Prejšnji teden me je, poleg mukotrpnega PMS-ja, spremljala neskončna veriga vseh možnih duševnih motenj. Nisem imela pojma, kaj se mi spet dogaja in mislila sem, da bi po tolikih letih samoraziskovanja že morala biti čisto ok, brez pretresov in v Buda stanju. Seveda sem si obsesivno začela postavljati diagnoze in z iskanjem simptomov po internetu, uspešno diagnosticirala kar nekaj psihičnih motenj. Ko odkriješ ustrezno diagnozo, je še vedno bolje, kot če nimaš pojma, kaj za vraga se ti dogaja. Ko je diagnoza postavljena, se lahko opravičiš sebi in svetu, zakaj si bila totalna egocentrična prasica v danem trenutku. Izgovarjaš se, da je ta žlehtnoba prišla zaradi “bolezni” in to v resnici nisi ti. No, lahko mi to poimenujemo kakorkoli želimo, posledica naših dejanj je trajna in sveta resnica je, da smo tudi tisto, kar mislimo, da nismo.

Človek, ki ogromno dela na sebi, se včasih izgubi, ker si predstavlja, da naj bi že bil na stopnji, ko naj ga stvari ne bi prizadele, ko bi moral ostati popolnoma miren v čisto vsaki življenjski situaciji, ko ne bi smel čutiti nobene bolečine več, ker je itak vse sčistil v svojem podstrešju. Ni čistil sam, še drugi so mu pomagali in zato je skrajno nesprejemljivo, da še kdaj doživi padce v svojem sistemu. 

PADCI

No, padci se dogajajo. Ravno zato, da nas preizkusijo, kje smo in koliko je delo na sebi zares obrodilo sadove. Včasih pozabljamo, da so zadeve in mi sami večplastni, da je potrebno stvari čistiti v globinah.

Prejšnji teden sem res mislila, da se mi bo sfrkljalo do konca. Imela sem tako močne čustvene napade, da sem res v enem momentu pomislila: “Ubila se bom”, to je še edino, kar mi pade na misel, ker se tako ali tako nikamor ne premaknem. To so tiste žute minute, ko se ti res zdi ves svet tako grozen, vsi ti gredo na živce, najhuje pa je, da si pri vsem svojem duhovnem zavedanju, spet pomislil na tako bedno rešitev, kot je samomor. Zdi se, da si stopil tisoč stopničk nazaj. (V resnici pa se dogaja PREBOJ! Trenutek, ko greš v popolno dno, zato, da se odbiješ in poletiš v zvezdnate višave). 

POSKRBETI ZASE

Nekaj časa nazaj sem se odločila poskrbeti za svoje fizično telo. In vpisala sem se na vodene vadbe. Ugotovila sem, da mi pri mojem psihičnem in čustvenem neravnovesju najbolj pomaga gibanje. In tako sem tudi v svoji najhujši žuti minuti razmišljala malo o načinih, kako bi dokončala to svojo neslavno zgodbo imenovano Mila Aldo ter o načinih, kako naj se spravim ven iz tega razmišljanja. Prva rešitev, ki mi je padla na misel, je bila telovadba.

Resnično sem pomislila na športni center in na njihovo prijazno osebje, ki me čisto vedno spravi v dobro voljo. Pregledala sem urnik in se mukoma odpravila, seveda še vsa neprimerno objokana in zombi videza, ampak čutila sem, da sem tam lahko takšna kot sem. In res sem lahko, tudi v svoji najhujši verziji (pa ne samo tam, ampak povsod v življenju, ker sem tudi to jaz, čeravno je to za družbo nesprejemljivo).

SPREMENI SVOJ NOTRANJI SVET IN SPREMENIL SE BO TUDI ZUNANJI

V meni se je pač zopet zbudila tista mala žrtev, kateri se nič ne da in ki verjame, da je cel svet kriv, ker se nič ne premakne. Potem pa so me le doletele besede moje Alexandre Pi Bachel, ki pravi, da ko spremenimo svoj notranji svet, se spremeni tudi naš zunanji svet. 

V polnosti sem začutila, kaj to pomeni, spremeniti svoj notranji pogled in svet. Začutila sem veliko razodetje v celem bitju lastnega obstoja in ugotovila, da vse dokler dovolim, da moje življenje upravlja tista mala, nebogljena, prizadeta in nesrečna punčka iz preteklosti, ne more priti do spremembe v mojem fizičnem svetu.

V tistem trenutku sem začela usmerjati svojo pozornost na vse tisto, za kar sem v resnici hvaležna in kot bi mignil, se je spremenilo moje dojemanje sveta. Pogledala sem v sedanjost in kar naenkrat sem se spravila v akcijo, naredila nove poslovne načrte in glede na to, da tako rada drugim pišem strategije, sem se odločila spisati še strategijo za svoje lastno življenje. Izkazala sem si ljubezen do sebe in hvaležnost do življenja. Prevzela sem odgovornost za svoje življenje. Nisem iskala izgovorov, ampak sem poiskala rešitev. 

KAKO SI LAHKO POMAGAM DO BOLJŠEGA POČUTJA?

Nekateri ljudje smo pač nagnjeni k samo kaznovanju in obtoževanju, zato se moramo res zavestno spomniti, kaj lahko naredimo, da se v danem trenutku počutimo bolje. Ali se odpraviti na telovadbo, ali ostati doma in gniti ter namišljati neke neproduktivne in škodljive načrte? Ali si vzeti knjigo, ki nas veseli, ali pogledati film, ki nas razvedri, ali celo poklicati nekoga, ki nas lahko posluša… Najpomembneje je, da v trenutkih, ko nas napade slabo počutje in histerija,zberemo toliko volje in poguma, da najdemo rešitev, s katero bomo sebi izkazali razumevanje, nežnost in ljubezen. Vse mine, tudi odličen dan mine in tudi najslabši dan v življenju, preprosto mine. Dano nam je veliko orodij, da si pomagamo in naša dolžnost je, da vse tisto, kar vemo v teoriji, vključimo tudi v prakso. 

Če imate tudi sami kakšne zelo težke dneve, vam priporočam rešitve, ki sem jih sama preizkusila in mi zelo pomagajo: 

  • prebiranje pozitivnih afirmacij in postavljanje vprašanj, s katerimi si lahko dvignete vibracijo, meditacije (nekaj jih najdete tudi na mojih prispevkih, sicer priporočam, da poiščete zase ustrezne (veliko odličnih, brezplačnih vsebih je na Svetloba.si)
  • poslušanje navdihujoče glasbe (sami veste, ob kateri glasbi se počutite bolje in katera vas še bolj sili v obup in slabo počutje nemoči)
  • sprehod v naravi, reke so sploh primerne za sproščanje, zdaj v sončkastih dnevih pa prepuščanje sončni energiji, da pozdravi obolele dele in okrepi zdrave dele
  • športne / plesne aktivnosti
  • če si pa ne znate sami pomagati, pa si iskreno priznajte in poiščite strokovno pomoč, ker je tudi to ok, saj smo ljudje in ne vsemogočni roboti  

Rešitev za boljše počutje je nešteto, od nas pa je odvisno, koliko odgovornosti čutimo do sebe in življenja in ali bomo kaj naredili za to, da se bomo počutili bolje in se ne kaznovali, ker se nam je zgodilo, da nas je spet srečala slaba volja. Vsak ima kdaj slab dan, odvisno je le, ali bo dovolil dnevu, da ga popolnoma posrka v temno brezno, ali pa si bo dal priložnost, da bo vsaj eno uro v tem dnevu preživel v ljubezni. Mimogrede, neke raziskave sem čitala, ki so pokazale, da je več lepih trenutkov, le da jih mi doživljamo nevtralno in jim ne dajemo toliko pomena kot slabim trenutkom. Preverite, če drži. 

Z ljubeznijo do sebe in sveta pišem iskrene članke o lastnih največjih temah, da vidite, da niste sami. Če začutite, da vas lahko spodbudim in podprem k boljšemu življenju, me kontaktirajte. 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...