Sanela Brglez

POTOK: življenjska pot osebe, ki sledi svoji jasnovidnosti

19. oktober 2020    572 ogledov

Stara sem bila približno pet let, ko sem v roke vzela knjigo o anatomiji človeka in prosila mater, naj mi pokaže, kje je duša. Knjiga je na preprost otroški način opisovala zgradbo telesa in zdelo se mi je, da vse razumem, le tega ne, zakaj so izpuščena pojasnila o duši. Mati mi je odgovorila, da je to nekaj nevidnega, vendar zelo pomembnega.

Ta opis se mi je tako zapisal v spomin, da sem v roke vzela vsako knjigo, ki je nakazovala zgodbe o tej nevidni, a pomembni 'stvari'. Veliko sem brala in raziskovala, potovala in opazovala, videla in 'videla' in nastala je knjiga, ki je rezultat številnih mojih izkušenj in vpogledov ter tudi izkušenj in (v)pogledov mojih učiteljev, učiteljev življenja. Knjigo sem napisala v času, ko sem se pri svojem delu srečevala z močno porušenim razmerjem med kapitalom in spoštovanjem moralnih vrednot. Kot strokovnjakinja za gospodarsko pravo sem bila pogosto izpostavljena pričakovanjem, da bom kapital postavila pred ljudi, vendar se to nikdar ni zgodilo. Kdor je uglašen s svojim srcem, z vrednotami preprosto ne trguje. 

Tako je nastal POTOK in kasneje še dve nadaljevanji. Moj POTOK je z izdajo postal naš POTOK, ta bistra gorska voda, ki nam šepeta svoje modrosti. Glavna junakinja je Anna, ki je popotnica, pravnica, nekdanja direktorica, sestra dvojčica, mati treh otrok, ljubiteljica gora in knjig. Anna je tudi jasnovidna. Po številnih letih, preživetih v zaprtih pisarniških prostorih, ko je razpeta med nenehnim zagovarjanjem pravice, vpogledom v človeške duše in ljubeznijo do narave, se odloči, da zapusti svet pisarn in se posveti duhovnosti.

Anna postavi ljubko leseno hišo v gorah, kjer vsako leto preživi nekaj deset dni sama. Vendar jo obiščejo številni gostje, katerih 'usodo' in osebne izzive povsem jasno vidi. Obiščejo jo različni ljudje, ki bežijo pred lastno senco, se odločajo za nov začetek ali iščejo drugačne poti. Anna jasno vidi njihovo karmo in jim razkriva, kolikor jim sme, pri čemer se srečuje z izzivi lastne osebnosti, za katere je bila prepričana, da jih je razrešila. V njenem življenju je močno prisoten nauk njene duhovne učiteljice, ki se skozi zgodbo poslovi. V Leseni ob gorskem potoku ji pusti pismo.

Odlomek iz pisma:

»Draga, Anna, jesen je in vem, da si ob potoku v Leseni. Vem tudi, da si izbrala knjigo, ki te bo peljala do tega pisma. Čeprav je Lesena odklenjena, bi ga lahko našel kdorkoli. Obe veva, da ne bo tako in da ga boš našla prav ti …Nisi podlegla materialnemu prividu, zato je nagrada visoka. Morala pa si spremeniti način in dojeti, da 'niso biseri za svinje'. Ko to bereš, tudi razumeš, da si drugačna. Vendar tudi drugim dopuščaš njihovo drugačnost, čeprav je vedno ne odobravaš. Osebe okoli tebe, ki so ti grenile življenje, se morajo še veliko naučiti. Niste na enaki ravni, zato si dojela, da jim ne moreš nič dopovedovati. Njihova resnica je drugačna, čeprav je resnica v bistvu le ena. Čarobno je, da si ne nazadnje našla pot, ki ti je namenjena, da se nisi ujela v njihove energije in da si jih sprejela takšne, kot so.«

Več o knjigi in avtorici na spletni strani: www.aninezgodbe.si 
Facebook: https://www.facebook.com/Anna.SanelaBrglez 

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...