Masaža - klasična, športna, terapevtska

Ponudnik: Pearl
Prispevek:30€
Izvaja:Pearl
Kontakt:041 881 230, metybruskety@gmail.com, FB: Marjetica Meti Brus
Kje:

261 ogledov

Nudim klasično, terapevtsko in športno masažo. Terapevtska masaža je namenjena odpravljanju bolečin v hrbtu, vratu in ramenih, klasična masaža pa je bolj namenjena sprostitvi. Vsako terapijo prilagodim individualnim potrebam in vanjo vpletem prijeme vseh treh vrst masaže. Izbirate lahko med30-minutno, 60-minutno ali 90-minutno storitvijo.

Sledi bolj obsežen opis vsake od masaž, ki jih nudim:

Klasična ali švedska masaža ja namenjena sprostitvi telesa in duha, je neboleča, sam potek masaže in moč dotika pa prilagodim vsaki osebi individualno.  Ta masaža je priporočljiva za vsakogar, ki bi si želel povečati svojo vitalnost in odpraviti posledice stresa. Pri tej masaži uporabljam tudi prijeme terapevtske in športne masaže, tako da je sama masaža nadgrajena. Sledi  nekaj pozitivnih učinkov masaže:

– omili ali odpravi bolečine v mišicah, sklepih in vezivnem tkivu

-pozitiven vpliv na razpoloženje (lajšanje depresivnih in anksioznih simptomov)

-hitrejša regeneracija in razstrupljanje telesa

– pozitiven vpliv na presnovo in imunski sistem

– pomirja in krepi samozavest

– ugoden vpliv na krvno sliko (zniža utrip, krvni pritisk in krvni sladkor), limfni obtok in vegetativni živčni sistem

– izboljšuje spanec

– zmanjša vnetne procese

Poleg tega pa so vam na voljo tudi darilni boni, s katerimi lahko razveselite svoje najbližje. Pred obiskom salona se je potrebno naročiti na gsm: 041 881 230, lahko pa me kontaktirate tudi prek maila metybruskety@gmail.com ali prek Facebook messengerja – Marjetica Meti Brus.

Z masažami v Ljubljani (Parmova ulica 14, 1000 Ljubljana) začnem 1. oktobra 2019.

Terapevtska masaža za odpravo bolečin

Z bolečinami v mišicah in sklepih se sooča ogromno število ljudi vseh starosti. Stranke najpogosteje obiščejo terapevta zaradi bolečin v hrbtu, zlasti v križu. Ste vedeli, da je bolečina v križu ena izmed najdražjih bolezni sveta? Prizadela naj bi kar štiri od petih ljudi! V Sloveniji se za njo predpiše kar do milijon evrov receptov na leto. Petdeset odstotkov vlog za invalidnost se nanaša prav na bolečino v križu. Razlogi so lahko različni, dejstvo pa je, da so tovrstne bolečine lahko precej neprijetne, a običajno niso zelo nevarne.

Vzroki za bolečine v hrbtu:

slaba drža,
nepravilno in dolgotrajno sedenje,
prirojene napake,
tumorji,
vnetja,
ponavljajoči se gibi in prisilne drže,
poškodbe,
nepravilno dvigovanje težjih bremen,
uporaba nizkih mehkih sedežev in ležišč,
dolgotrajna vožnja,
psihološki dejavniki (stres, čustva…) itd.
Hernija diskusa, išijas, spondiloza

Bolečine, ki nastopajo v odrasli dobi, imajo pogosto vzrok v degeneraciji medvretenčne ploščice diskusa. Diskus je sestavljen iz obroča in notranjega jedra, ki je pod določenim pritiskom, zato obroč postopno popušča, dokler ne pride do njegovega raztrganja. Medvretenčna ploščica se izboči, kar imenujemo hernija diskusa, posledica pa so bolečine v križu ali nogi.

Največje težave zaradi hernije lahko pričakujemo med 30. in 50. letom, dokler je hrbtenica gibljiva in ne zatrdi. Zato so bolečine zaradi degeneracije diskusa po 60. letu običajno nekoliko manjše. Če hernija v medvretenčnem prostoru pritiska na živčno korenino, ki tvori ishiadični živec, to imenujemo išijas. Išias je torej največkrat posledica hernije. Bolečina pri išiasu je običajno nenadna in sunkovita ter posledica napačno izvedenega giba, lahko pa se pojavi tudi brez pravega vzroka. Lahko je znosna in se okrepi le ob naporu, lahko pa je tudi zelo silovita in boleča.

Obraba oz. spondiloza je zelo pogost pojav in nastopi skoraj pri vseh ljudeh, ko preidejo v srednja leta. Večinoma je prizadet spodnji del hrbta, saj ta nosi vso težo telesa in opravlja upogibanja in obračanja. Prizadetost lahko doleti oba diska in fasetna sklepa, kar vodi v izgubo vsebine iz diska, pokostnice in hrustanca. Kost se začne debeliti na robovih, kar povzroči togost spodnjega dela hrbtenice. V nekaterih primerih so bolečine izjemno trdovratne, zato se jih ni mogoče tako enostavno znebiti.

Hrbtenica je ustvarjena za gibanje, zato sta zelo priporočljiva redno razgibavanje in ustrezna zmerna rekreativna dejavnost. Pozorni moramo biti na pravilno dvigovanje bremen, položaj telesa in ustrezno telesno težo, pri kroničnih bolečinah pa je treba učvrstiti mišice trupa, predvsem trebušne, ki so pomembne za pravilno držo.

Kako lahko pomaga terapevtska masaža?

Zelo učinkovit pristop pri lajšanju tovrstnih bolečin in odpravljanju mišično-skeletnih težav je terapevtska masaža. Osredotoča se na sproščanje in mehčanje mišic in njihovih narastišč. Preko živčnih končičev vpliva tudi na centralni živčni sistem in delovanje hormonov. Izloča se endorfin, ki je človekov »naravni ubijalec bolečine« in zelo pozitivno vpliva na počutje. Z masažo pospešimo prekrvavitev in odvajanje strupov ter odpravimo mišične zatrdline (vozle), ki nastajajo zaradi nezadostnega gibanja, dolgotrajnega sedenja, stanja itd. Posebno pozornost posvetimo obolelim in poškodovanim predelom telesa, na katerih se zadržimo največ časa. Po masaži se bo povečala vaša gibljivost, bolečine bodo pojenjale ali celo popolnoma izginile, vi pa boste spet lahko normalno funkcionirali.

Terapevtska masaža je učinkovita pri:

lajšanju kroničnih bolečin (zaradi poškodb, posedanja vretenc, išijasa, lumbaga, skolioze, lordoze, kifoze…)
odpravljanju akutnih problemov (ledveni usek oz. »heksenšus«, trd vrat, hernija diska itd.)
80 % mojih strank poroča o bistvenem izboljšanju stanja po masaži, večina že po prvem obisku. Za optimalen uspeh pa je vseeno priporočljivih vsaj par obiskov.

Športna masaža

Zdrav način življenja, na katerega nas v današnjem času neprestano opozarjajo tudi mediji, vključuje zdravo prehrano in redno telesno aktivnost. Šport ima v vseh življenjskih obdobjih za zdravje in počutje človeka nenadomestljivo vlogo. Redna vadba je tako za marsikoga del njegovega vsakdana. Število ljudi, ki se ukvarjajo z rekreativnim športom, se iz leta v leto povečuje, kar je odlična novica. Čeprav ima redna telesna aktivnost številne pozitivne učinke na telo, pa lahko nepravilna aktivnost pretirano obremeni mišice, vezi in sklepe, kar vodi do neželenih posledic, kot so športne poškodbe in okvare.

Komu je namenjena športna masaža in kako izgleda?

Športna masaža je specializirana masaža, namenjena tako rekreativcem, kot tudi profesionalnim športnikom. Je sestavni del treninga vrhunskih športnikov in je prilagojena vsakemu športniku posebej. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, ki so pri določenem športu aktivne. Lahko se izvaja pred športno dejavnostjo (ogrevalne tehnike), med njo ali po njej (regeneracijske tehnike). Masaža dviguje psihofizično pripravljenost. Pred treningom mišice stimuliramo, ogrejemo in spodbudimo cirkulacijo. Tako telo pripravimo na napor in s tem zmanjšamo možnost poškodb. Po treningu je potrebno tkivo normalizirati, mišice sprostiti in lajšati morebitne bolečine. Pomemben je osebni pristop in redno spremljanje športnika na njegovi poti doseganja boljših rezultatov.

Najpomembnejše koristi športne masaže:

izboljšanje psihofizičnega stanja in forme,
preprečevanje poškodb,
odprava poškodb in lajšanje bolečin,
hitrejša regeneracija po aktivnosti,
sprostitev utrujenih in zateglih mišic,
vzdrževanje prožnosti mišic,
pospešitev krvnega pretoka, odpravljanje mlečne, kisline in stranskih produktov presnove ter manjša pojavnost krčev,
boljša izvedba gibanja, neboleče gibanje,
dvig športnikove samozavesti,
stimulacija živčnega sistema itd.

Vabljeni v salon Pearl v Ljubljani, kjer vam poleg masaže nudim tudi psihološko svetovanje in individualne terapije, ki združujejo tako delo na telesu kot na psihi. Vsakemu se posvetim 100%, prisluhnem vam s srcem, dušo in telesom.

Hvala!

  Registrirani uporabniki s prijavo na dogodek prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Nalagam...