Julian La Erosius

VIDEO: 10 prepričanj, ki blokirajo veselje in srečo!

9. april 2019    984 ogledov

Prepričanja, ki nam onemogočajo lahkotnost, svobodo in obilje! Od tega, da je življenje trdo delo, pa do globokega podzavestnega vzorca, da nisi dovolj dober. Obravnavamo 10 prepričanj, ki spreminjajo življenje v smereh, ki nam povzročajo preglavice. Spodaj si lahko ogledate tudi video s to tematiko.

1. Življenje je trdo delo

Eno izmed najbolj zakoreninjenih prepričanj, kar jih je. Po vseh teh letih raziskovanja Zemlje smo v kolektivni zavesti z vsem srcem začeli verjeti, da je treba garati in se truditi, da se stvari zgodijo. Katerekoli že. Obstaja drugačna realnost ... in o tej govorimo. Lahkotnost življenja in kreacije.

2. Če se ne trudim, si ne zaslužim

Kolikokrat v življenju ste slišali zgornjo izjavo? Če ste na tem planetu vsaj nekaj let, zagotovo vsaj nekajkrat – in to v najboljšem scenariju! Je bil morda v vaših globinah vseeno neki glas, ki se s tem ni strinjal? Ki mu je to bilo tuje ..., ki je vedel, da obstaja VEČ, a nikjer ni dobil skoraj nikakršne potrditve za svoje vedenje in predvidevanje? Ja, ta glas je zelo resničen! In ni se treba truditi, če želimo prejeti. Karkoli že. Obilje, toplino, ljubezen, prijateljstvo. Trud je stara igra. Lahko greste onkraj.

3. Veliko denarja je le za izbrance

Slišite morda glas svojega očeta, mame, strica ali starih staršev nekje v ozadju sebe? Ko so vam tiho ali glasno pripovedovali tole zgodbo. Mediji in šole niso nič kaj 'boljši'! Obilje denarja je rezervirano le za nekatere. Za izbrance. Za slavne. Za kraljeve. Za poslovneže. Vse to je laž. Zgrajena na vzorcih pomanjkanja lastne vrednosti in igranja igre malega, nezaslužnega človeka.

Razumimo, vse je le igra. Ki deluje lahko nadvse resnično, a vseeno je igra. Denar je sicer za modra bitja, saj drugače le poveča tvoja neravnovesja, a vsak ga lahko ima, ko si energijsko dovoli tako izbrati. In dopusti. Kontrolo spusti. Potem se zgodi! Samo od sebe.

4. Nisem dovolj dober

In variacije tega: Nisem dovolj lep/suh/mlad/pameten ...

Po mojem ne tako skromnem mnenju, da se prešerno pošalim in pohvalim, je "Nisem dovolj dober" mati ogromno ostalih iluzij, bojev, dokazovanj in iger. Kar nujno ne pomeni, da niso nekatere energije ločene od tega, seveda so, in imajo svoje osnove. A vendarle, ta koren obsega toliko tega, kar je posledično zgrajeno na njem, da je nemogoče opisati z besedami.

Povabim vas, da v sebi začutite globino tega prepričanja in vsega, kar vam posledično predstavlja. Vse dokazovanje sebi in svetu, vsa tekmovalnost, vsi pritiski in trud za uspeh, vse to je zgrajeno na tem temelju ... hočete še? Neprestano izboljševanje sebe, svojega telesa, projektov, odnosov ... še? Kako boste izpadli v očeh drugih? Kako se bo nekaj razpletlo? Živčnost in pomanjkanje zaupanja? Vase – kot kreatorja.

Ne bom nadaljeval. Jasno je. Tu živi mati iluzij in starih zgodb. Veličastna kreacija, a sedaj zastarela. Zame zagotovo. Za vas je pa odločitev na vas. Še dobro ... :)

5. Denar je vzrok vsega zla

Denar ni vzrok vsega zla ali pač? Seveda ne. Denar le potencira vaša notranja neravnovesja in zato ljudje pogosto domnevajo, da je denar tisti, ki človeka 'pokvari'. To je daleč od resnice. Ja, denar mu lahko prinese neke dodatne izzive, a kar je bilo navznoter neuravnovešenega, se le še toliko bolj pokaže navzven ob vseh sredstvih, ki jih ima človek na voljo.

Obstajajo še drugi aspekti tega prepričanja ... nadaljujem pri naslednji točki ....

6. Denar pokvari človeka

Kot sem začel razlagati zgoraj, je v splošnem ta izjava povsem napačno razumljena. Velikokrat v zgodovini in prejšnjih življenjih so se pripetile situacije, kjer smo obtožili denar, da smo zgubili stik s svojo dušo ali izvajali nekatera ekstremna dejanja, ki so potencialno nam in drugim povzročila ogromno bolečine. Sram, krivda, pregon itd. Zato je ostalo to prepričanje zakoreninjeno in drugi zgoraj omenjeni aspekt je povezan s tem, da če imamo veliko denarja na razpolago oziroma že ko sploh imamo dovolj denarja, potem lahko izgubimo vez s tistim uravnovešenim, božanskim delom sebe. Ni več potrebe po tem verjetju. In bojkotiranju sebe in obilnega življenja.

7. Svet je pokvarjen in nevaren/vsega so drugi krivi

Veliko lažje je obtožiti svet in okolico za vse, kar se nam dogaja. Lažje je prelagati krivdo na druge kot sprejeti odgovornost za to, da smo vse, kar se nam je kadarkoli pripetilo, skreirali sami. Kar ne pomeni, da se moramo zaradi tega obtoževati, posebej poudarjam, ampak le to, da se energetsko zavemo, da smo vse skreirali z namenom raziskovanja sebe – tudi skozi ta svet. V resnici je zunanji svet v svoji najbolj čisti esenci projekcija notranjega sveta. Povabim vas, da začutite v širino in globino te modrosti v sebi!

8. Da sem ‘dober’ človek, moram vsem pomagati

Ustrezanje. Da nas bodo drugi ljubili in sprejeli. Ker v resnici sebe ne znamo. Ne sprejemamo. Ne ljubimo resnično. Ja, vem, direkten sem. A kaj, ko tako pač je. Za tiste, ki želite resnično razumeti. In ne več omejeno živeti. To prepričanje je povezano s tistim, ki je bilo omenjeno že zgoraj. Oddolževanje, neprestano dokazovanje sebi in ostalim, marsikdaj obsesivno iskanje ljubezni in potrditve skozi ostale. Saj je tako težko začutiti v sebi to ljubezen, saj to pomeni, da moramo sprejeti dele sebe, ki jih marsikdaj nismo želeli sploh videti in priznati, kaj šele sprejeti.

A svoboda se začne, ko se energijsko zaveš, da SI VSE, KAR SI, ne le tisto, kar bi um rad videl. Svoboda živi onkraj dobrega in slabega, svetlega in temnega. Si človek, ki si zasluži vse. Tako kakor je to tudi vsak drug. Brez potrditve ostalih. A le sam lahko objameš tako resnico.

9. Da me bodo ljudje ljubili, jim moram ustrezati

Kot se lepo vidi, je tale stavek povezan z ravnokar opisanim prepričanjem in njegovimi implikacijami. Ljubi sebe in potem te bodo tudi 'pravi' ljudje ljubili. Iskreno, iz srca. Ostali te bodo slej ko prej pustili pri miru, saj nekdo, ki išče dramo in konflikt in dokazovanje, ne zdrži kaj dolgo ob nekom, ki se iskreno ljubi. In ne le z besedo. Ampak z občutkom. To se čuti in tega se ne da zaigrati oziroma se zlagati. Razsvetljeno bitje ne ustreza zato, da bi ga ljudje sprejeli in ljubili. V bistvu mu je vseeno za to. Uživa v ljubezni s samim seboj in jo deli s tistimi, ki to z njim želijo deliti. Ostale sprejema, a jih ne spreminja.

10. Življenje je kazen, življenje ni pravljica

Povezano tudi z religijo. In tako imenovanim izvirnih grehom. Same 'pravljice', ki strašijo človeka. Zakaj? Da je pokoren in se znova in znova oddolžuje in skuša opravičiti, za kar je 'bojda' kriv. Laži. Zgodbice. Niso slabe, ampak ponovno, so nadvse zastarele. Kakorkoli, še vedno so izjemno prisotne po vsem svetu in to prepričanje je globoko vtkano v kolektivno zavest.

A vse to se spreminja. In razumimo, da so bile religija in njene 'ego' kreacije le slika naše notranje igre, kot sem namignil že nekje zgoraj. Tako da ne krivite cerkve, religije in vzgoje za to, da ste dolgo verjeli v vse to, pojem 'boga in hudiča' in s tem povezane njune igre kroži po Zemlji že kar lep čas. A lahko končate to. Življenje je to, kar sami želite in izberete, da je. Vem, na trenutke res ne izgleda tako, a če greste globlje vase, boste odkrili, da ste na energijski ravni nedvomno sami 'kreator in ustvarjalec' svojih prepričanj in zgodb. Kar pomeni, da si lahko ustvarite tudi blaženo in lahkotno realnost, če tako zares izberete.

Video o 10 prepričanjih, ki blokirajo veselje in srečo:

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...