Julian La Erosius

Ne jemljite ničesar osebno, ker nič ni 'osebno'

8. september 2015    1368 ogledov

V življenju se pogosto znajdemo v situacijah, kjer se počutimo užaljeni, ponižani, izdani. V nekaterih primerih poraženi, v izrednih poteptani. Takšne izkušnje na prvi pogled zagotovo ne spadajo pod spekter lepot, ki jih ima za ponuditi fizična inkarnacija, a globlji uvid v samo jedro dogodkov nam razkrije nekaj popolnoma drugega. Izkaže se, da so bile zgoraj omenjene izkušnje največja darila, kar smo si jih lahko podarili. Služijo pri tem, da se ves čas zavedamo, kaj je 'naše' in kaj ni, ter nam tako pomagajo vstopiti v širšo Zavest iz dneva v dan.

Energij je ogromno in sami izbiramo, katere bodo del našega vsakdana. Imeti zmožnost razločevanja, in da, vsak jo ima, le da je ne uporablja, je mojstrska lastnost. Bolj ko si v stiku s samim seboj in večja ko je tvoja zavest, bolj nazorno in subtilno občutiš energije, ki te obdajajo. Senzitivnost je absolutno posledica razsvetljene zavesti, saj bitje, ki je v popolni ljubezni s samim seboj oz. je na poti tja, čuti brez sodbe. Zgodil se je premik iz razumskega v dušno delovanje. Dovoli si čutiti prav vse, v kraljestvu občutkov leži čarobnost bivanja.

Vendar je treba izpostaviti besedo RAZLOČEVANJE (ang.: discernment). Bistven element, začimba in sestavina razsvetljenega življenja na Zemlji. Le tako gremo lahko naprej, in veliko lažje. Prelepi modri planet je trenutno, gledano z energijskega vidika, vse prej kot 'prelep'. Naloženih je milijone, milijarde različnih plasti prepričanj, vzorcev, sodb in ciklusov. Svet je zgrajen in ujet v igre moči, ki pa so v resnici graciozna iluzija. Moč je največja iluzija vseh časov (še pred zemeljskim obstojem) in najbolj mamljiva droga, ki obstaja.

Razsvetljeno bitje nima več potrebe po moči. V takem stanju si zvest samemu sebi in iluzije avtomatsko odpadajo (če izstopiš iz območja igranja iger moči, se vsi, ki opevano potrebo imajo, tebi naravno izognejo, saj jim ne ponujaš tistega, kar iščejo in kjer se lahko hranijo).

Sedaj je trenutek, ko razločevanje med tem, kaj je 'naše' in kaj ni, pride resnično do izraza. Večina energij, ki jih običajno začutimo v sebi, v resnici ni naših. Okrog 95 odstotkov vsega, vseh naših misli, emocij, bolečin, ni naših. So del kolektivne zavesti, katere kreator smo bili v preteklosti tudi sami, a imamo nedvomno možnost izbire, ali bodo kolektivne energije še naprej del nas in jih bomo jemali za svoje ali se bomo zavedali, da vse to nima prav nič opraviti z nami. Ja, izbira je na dlani, le dovoliti si je treba brez sodbe začutiti. Sebe, svet, aspekte. Sprememba se nato zagotovo zgodi.

Da nadaljujem v pompoznem stilu odkrivanja tančice, ki nadvse uspešno zakriva Modrost in jasnost, vstopimo v božansko prisotnost JAZ SEM. Razkrijmo iluzijo do konca. Izmed preostalih petih odstotkov spadajo recimo štirje odstotki pod področje naših ASPEKTOV. Aspekti so deli nas, so naša kreacija, ampak niso MI. Niso tisto, kar smo v resnici. Skozi pretekla potovanja smo skreirali nešteto aspektov, ki so služili na kraljevski avanturi raziskovanja samega sebe. Sami po sebi niso sovražnik, v osnovi so bili vedno ustvarjeni iz čiste ljubezni do sebe, a so ob vseh izkušnjah, ki so bile del zemeljskega potovanja, postali ranjeni, užaljeni, raztrgani, jezni. Sama aspektologija predstavlja neverjetno zmožnost duše, da znova in znova ustvarja izraze sebe.

Aspektov (vidikov) je ogromno. Poudaril bom, da duša ob ranah, boleznih, ubojih, mučenjih, ki so se zrcalila skozi aspekte, ni utrpela nobene škode. Duše se ne da raniti, ubiti ali uničiti. Skozi izraze sebe, kar aspekti so, je le destilirala modrost skozi izkušnje. Absolutno vse izkušnje. Boleče, dolgočasne, ekscentrične, evforične in tiste, polne radosti in veselja. Kot sem zapisal že v enem izmed prejšnjih člankov, je za dušo vse le IZKUŠNJA. Nobene sodbe ni zadaj, le popolna brezpogojna ljubezen.

Torej ko so aspekti neuravnovešeni in večina, bilo je razloženo, jih je, vodijo naše življenje z vidika svoje majhnosti, osamljenosti, ranjenosti. Lahko tudi brezbrižnosti, pomanjkanja strasti po bivanju in izražanju, so melanholični, ekstatični, ekstremni, romantični. Karkoli, resnično karkoli. Med omenjene štiri odstotke spadajo torej aspekti, ki niso v ravnovesju in prevzemajo nadzor nad našim vsakdanom. A kakor kolektivna zavest in energije, ki so del nje, niso naše, tako tudi vsi opisani aspekti niso 'naši' oziroma niso bistvo, ki v resnici smo.

Ostane le še peščica, en odstotek, kam, le kam, pa spada ta?

Razložimo najprej in brez oklevanja še naslednje. Aspekti so lahko zdravi, so izraz ljubezni, ki jo čutimo do sebe, zrcalo duše, Zavesti ter izražajo strasti in radosti, ki so sestavni del božanske narave. Aspekti niso bili nikdar skreirani z namenom, da bi trpeli, le vstopili so v polje neravnovesja v živahnih in intenzivnih energijah Zemlje. V procesu razsvetljenja jih integriramo in jih s tem 'ozdravimo'. Vrnejo se v stanje ravnovesja ali odidejo. Sedaj je nov kapitan na ladji, ki s svojo jasnostjo in odločnostjo natanko ve, kdo je in kam gre, to pomeni, da za stare igre aspektov ni več prostora in ne časa. Ali se priključijo novi posadki in načinu delovanja ali pač odidejo. Niso več del nas. Besedna zveza, ki zelo nazorno ponazarja izraz razsvetljenje, je namreč INTEGRACIJA VSEH ASPEKTOV.

Tematika, ki jo obravnavamo v tem zapisu, je precej velik izziv, saj določeni aspekti želijo preprečiti, da bi informacije prišle na dan. Delujejo iz prostora strahu, ranjenosti, omejenosti, a na najbolj primarni ravni nas želijo obvarovati.

Aspekti nam služijo, vendar ne znajo več naprej in ne vedo, kako. Lahko jim pokažemo, da je sedaj varno, da ni nobene potrebe po nezdravih igrah in da lahko zaupajo duši, Zavesti, božanski prisotnosti JAZ SEM, da se bo vse uredilo v najlepšem smislu.

Z izbiro, da ponovno zažarimo kot magično, sijoče, božansko bitje, se vrnemo v svoje bistvo, popolno kreativnost, kjer sta vsaka rana in neravnovesje zgolj iluzija. Omejeno in odvisnostno delovanje (navadno polno strahu), ki se kaže skozi aspekte, od sedaj ni več del razsvetljenega vsakdana.

Iskreno rečeno, sem se v zadnjih dveh tednih, ko sem v sebi čutil nastanek današnjega prispevka, na določenih ravneh soočal z blokadami, pomanjkanjem strasti po pisanju, rahlo nezainteresiranostjo za ljubeče, zavestno kreiranje. V celoti mi je jasno, da je odločitev, da izrazim in vstopim v Modrost, ki jo delim danes, kljubovala igri številnih aspektov, ki so mi želeli preprečiti, da oddam zavestno vedenje o tematiki: Nič ni osebno in s tem povezano aspektologijo. Zagotovo so me obvarovali v preteklosti, a zdaj me vlečejo navzdol.

Bilo je dovolj starih iger. Strastno izgovorim in se nasmejim z vso odločnostjo – BILO JE DOVOLJ STARIH IGER! Le še izredno osredotočeno zavestno delovanje, to je vse, in obenem neskončnost, ki jo IZBIRAM.

V zadnjem odstotku se iskri božanska prisotnost JAZ SEM. Skozi ta odstotek priletijo na plan strasti, ljubezen duše, ljubezen do sebe, do vseh aspektov, do izraza samega. Ja, to in edino to smo resnično MI. V vsej svoji čistosti, popolnosti in sijočnosti! Brez druge navlake, brez druge navlake. Navlake so za junake in bedake, kar pa Mojstri Nove Energije vsekakor nismo. Junaki in idoli samemu sebi zagotovo, vse drugo je balast.

Na Zemljo sem prišel resnično uživat življenje in ne ukvarjat se z neuravnovešenostjo preostalega sveta. Zavedati se je treba, da večina ljudi okoli vas ni izbrala zavestnega delovanja, ljubezni do sebe, razsvetljenja. Če šaljivo dopolnim z besedami vnebovzetega mojstra Tobiasa, niso izbrali niti ENEGA srečnega in veselega dneva v svojem življenju. Ampak je v redu tako, to je njihova izbira, vprašanje je le, kakšna je vaša?

STARE IGRE ali ZAVESTNO DELOVANJE? BITI ali ODITI? – to je prava slika za nas 'razsvetljence'. RESNIČNO BITI (v vsem svojem sijaju) ali SPLOH NE ŽIVETI? Ker tisto vmesno životarjenje je hujše od vsakega mučenja in jaz osebno sem tako zelo sit ujetega in omejenega delovanja, da vsekakor rečem: RESNIČNO BITI in LJUBITI!!! Sebe seveda, kasneje in posledično tudi vse druge in drugo.

Preden se posvetim zaključku, bom zapisal, da sem uporabil tisti zadnji odstotek celo nekoliko potencirano, v realnosti običajnega vsakdana je odstotek še precej manjši. Vendar tisti, ki smo izbrali razsvetljenje, lahko iz dneva v dan, iz trenutka v trenutek, povečujemo čarobni odstotek, dokler ne dosežemo stanja čiste in popolne zavestne kreativnosti. Tako dolgo, da življenje postane strasten, ljubeč obstoj. To lahko storimo, a le tako, da sledimo sebi. Iskrenemu JAZU in IZRAZU.

Ničesar ni, kar bi nas lahko ustavilo. Le sami sebe. Karkoli se nam pripeti, je vedno v naše najvišje dobro. S takšnim zavedanjem je proces zbliževanja s svojim resničnim bistvom precej preprostejši, lahkoten. Nič ni osebno, poudarjam, popolnoma nič. Ne žaljivke, ne udarci, ne obsodbe nimajo nič opraviti z nami. Le če tako izberemo. Kdor deluje na neuravnovešen način in poskuša delovanje usmeriti na nas, pove nekaj o sebi, ne o nas. Mi pa lahko s svojo reakcijo igro nadaljujemo ali končamo. Preprosto izberemo, da nismo del nje. Ker v resnici nismo. Zavedati se zgornjih vrstic in energije za njimi je ključen korak do vstopa v mojstrsko, razsvetljeno delovanje na planetu Zemlja. Samo z razločevanjem, kaj je naše in kaj ni oziroma kaj izbiramo, da je naše in kaj ni, smo lahko v stiku s seboj, brez nadaljnjega. V celoti, ne glede na zunanjost in okolico.

Dejstvo je, da bomo na trenutke izzvani, provokacije se bodo pojavile, svet je poln jeze, žalosti, sovraštva – enormnih energijskih neravnovesij. Nad tem nimamo nadzora in ga tudi ne želimo imeti. Vsaka izkušnja, v kateri je katerokoli bitje, je zanj sveta in popolna. Nikdar ne posegamo v druge v želji po tem, da bi njihove 'probleme' rešili in odvzeli. Sploh ne. Z vsem sočutjem se zavedamo, da so sami izbrali izkušnje, v katerih so, in da jim služijo na najlepši možen način, pa čeprav navzven morda ni videti tako. Vsak, ki se je iskreno in resnično pripravljen spomniti na svojo Modrost, nas bo poiskal sam od sebe. Kot sem pred nedavnim zapisal, srečanje se bo zgodilo v vsej svoji eleganci.

Svobodo čutim, SVOBODO! Saj sedaj vem, da ni skoraj nič, kar gledam v svetu okrog sebe, PRISTNO MOJE, še večina tega, kar sem skreiral sam skozi aspekte, NI MOJEGA. Morda sem za kratek trenutek postal rahlo otožen in nejevoljen, saj je kristalno jasno, koliko ur in dni sem prebil z reševanjem sebe in ukvarjanjem z zadevami, ki sploh niso moje. Ja, vse to je res, a me je tudi pripeljalo sem, kjer sem SEDAJ. V to obširno in neskončno zavedanje, ki mi ga nihče nikdar ne more odvzeti.

Zato čutim – SVOBODO! Od tu naprej je možno popolnoma vse. Karkoli izberem, lahko skreiram, in vse, kar ni moja izbira, z lahkoto spuščam od sebe. Dihanje, zavestno dihanje, je odlično darilo, s katerim gremo stran od tistega, kar nismo, in jadramo v tisto, kar smo.

Sam izbiram, kdo sem in kaj želim izražati. Sam izbiram, katere 'zdrave' aspekte želim skreirati. To so v mojem primeru lahko: avtor besedil, glasbenik, poet, pisatelj, predavatelj, mojster Nove Energije, šaljivec, ljubimec, resnični 'spiritualist', iskreni komedijant ali šarmantni 'zajebant'. Ja, vse to sem lahko in še veliko več …

To izbiram le zase, saj se ljubim in vse bolj se bom. Oo, lepota preprostosti in jasnosti.

Kaj pa ti izbiraš zase? Le kaj izbiraš zase? Malce sem radoveden. Z veseljem bom ob priliki gost v tvojem ljubečem izrazu.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...