DRUŠTVO PESEM DUŠE, Oddaja Preprosto naravno®, Ustvarjalna akademija Pesem duše®, Osebno svetovanje

VIDEO: Z dinamično Osho meditacijo iz telesa lahko sprostimo potlačeno, staro in nepotrebno energijo!

2. november 2015    1725 ogledov

V videu raziskujemo dinamično meditacijo, katere oče je duhovni učitelj Osho. Vse o dinamični meditaciji in Oshojevem učenju lahko izveste od gostje Tadeje Rajer na spodnjem posnetku, kjer proti koncu tudi praktično prikaže del učenj.

Dinamična Osho meditacija

Dinamična meditacija se je razvila iz različnih tradicij (gnostične, sufijske, jogijske in zen), v nas prebudi ogromno energije, kar nas posledično vodi v meditativno stanje.

Z dinamično Osho meditacijo iz telesa sprostimo potlačeno, staro in nepotrebno energijo, ki v tem stanju vpliva na nas, naš obstoj, naše zdravje in splošno psihofizično počutje.

Dinamična meditacija je sestavljena iz 5 stadijev, ki so:

  • faza kaotičnega dihanja,
  • faza katarze,
  • faza 'hu' (sufijska mantra On),
  • faza mirovanja
  • in faza plesa. 

Dinamična meditacija spada med aktivne Osho meditacije

Aktivne Osho meditacije so meditacije, ki nas vodijo, nas pripeljejo do središča našega obstoja, do našega notranjega templja in občutka miru.  

Aktivne Osho meditacije vključujejo različne aktivne elemente, kot so ples, psihofizične vaje, gibanje udov in gibanje našega celotnega telesa. Prek aktivnih Osho meditacij v sebi začutimo sprostitev globokih ter potlačenih psihičnih in fizičnih napetosti, okrepimo svoj imunski sistem, izboljšamo sposobnost osredotočenja, poglabljamo vez s seboj ter prebujamo čustva. Aktivne Osho meditacije nas prek telesnega gibanja vodijo v globoko in spontano meditativno stanje.

Primere aktivnih Osho meditacij najdeš tukaj. >>

Vir: Oddaja Preprosto naravno
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...