Brigita

Biofotonika – svetloba za zdravje

piše: Brigita
9. junij 2017    1955 ogledov

Biofotonika je študija na mednarodnem inštitutu za biofiziko v Nemčiji, ustanovitelja in dolgoletnega uglednega znanstvenika biofizika Fritza Alberta Poppa. Je znanost, ki proučuje vpliv svetlobe na biološke organizme. Bios pomeni življenje, phos pa svetlobo, torej gre za življenjsko svetlobo. Biofoton je svetlobni delec elektromagnetnega valovanja v živem organizmu.

Biofizik F. A. Popp je v 70. letih prejšnjega stoletja prišel do zanimivih ugotovitev: "Vsako živo bitje seva biofotone, ultrašibko koherentno sevanje svetlobe na frekvenci 380 nanometrov, to je valovanje svetlobe tik nad našo vidno vijolično svetlobo." Biofotone je prvi omenil ruski znanstvenik Aleksander Gurwitsch leta 1923. Prav tako je ugotovil, da organizmi sevajo ultrašibko svetlobo v območju ultravijoličnega spektra, to je frekvenčno območje 380 nm. 

Da bi razumeli svetlobo v telesu, spoznajmo njeno bistvo

Svetloba je elektromagnetno valovanje. Vidna svetloba je samo en del tega valovanja, ki ga človek vidi. Frekvenca določenega spektra valovanja barve se meri v nanometrih. Naša vidna svetloba je v določenem spektru valovanja od 700 (rdeča ali korenska čakra) do 400 (vijolična ali kronska čakra) nanometrov. 380 nanometrov je UV-svetloba, ki je tik nad našo vijolično vidno svetlobo. Torej ima vsaka barva ima svojo frekvenco ali zvok. Svetloba in zvok sta brat in sestra. V našem telesu so barve, energijski centri ali čakre, ki igrajo glasbo življenja in imajo barvo mavrice. Glasbena lestvica je enaka barvni lestvici. 

Biofotoni so zelo pomembni, ker so povsod v našem telesu in sevajo navzven. Mi smo potopljeni v morje svetlobe. Biofotoni imajo visoko stopnjo koherence ali usklajenosti – delujejo kot prenašalci informacij.

Kako lahko biofotoni pošljejo informacijo do celic?

Fritz A. Popp: "Biološki sistemi imajo veliko večjo kapaciteto prenosa, kot pa mi vemo. Teh 100.000 reakcij v celici kontrolirajo in regulirajo biofotoni. To je zelo precizno v času in prostoru, kjer je foton, ki prenaša informacijo. Informacije so ustvarjene z elektromagnetnim valovanjem in to polje je sposobno proizvesti obrazec."

Biofotoni niso ujeti v našem telesu, oni komunicirajo s Poljem. Polje lahko enačimo kot vakuum ali prazen prostor med stvarmi. To je področje eteričnega valovanja ali univerzalne mreže, v katero smo potopljeni. Foton je kurir za kemične reakcije, toda sam v kemične reakcije ne vstopa in ostane nespremenjen. Samo prenaša informacije v našem telesu. Biofoton je torej delec, ki ga lahko informiramo s čisto namero. Če je on tisti, ki prenaša informacijo v naših celicah, je potem zelo pomemben za naše telo in življenje.

Biofizika ugotavlja, da je človek biološki internet in svetlobno bitje. Človek ni sposoben narediti tako tehnično napredne umetne inteligence, kot je funkcija biofotonov v telesu, v DNK živega bitja.

Na inštitutu v Floridi so opazovali biofotone v času fotosinteze rastlin. Ugotovili so, da so fotoni, ko so prišli v stik s soncem, dobili zelo visoko stopnjo koherence. Torej hrana, ki raste na soncu brez kemičnih dodatkov, ima veliko vrednost za naše biofotone v telesu. Ne zaradi števila biofotonov, ampak zaradi koherence, usklajenosti svetlobe v telesu.

Zakaj so biofotoni pomembni za človeka in kako so videti?

Fritz Albert Popp: "V vsaki celici imamo 100.000 kemičnih reakcij na sekundo. Ko rečemo ena dva, se v tem vmesnem trenutku zgodi v celici 100.000 kemičnih reakcij."

Kdo je odgovoren, da se kemične reakcije odvijejo v pravem času in na pravem mestu?

Obstajajo biofotoni, ki so odgovorni za to. Kemična reakcija se lahko zgodi le, če molekula, ki reagira, obstaja s fotonom. Molekula + foton = kemična reakcija. Precizna in nepredstavljivo majhna kemična enota v telesu je hormon.  

Foton ima funkcijo, da stimulira molekulo v kemični reakciji. Zato vsako živo tkivo in živa celica proizvajata fotone, proizvajata svetlobo. Mi plavamo v oceanu svetlobe. Zelo težko je dobiti popolno temo. Vedno imamo fotone. V celicah imamo fotone. Ni pomembna intenzivnost fotona, ampak usklajenost ali koherenca.

Primer koherentnega valovanja svetlobe je laser. Laser ima visoko stopnjo koherence, reda, usklajenosti. Koherenca pomeni, da so fotoni superpozicionirani, in sporočilo, ki gre iz fotona, je zelo jasno. Biofotoni so fotoni, ki sevajo iz živega organizma.

V človekovem telesu so energijski centri, čakre, ki resonirajo na različnih frekvencah. Z znanjem biofotonike se danes v svetu že ustvarjajo aparature, ki sevajo frekvenčne valove glede na energijske centre v telesu, ki imajo vsak svojo naravno frekvenco. Ti zunanji impulzi uglasijo notranje biofotone na naravno frekvenco. Obstajajo tudi kakovostne frekvenčne meditacije, ki se poslušajo s slušalkami in spodbujajo naravno noto solfegio frekvenc v telesu. S takimi meditacijami lahko veliko hitreje dosežemo uglasitev, umiritev, so zelo učinkovite.

Kadar zbolimo, pomeni, da se nam je v določenem delu telesa porušila frekvenca

Cilj je ponovno vzpostaviti frekvenčno ravnovesje. Mi resoniramo s seboj in svetom. Poenostavljeno povedano, človek igra na nevidnem in neslišnem nivoju glasbo. In prav vsak ima svojo melodijo. Ali imamo svoje telo ali inštrument uglašen na naravno frekvenco, je odvisno od nas samih. Od tega, kaj mislimo in čutimo, do tega, kaj jemo, delamo in govorimo.

Frekvenca za naravno uglašenost je 432 Hz. Glasbeni instrumenti so bili včasih tudi uglašeni na to frekvenco, potem je bilo to spremenjeno na 440 Hz. To pomeni, da glasbeni instrumenti ne spodbujajo pravilne naravne frekvence v telesu. Kdor je spremenil uglasitev glasbe na drugo, nenaravno frekvenco, se očitno zaveda, da smo ljudje zelo močna bitja, če se pravilno uglasimo. Z zvokom lahko spremenimo svoje celice, svoj DNK-zapis.

Negativna čustva rušijo koherenco, pozitivna čustva jo gradijo. Visoka stopnja koherence je ljubezen. Naravno koherenco rušijo in motijo tudi različni dodatki v prehani, mobiteli, brežično omrežje ...

Svetloba je življenje. Kolikor svetlobe, toliko zdravja

Fritz Albert Popp pravi, da človek ni mesojedec ali vegetarijanec, temveč je predvsem sesalnik svetlobe in ima tudi on sam elektromagnetno polje, torej z makronivoja je človek samostojna inteligentna celica v telesu Boga.

Zavest in biofotoni

Ruski jasnovidni doktor matematike in energoinformatik, dr. Grigorij Grabovoj, pravi, da je človek na pragu evolucijskega napredka. Da je njegova ključna naloga, da napreduje v širjenju zavesti. Širjenje zavesti pomeni, da dobimo večjo sliko, večje spoznanje, kako deluje ustroj sveta. Da imamo ljudje v sebi ogromen potencial napredka in razvoja. 

Edino, kar nas omejuje, so naše lastne misli, torej zavest. Zavest je tista, ki kreira našo realnost. Z zavestjo usmerjamo pozornost, in na kar usmerjamo pozornost, to po zakonu biodinamike raste.

Če so biofotoni prenašalci informacij, potem jih naša zavest aktivira. Kadar so poleg tega naše misli še čustveno nabite, je manifestacija še hitrejša. Prav zaradi tega je pomembno imeti nadzor nad lastno zavestjo.

Za zdravje človeka je ključna usklajenost frekvenc

Misli, čustva, besede in dejanja ustvarjajo v telesu harmonijo ali pa jo rušijo. Delovanje čaker je duša človeka, sevanje svetlobnega, eteričnega telesa ali avre. Avra je skupek biofotonov. Delovanje čaker lahko imenujemo tudi značaj človeka. Duša ustvarja informacije, biofotoni jih v celicah prenašajo naprej po telesu. Biofotoni so svetlobni delci v naših celicah, ki prenašajo informacije do kemičnih reakcij. Nanje lahko vpliva naša zavest.

Meditacija ustvarja v telesu koherenco, usklajenost frekvenc

Zato so predihavanje, samodisciplina, duhovna rast tako pomembni za srečo in zdravje človeka. Pomemben je notranji opazovalec, zavestnost. Pri tisem, ki nima zavestnosti, je duhovni dvig  lahko nevaren.

DNK, v kateri so biofotoni, deluje kot antena, ki pošilja in sprejema skalarne valove. Skalarni valovi so valovi, ki pošiljajo informacije po etru. Skalarni valovi so povsod v naravi, v naši avri ... Nikola Tesla je bil prepričan, da lahko skalarni valovi vplivajo na misli in da jih naše misli lahko tudi generirajo (miselni proces).

Skalarne valove in torzijsko polje (torzija pomeni zasuk) ustvarjajo oziroma generirajo geometrijske oblike. Najbolj znana geometrijska oblika za ustvarjanje torzijskega polja je piramida. Piramida ustvarja na eteričnem polju torzijsko polje, visoko vibracijo, življenjsko energijo, biofotone. Po besedah dr. Grigorija Grabovoja je piramida generator oblike. 

"Izjemna odkritja imajo skupno sporočilo: na naši najbolj temeljni ravni smo živa bitja skupki kvantne energije, ki nenehno izmenjuje informacije z neizčrpnim morjem energije. Žive stvari oddajajo šibko sevanje, biofotone, kar je ključni vidik bioloških procesov. In od tod prihajajo verjetne razlage za številne mejne fenomene, od delovanja metod komplementarne medicine in molitve do življenja po smrti.« Lynne McTaggart: Polje

Vir: vir: literatura: Polje, avtor: Lynne Mctaggart, knjiga Vstajenje in večno življenje od sedaj naša realnost, dr.Grigorij Grabovoj, intervju Fritz Albert Poppa na you toube kanalu
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...