Ana  Kleut

Čar ranljivosti

piše: Ana Kleut
20. december 2020    57 ogledov

V ranljivosti imamo odlično priložnost za napredovanje na osebnem področju, na osebnostni rasti. Dano nam je, da smo ranljivi. To je dar, dragocenost, ki mogoče na prvi pogled zelo boli, ampak, ko se spopadamo z ranljivostjo, rastemo. Ranljivost nas krepi. Velikokrat smo bili ranjeni. Neštetokrat. Pa vendar smo vedno iz ranljivosti prišli iz izstopili kot zmagovalci.

Ranljivi smo že kot otroci, ko se spopadamo s težavami, ki so za nas zelo velike, za naše starše pa majhne ali nepomembne. Vse je odvisno iz katere strani gledano na ranljivost oz. kdo jo ima. Marsikdo je hvaležen za vse ranljivosti, seveda čustvene. Z njimi smo zrasli, okrepile so nas in sedaj smo čudovita bitja, ki se dobro nosimo z vsemi težavami in jih dobro premagujemo. Ni čarobne palice, s katero bi izbrisali ranljivost, še se bomo srečali z njo. Potrebno pa je, da iz ranljivosti poiščemo sporočilo, kaj nam želi ranljivost sporočiti. Kaj se lahko iz ranljivosti naučimo o sebi, kako reagiramo. Na katerem področju smo šibki?

Po nevihti vedno posije sonce. Res je, da ni prijetno, ko švigajo strele in močno grmi, hkrati pa so še veliki nalivi. Ampak se za vsemi temi nevihtami umiri vreme. Strel je vse manj, gromi se odmikajo in so nekje v daljavi, skoraj pozabljeni že, sonce pa se že kaže v vsem svojem veličastvu in komaj čaka, da prekrije turbulentno nevihto.

In ko je ranljivosti konec, zadihamo, se zahvalimo za preživeto, zadihamo s polnimi pluči. Umirjeni smo in mirni. Umirjeno se zazremo se v prihodnost, ki nas čaka. Prihodnost po dani ranljivosti vidimo zelo svetlo in z veseljem stopimo na svetlo področje raziskovanja sebe in okolice. Kolikor grozno se sliši, ranljivost nam je dana, da nas okrepi, da razmislimo in se zazremo v svetlo prihodnost. S tem rastemo, gremo novim izzivom naproti in smo zopet potencialni zmagovalci.

Starejši kot je človek, več izkušenj ima in drugače reagira.  Reagira modro in preudarno, saj si vzame čas za premislek. Zadiha in šele nato se odzove. Vsaka izkušnja naredi posameznika močnejšega, modrejšega. Z negativnimi izkušnjami v preteklosti, se lahko nalagajo negativna sidra oz. prepričanja se krepimo in rastemo. Z leti spoznavamo svoje misli in občutke, ki jih dajemo na sito. Tiste, ki nam služijo, ostanejo na situ in tiste, ki nam ne služijo padejo. Ni nobene potrebe, da bi bili ujeti v lastnih mislih in se jim podrejali.

Negativna čustva iz preteklosti lahko rešujemo tudi  z naslednjo tehniko – tehniko opazovalca:  Vdihnite  in pomirite se. »Stopite iz svojega fizičnega telesa« in se opazujte. Govorite si, da je to le trenutno stanje in bodite usmerjeni v prihodnost. Jutri bo bolje, čez en teden pozabljeno. Tehniko lahko uporabljate na področjih, kjer želite ostati mirni iz zbrani. Ko boste naslednjič prišli v podobno situacijo, boste bolj pripravljeni, svoja čustva pa boste lažje obvladovali.

Ranljivost nam je dana z enim razlogom: vesolje nam zaupa in zato nam je dalo ta dar, dar ranljivosti. Z nami ima načrte, da rastemo in se osvobodimo strahov in dvomov, ki jih imamo znotraj sebe. Da, vse je znotraj nas in vse strahove smo nekoč nekje pobrali in nas spremljajo. Vsak sleherni trenutek, ki ga imamo, izkoristimo za vse lepo, za pozitivne in z ljubeznijo obdane misli.

Ali ni že čas, da se jih osvobodimo? Da poletimo v svobodo in zadihamo s polnimi pljuči? Imamo škarje in platno v rokah. Prepustimo se novi kreaciji življenja, ki si za bomo kreirali. Ta naj bo odvisna od naših misli in občutkov, pustimo zunanji svet. Poslušajmo sebe in svoje občutke, saj nas intuicija nikoli ne izda. Sledimo ji in poslušajmo jo.

Ranljivost bi lahko z drugo besedo napisala kot nova priložnost, ki nas spremlja vse življenje. Pustimo preteklost za sabo, vse misli in prepričanja, ki niso naša. Dajmo priložnost svetli in ljubezni polni prihodnosti.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...