Julian La Erosius

Duhovnost nima zveze z možiclji z belimi bradami

21. november 2016    1220 ogledov

Večina tehnik in oblik učenja, ki sebe imenujejo duhovnost, nima v resnici in esenci skoraj nič opraviti z resnično 'spiritualnostjo'. Ne, ta prispevek ne bo sodba, bo le razjasnitev omenjenega zgoraj. Saj je v vsem navalu različnih t. i. receptov za izboljšanje svojega življenja kaj lahko izgubiti sebe in tisto, po čemer pristno hrepenimo. Po svobodi, po ljubezni in sprejemanju sebe ter veselju – tistem avtentičnem, otroškem, radoživem.

Vse, kar potrebujete za lasten obstoj, obstaja že v vas samih

Skoraj zagotovo ste že kdaj slišali izjavo, da vse, kar potrebujete za lasten obstoj, obstaja že v vas samih. Na takšen ali drugačen način, v takšni ali drugačni obliki. In to je vsekakor res, sem absolutno zagovornik oz., bolje rečeno, ambasador te izjave. Sam si jo dovolim iz dneva v dan, iz trenutka v trenutek bolj in bolj pristno zaživeti in okusiti vso čarobnost bivanja, ki jo tak pogled na življenje lahko ponudi. Vse, kar je okoli mene, je slika tistega, kar kreiram iz sebe.

Kar seveda sedaj ne pomeni, da je vsako 'sranje', ki ga vidim v svetu, v svojem vsakdanu, moje, le vem, da sem po lastni odločitvi (na zavestni ravni, čeprav um ne ve) tukaj na Zemlji in da lahko izbiram, v kolikšni meri želim česa v svojem življenju. Energije kolektivne zavesti so zares zastarele, niso več moje, nekoč sem bil kreator in del njih kot vsi, ki tale prispevek berete, a odločil sem se jih spustiti in si ogledati svoje resnično bistvo, esenco. Naenkrat obstaja mnogo dimenzij, tako v univerzumu kot na Zemlji, in vse kar sam izbiram, da je moj svet, to tudi JE. Seveda z občutki. Ne z glavo in silo, tako ne gre.

Vse, kar je treba storiti, je le dopuščati in dovoljevati

Zveni nadvse preprosto, ko zapišem, da vse, kar je treba storiti, je le dopuščati in dovoljevati. Sprejemati. Vse, sebe seveda najprej. Vse takšno, kot je, brez truda, da bi karkoli spremenil ali skušal preurediti. Potem si spet v mentalnem/umskem delovanju, z njim ni sicer nič narobe, vendar ni nova lahkotna pretočna energija, ki služi le zavesti, razsvetljeni duši na Zemlji.

Vse, kar se 'mora' zgoditi oz. kar si izbral s svojimi občutki, strastjo, se bo zgodilo samo od sebe

Vse, kar se 'mora' zgoditi oz. kar si izbral s svojimi občutki, strastjo, se bo zgodilo samo od sebe na zelo lep in eleganten način, če le ne blokiraš kreacije s svojimi vzorci, ciklusi, prepričanji, pričakovanji. Ker tedaj se na tem mestu ustavi. In ustavilo se tudi bo na trenutke. Saj se boš zapletel v star cikel in želel sicer nekaj, kar te izredno veseli in izpopolnjuje (z zavestne perspektive), razrešiti in spraviti v obstoj na silo, morda zavedno ali nezavedno. A nič zato. Če prebiraš te besede, si nedvomno izredno močno predan sebi in vstopu v dušno spojitev, delovanje, kjer sila nima več kaj iskati. Vsak boj se namreč začne v samem sebi.

Kdaj si boš dovolil sebe objeti in odložil meč, s katerim se tako 'rad' bojuješ?

Nasprotnikov ni, si le ti, ki izbira, kar pač izbira. Ja, večkrat, ne samo včasih, se je treba premakniti iz cone udobja, saj le-tam obstajajo isti ciklusi, vzorci, pogodbe, ki te enostavno držijo v šahu in te ne spustijo v svobodo, ljubezen do sebe, izraz sebe. Zakaj? To je povsem druga zgodba, ampak zagotovo jo čutite v sebi in vsak si lahko sam odgovori, kaj ga blokira in zavira, da v vsem svojem sijaju ne zažari. Vendar brez očitkov, za določene premike je potreben čas, kot sem že večkrat poudaril, in pustiti času čas – da se vse zgodi v svoji popolnosti, je lastnost razsvetljenega angela, bitja.

Ne hiti, saj ko hitiš, skušaš stvari doseči na silo. Vse se odvija v svoji eleganci, seveda, imej odločnost in ni treba pustiti aspektom, ki so v veliko primerih ranjeni deli tebe, da te vodijo in usmerjajo; saj so te in še te bodo skušali. Le ozavestiš jih, brez sodbe, jih sprejmeš in spustiš. Vdih, izdih, storjeno je. Ni jih več. Tako enostavno je, le če si dovoliš in tako izbereš – zares, iz srca. Ko si sit določene zgodbe, ko si želiš onkraj, ne glede na vse, ne glede na spremembe, ki jih odločitev potegne za sabo – včasih je to zamenjava ali izguba partnerja, oddaljitev od karmične družine (skoraj vedno), odpoved ali prehod na drugo delovno mesto ali popoln odmik od vseh 'klasičnih' služb. Lahko pomeni soočenje s kakšno 'boleznijo', saj pride vse neravnovesje na plano, ampak enkrat mora in bolezen v svojem jedru ni nič drugega kot neravnovesje. In tako dalje, razumemo vzorec za vsem tem.

Nove priložnosti, novi potenciali vstopijo v življenje, ko smo sposobni staremu reči adijo

Nove priložnosti, novi potenciali vstopijo v življenje, ko smo sposobni staremu reči adijo in se odprtega, pogumnega srca zasmejati v nov dan, saj v sebi vemo, da smo ljubeči, neskončni kreatorji in da nas bo življenje obdarilo v vsakem momentu. Če mu dopustimo, če si dopustimo. Brez ciljev in pričakovanj, umski načrt nima blage veze z veličastno potjo, ki jo v sebi nosi duša. In v svoji esenci si duša, vsak izmed nas!

Darilo je tudi takrat, ko zaboli

Tega se zavedajmo. Se ne ustavljamo pri emocijah, mislih,  prepirih, provokacijah – so po večini 'sranje' drugih, nezavednih ljudi okoli nas. A vseeno, se zavemo, vdihnemo vse skupaj brez odpora, začutimo in spustimo. Vedno isto, vedno preprosto, vedno se ljubimo s tem dejanjem in osvoboditvijo. Največja svoboda je v resnici svoboda od sebe in posledično šele drugih, saj sebi si najbolj zahteven rabelj in krvnik. Kaj, ko bi si znal zmeraj odpustiti, na način, kot to storiš s popolno lahkoto ob ljubljeni osebi? Njej ali njemu si zmožen v trenutku dejati: ''Vse je v redu, popoln/-a si, z vsem, kar si''. Lahko to dovoliš tudi sebi?

Največja svoboda je v resnici svoboda od sebe in posledično šele drugih, saj sebi si najbolj zahteven rabelj in krvnik.

Ja, to je bistven in osnoven gradnik ljubezni, sočutja do sebe. Iz tega izhaja vse nadaljnjo. Saj veš, da človek v tebi ni odgovoren za tvoje razsvetljenje, obilje, kreacijo. To je domena duše, Zavesti, esence, karkoli lahko imenuješ – jasno je, kaj sem želel povedati.

Vse današnje iluzorne tehnike in obljube o lepšem življenju so v 99 odstotkih prazne marnje

Torej, vse današnje iluzorne tehnike in obljube o lepšem življenju in boljšem videzu ter malce več denarju so z moje perspektive vsekakor v 99 odstotkih prazne marnje. Pa če vam je všeč ali ne, večina izmed omenjenega je še vedno absolutno zelo mentalna. S tem ni nič narobe, le razjasnjujemo situacijo za tiste, ki želijo svoje resnično bistvo videti in ugledati takšno, kot je.

Vsi stereotipi, da je 'duhovnost' domena Vzhoda, Indije in podobno, niso nič drugega kot stereotipi. Nima veze, sploh. Malce za šalo, malce zares – kako duhoven pa je lahko kastni sistem? Sta tu morda svoboda in spoštovanje?

Z nasmeškom na obrazu se mi roka ustavi na tipkovnici, sploh ne vem, če bi razlagal še kaj več, saj tisti, ki jim je jasno, kaj sem želel v celoti razložiti, ste dojeli v stotinki sekunde, drugi boste ali bodo kmalu, nekateri pa morda sploh ne prebavljajo besed tegale prispevka.

Seveda, vse je okej, um je napaden, vsa prepričanja in vsa 'sveta duhovnost' je razkrinkana in sedaj se v glavah mnogih hoče upravičiti in znova še močneje ustoličiti. Meni je vseeno, ni moj problem – moje veselje je v tem, da delim svojo modrost in radost ter ponudim jasnost tistim, ki to izbirajo. Kakorkoli, konec koncev sem slika in kanal energije mnogih razsvetljenih duš, 'ogledalo božanskosti' mi kot izraz že od nekdaj ustreza.

Zatorej, poglejmo zadevi v srce in povejmo le tako, kot je.

Duhovnost nima nobene zveze z možiclji z belimi bradami, z mantranjem OM in veganskim prehranjevanjem, izvajanjem joge dvakrat tedensko.

Ne, sploh ne. Nima veze, če piješ alkohol, kadiš cigarete, plešeš sredi ceste nag sredi noči ali seksaš vse dneve. Lahko govoriš, lahko poješ, lahko pišeš, lahko rišeš. Karkoli, resnično karkoli. Duhovno je tisto, kar sam čutiš, da te osrečuje in razveseljuje, in VEDEL boš, kdaj deluješ v ravnovesju (iz duše) in kdaj so na delu stari aspekti.

Bodi živahen, bodi neustrašen, drugačen, bodi samosvoj in BODI LE TI, UNIKATEN!!

Vse preostale službe, v povprečni kolektivni zavesti, so že zapolnjene. Dolgčas.

Poglej mene! Bom navedel za primer sebe, saj se ljubim in se rad izpostavim. Aja, to je še ena razsvetljena lastnost. Si poln samega sebe – na najboljši možen način.  Ja, morda delujem popolnoma neduhoven za nekoga, ki ni seznanjen z vsem, kar smo govorili, ali pa za večino tistih, ki so ujeti v prepričanja, kaj 'duhovnost' je.

A dragi moji bralci, iz srca enega izmed prvih mojstrov na Zemlji, ki je imel jajca stopiti tako daleč in biti znova v prvi vrsti vse kreacije celotnega univerzuma, vam sporočam naslednje: ''Stopite v objem s samim seboj. In toplo ter sijoče vam bo za večno!''

Hvala, ker ste delili te trenutke z mojo zavestjo, z ljubeznijo! <3

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...