Tina Ananda

Vprašajte Tino: Je spolnost samo nepomembno nujno zlo?

piše: Tina Ananda
6. november 2016    1163 ogledov

»Pozdravljena, Tina, že nekaj časa spremljam tvoje vsebine. Zanima pa me spolnost, saj mi je mama privzgojila prepričanje, da je spolnost nepomembno nujno zlo. Tega nikoli nisem prav sprejela in sem se upirala, žal pa ugotavljam, da kljub temu živim mamino življenje, ki je bila poleg vsega psihično nasilna in čustveno manipulira z vsemi okoli sebe. Svojo spolnost živim samo v podzavesti – v svetu sanj. Veliko berem na to temo in začela sem se tudi pogovarjati z najbližjimi prijatelji, rada bi pa tudi na polno zaživela. Nekaj odgovorov sem dobila z vidika psihoanalize, ne vem pa niti približno, kako naprej. Veselim se tvojega odgovora. :-)« Simona

Ja, draga Simona, velikokrat in na več področjih svojega življenja bomo razočarano ugotovili, da živimo prepričanja svojih staršev, čeprav se z njimi že v preteklosti nismo strinjali, pa vendar smo jih nekako 'skopirali'. Zakaj in kako se to dogaja, je že čisto druga tema za kakšen drug članek, zato pojdimo kar takoj v jedro odgovora na tvoje vprašanje glede spolnosti.

Moram te najprej pohvaliti, Simona, da si se tega lotila izredno dobro in na najboljši možni način, kajti ko nam neka tema ne 'leži' ali nam je nedostopna ali odbijajoča, lahko veliko tega odpora/upora znevtraliziramo prav z novimi informacijami o tej temi, v tem primeru o spolnosti, tako da raziščemo to temo v njene globine in načrtno iščemo informacije, ki podpirajo naše prepričanje, da je spolnost pravzaprav nekaj izredno lepega, ne pa samo neko nepomembno nujno zlo, ki služi zgolj za reprodukcijo vrste. Če kdo na tem planetu, potem smo prav ljudje tisti, ki znamo in si želimo uživati spolnost ne glede na to, ali je cilj reprodukcija ali ne. Že samo to dejstvo ti nekaj pove, kajne? :) Kajti ne bi nam bila dana ta možnost kar tako za brez veze, ker se je pač Vesolje malce zmotilo in mu je padlo pisalo po tleh, ko je kreiralo človeško naravo. Ne, ta užitek je naši biološki vrsti bil dan z razlogom. Torej, ŽELIMO si uživati v spolnosti zaradi užitka samega in zaradi močne telesne in umske sprostitve, ki nam jo spolnost daje – kar je tudi znanstveno dokazano, da je zdrava spolnost koristna za naše zdravje.

Torej če želimo spremeniti mnenje o spolnosti (tukaj lahko besedo spolnost zamenjate s katerokoli svojo besedo), načrtno berimo knjige in članke, ki spolnost podpirajo, načrtno se pogovarjajmo z ljudmi, ki uživajo v spolnosti, načrtno zbirajmo dodatne informacije, kako imeti čudovit in izpolnjujoč spolni odnos, kakšen je sploh tak spolni odnos, kako izgleda, kakšen je tisti želeni občutek pri nežnem in fantastičnem spolnem odnosu in podobno. Kajti spolni odnos je resnično lahko in pravzaprav je ena najlepših stvari, ki so nam dane na tej Zemlji za uživanje, izkušanje in sproščanje. Prek spolnega odnosa se lahko resnično dotaknemo Nebes in spoznamo še več Sebe, in mnogo ljudstev in duhovnih praks uporablja spolnost kot orodje za vstop v stanja višje zavesti in magičnega kreiranja, kajti spolna energija je lahko odlično skanalizirana v kreiranje in ustvarjanje našega želenega življenja (in nekateri zato uporabljajo spolni odnos z orgazmom, drugi brez orgazma, spet drugi brez telesnega stika in samo krožijo spolno energijo po telesu, skratka tehnik je neskončno).

Spolni odnos je lahko tudi neverjetno 'orodje' za zlitje s partnerjem v Enost, v brezčasnost, v brezdimenzionalnost, v brezmejnost, ko se naš duh razleze izven telesa in se osvobodi fizične forme. To je lahko neverjetna duhovna izkušnja za oba, ki vaju še bolj poveže v intimnosti.

Skratka, Simona, raziskuj naprej in beri ter se obračaj samo na ljudi, ki spolnost podpirajo in jo izpolnjeno živijo. In normalno je, da boš med branjem teh vsebin v sebi začutila določene omejujoče vzorce in prepričanja, ki bodo 'poskakali' gor v tvojo zavest, kot na primer: »Oh ne, če uživam v spolnosti, sem slab človek.« In ko 'pade ven' kakšen takšen stavek, si ga zapiši in ga podrobno poglej. Vprašaj se: ali je to res? Ali lahko absolutno veš, da je to res? Torej to pomeni, da po svetu hodi ogromno slabih ljudi? Pretehtaj vsako tako misel in začuti, kako je absurdna.

Predvsem pa zelo čutim prek tvoje energije, da je pri tebi prevladujoče splošno prepričanje, da si 'slab človek'. Pa ne samo zato, ker si želiš uživati v 'prepovedanih' stvareh, ampak tudi zato, ker se ne strinjaš s svojo mamo v mnogo stvareh. Ko so naši starši psihično nasilni in nas želijo čustveno manipulirati, avtomatsko dobimo sporočilo »Nisi pridna punčka/fantek. Nisi v redu.«

Pravzaprav, ker mama takrat otroku pomeni vse na svetu, je za otroka šokantno že samo dejstvo, da se ne strinja s svojo mamo, zato otrok avtomatsko zaključi »torej je nekaj narobe z mano, če čutim drugače kot mama«. Če pa poleg tega dobimo še potrditev od mame v obliki grdih besed in grobega obnašanja, se to prepričanje, da smo 'slab človek', še bolj potrdi kot (osebna) resnica.

Ampak to ni res, Simona, nisi slab človek, zato ker si razmišljala drugače. Nisi slab človek, zato ker se nisi strinjala s svojo mamo. Niti nisi slab človek zato, ker si se dovolila njej manipulirati kot otrok in morda še danes, ko si odrasla. Ampak hvala bogu, da si do danes 'obdržala' vsaj en košček tiste svoje prave Esence, ki ti je govorila, kaj je v Resnici res. Kaj je tista prava Resnica. Čeprav je hotela okolica tvojo Resnico poteptati in si zato hotela utišati ta del Sebe, ker je preveč bolel, je danes ravno ta del Tebe tisti, ki ti kaže PRAVO pot ven. Zato poslušaj Sebe in svoj občutek, ki ti govori, kaj je ZATE prav in kaj ne.

Ko čutimo, da smo 'slab človek', se lahko skupaj s tem pojavijo tudi občutki krivde in sramu. Krivda pomeni »naredil/-a sem nekaj narobe«, sram pa pomeni »jaz sem narobe/z mano je nekaj narobe«. Obstaja ogromno metod, kako predelati krivdo in sram, v tem primeru pa najbolj priporočam, da se je treba v te občutke potopiti in priti na drugi strani ven (edina pot VEN je SKOZI, to si verjetno že slišala). Ta tehnika je ena od tehnik moje Ananda metode (Ananda metoda je preplet najučinkovitejših tehnik razreševanja družinskih vzorcev, kar sem jih kdaj osebno izkusila (z vsega sveta).

Morda je bila za mamo spolnost nujno zlo in s tem ni nič narobe. Morda si je sploh ni želela. Kajti ŽELJA je tista, ki te vleče v raziskovanje nečesa, in če te želje ni, da bi nekaj presegel, tudi ok. Ni trebs VSEM ljudem na tem planetu spoznati, kako je spolnost lahko čudovita.

Ker pa je tebe osebno ta tema radovedno pritegnila, pa samo »go for it«! :) Raziskuj, uči se in sanjari, kajti domišljija je res najbolj odlična stvar, kako se sprostiti v nečem in doživeti svojo željo kot nekaj čisto naravnega, spontanega, organskega – ravno prek domišljije se lahko 'navadimo' na ta novi želeni občutek. Velja za vsa področja našega življenja – v domišljiji si lahko res in vedno damo duška, kako živimo recimo obilje, kako potujemo, kako imamo 5 otrok, kako uživamo v čudoviti spolnosti, karkoli je že tisto, kar nas privlači in kar si želimo izkusiti. Vedimo pa, da delamo to domišljijsko vizualizacijo zgolj in samo zaradi občutka, ki nam jo ta prinaša, in ne zato, da bi dosegli točno to, kar vizualiziramo.

Torej, Simona, uživaj v svoji domišljiji brez pričakovanj, da se MORA to izpolniti. Delaj to zaradi občutka samega, ker te to sprošča, in se potem odpri neskončnim možnostim, kaj bo ta občutek (ki je vibracija) prinesel v tvoje življenje. Kajti ko se boš v mislih videla sproščeno ob čudovitem in nežnem partnerju/partnerici (ali več teh :), s katerim lahko spoštljivo in nežno raziskujeta svoji telesi in sprostitvene točke, toliko bolj boš sproščena, ko se bo to dejansko zgodilo (če boš želela, da se zgodi, in s komer boš želela, da se to zgodi). Vedno pa poslušaj svoje telo, kaj ti govori, kajti tvoje telo ti bo vedno pokazalo, kjer so tvoje meje osebnega stika in intimnosti. Vedno spoštuj svojo resnico, kakršnakoli je, in ne pristajaj na nič manj kot tisto, kar ustreza tebi.

Vir: www.loving-wisdom.com/sl
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...