Višja Vibracija, delavnice, oddaja prostorov, trgovina, duhovna potovanja, založba

Kaj je zvočna kopel? (piše: )

8. april 2021    7 ogledov

Zvočna kopel je sproščanje z vibracijami različnih glasbil – gonga, tibetanskih pojočih posodic, šamanskega bobna, zvončkov ter različnih ostalih glasbil.

Vsaka zvočna kopel je unikatna. Glasbila se kombinirajo glede na energijo in potrebe oz. želje skupine, ki se intuitivno pokažejo pred in tekom same zvočne kopeli. Pred kopeljo se prostor energetsko pripravi, tako da je tudi okolje podporno za zvočno razvajanje. Na začetku se sprostimo z kratkim vodenim sproščanjem in ozavestili namero za zvočno kopel. S tem usmerimo energijo zvoka v področje, kjer želimo podporo, pomoč ali uvide.

Zame je osrednji inštrument vedno mogočni gong, s katerim čutim posebno povezavo. Gong, ki ga uporabljam na kopelih je nepalski gong, specifičen po zvoku, globini in frekvenci. Ni uglašen na posamezno frekvenco kot planetarni gongi. Prihaja neposredno iz Nepala, ročno narejen in vsak od njih je unikaten. Tudi naše tibetanske posodice so neposredno iz Nepala, z ljubeznijo izbrane, kombinirane in igrane.

Gong je znan po zelo intenzivnem globokem zvoku, ki zavibrira celotno telo do globine kosti. Vibracije so zelo močne in delujejo na vseh nivojih našega fizičnega telesa in vseh energetskih teles. Zvočne vibracije gonga pomagajo odblokirati zastoje energije v našem telesu ter nas popeljati v globoko raziskovanje sebe. Vibracije gonga so učinkovit način za sproščanje stresa. Ob tem se naš živčni sistem začne balansirati in se lahko prične sproščanje nakopičenega stresa. Vibracije gonga nežno zajamejo telo od zunaj in postopoma prodrejo v globine telesa in omogočijo globoko sprostitev za telo. Običajno to privede do umirjanja srčnega ritma, krvni tlak se uravna in vzpostavi se naravni ritem dihanja. Gong pripomore k harmoniji telesa in do spontanega meditativnega stanja našega uma. Preko vibracije zvoka in energije se izrazi zdravilni učinek gonga. Na energetskem nivoju gong pomaga odpreti čakre in sprostiti blokirano energijo, podobno kot akupunktura ali masaže.

Gong kopeli so odlične za stanja, ki nastanejo zaradi neravnovesja med telesom in dušo. Taka stanja so depresije, izčrpanost, osamljenost, jeza, strah, sovražnost in podobno. Gong prebudi našo notranjo celoto in popelje telo v stanje ravnovesja in harmonije.

Tibetanske posodice so nežnejše, zato se odlično kombinirajo z gongom, saj ustvarijo popolno ravnovesje moči gonga in nežnosti posodic. Oboji pa nas povezujejo z višjimi aspekti, z izvorom, z vesolje, odpirajo našo povezavo navzgor, naše zgornje čakre.

Za popolno ravnovesje zato na zvočni kopeli uporabljamo tudi šamanski boben in ropotuljice, ki nas povežejo z Zemljo, nas ukoreninijo, prizemljijo v tukaj in sedaj. Močne korenine so ključne za stabilnost, za harmonijo. Šamanski boben deluje na našo srčno čakro ter čakre pod njo, jih čisti, harmonizira in jača.

Glede na določene blokade v našem fizičnem in energetskem telesu se lahko zgodi, da nam je frekvenca določenega inštrumenta moteča, nas nervira, lahko tudi privede občasno do fizične bolečine. Vse to so znaki, da telo odreagira na kopel, da smo pripravljeni sprostiti blokade in da se je proces pričel. V takih trenutkih je potrebno zaupanje in namera, da dovolimo procesu steči in takrat tudi simptomi izginejo. Prisotni so dokler se notranje upiramo in ne prepustimo.

Zvočne kopeli so odličen način za tedensko sproščanje in harmonizacijo, po napornem tednu si privoščimo eno uro zase. Se namestimo na podlogo, pokrijemo, zapremo oči in dovolimo vibracijam različnih glasbil, da nas podprejo. Je enostaven, prijeten način za sproščanje, zato je primeren res za vsakogar, tudi za otroke.

Vabljeni, da si podarite darilo, se prepustite in dovolite sproščanje, balansiranje in podporo.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...