Višja Vibracija, delavnice, oddaja prostorov, trgovina, duhovna potovanja, založba

Kaj so to MAGIČNE KRETNJE – Tehnike staro-mehiških šamanov

piše: Klemen Romih
8. april 2021    7 ogledov

Magične kretnje, kot so jih poimenovali staro-mehiški šamani, niso izmišljen niz gibov udarcev in tehnik, temveč so odkritje v stanju povišane zavesti. To odkritje pa se je zgodilo povsem slučajno, ko so raziskovali značilnosti izjemno dobrega počutja v povišanem stanju zavesti, ko so izvajali določeno premikanje rok, nog ali pa preprosto ohranjali neko držo telesa. Zaradi močnega občutka ugodja in opažanja sprememb, ki so se zgodile ob izvajanju magičnih kretenj, so se s celotnim prizadevanjem in osredotočeno namero odločili le-te prenesti v stanje običajne zavesti.

Takratni izvajalci čarobnih kretenj so se v celoti zavedali pomena ohranjanja in zbiranja lastne moči, ker jim je le ta omogočala lažji prehod iz te realnosti v druge svetove. Ob zadostni količini zbrane energije so ji svetovi iz druge realnosti na široko odprli vrata. Ob samem raziskovanju teh svetov pa so prejeli mogočne sposobnosti, modrosti in zavedanja ki so jih uporabili za lasten magičen razvoj.

S pomočjo naštetega so se zavedali nesmrtnosti lastnega duha in tega obiska na Zemlji, ki mu pravimo cikel življenja. Življenje so obravnavali celostno in vedeli so, da niso ločeni od ničesar, da so na energijskem nivoju povezani z vsem kar jih obdaja. Niso si dopuščali živeti površinsko, temveč so vsakodnevno uporabljali vse koščke sestavljanke, ki ji pravimo življenje.

MAGIČNE KRETNJE SO GIBI ZA ORODJE LASTNE MOČI
Magične kretnje so tehnike za zbiranje, razprševanje ter prerazporejanje lastne energije v bistvu lastne moči, kot so energijo poimenovali čarovniki stare Mehike. Nizi gibov, udarcev, drže telesa ter usklajenega dihanja na prvem mestu sodobnega človeka asociira na borilne veščine. Vendar pa je potrebno vedeti, da so vse starodavne borilne veščine (kot je recimo Kung Fu, ki je vsem dobro poznan iz filmov), bile v prvem namenu dane človeštvu kot močno orodje za zavedanje ter zbiranje energije. Kasneje pa so bile te veščine zlorabljene za namen  borbe. Samo izvajanje kretenj in njihova namenska uporaba pa na človeka vpliva na vseh njegovih življenjskih področjih  in zavedanjih. Magične kretnje v  sodobnem jeziku pomenijo tudi tehnike samozdravljenja ali ozdravljenja. To pomeni, da se ob rednem in discipliniranem izvajanju kretenj sproži proces samozdravljenja fizičnega telesa. To pa zato, ker ob samem izvajanju krepimo tudi svoja ostala telesa (eterično, emocionalno, mentalno…), ki so v tem sodobnem času življenja precej pozabljena in zanemarjena s strani posameznika, kar pa na dolgi rok sproža razne bolezenske simptome na fizičnem telesu. Ob izvajanju magičnih kretenj se krepi naše fizično telo in pridobiva na fleksibilnosti, odzivnosti ter moči. Močan vpliv pa ob prakticiranju magičnih kretenj človek zazna tudi na energijskem telesu, se ga začne stabilno zavedati in obvladovati. Iz mentalnega in čustvenega telesa pa se konkretno očisti balast in teža iluzij življenja, samo-uničevalna stališča osebe ter pride do prepoznanja škodljivih korakov na življenjski poti. Dvig življenjske energije v nas pripomore, da se spoznamo na drugačen način, kot se poznamo sicer in nam omogoči da z odločnostjo, jasno namero in pozornostjo stopimo na lepšo in bolj kvalitetno pot življenja ter globje razumemo svoj dušni namen bivanja tukaj in zdaj na magičnem planetu Zemlja.

OSEBNA ZGODBA
Nekatere od mojih osebnih zaznav moči magičnih kretenj in osebna transformacija bodo dodale nekaj teže v ta članek. Pri svojih 23 letih sem se prvič spoznal s temi tehnikami. Pred tem pa mi je bila duhovna hrana in vse kar sodi zraven v teoriji »španska vas«. Zavedal sem se samo višje sile, ki deluje iz zornega kota ki nam je vsem nepoznan. V svojem 23-tem letu sem imel zaradi načina življenja, zasvojenosti z raznimi substancami, zlorab samega sebe, ki so bile posledice travm iz otroštva, nase privezanih kar nekaj kompleksov, ki so kreirali moje življenje. Dva sta bila najbolj boleča: nizka samopodoba in manj vrednost. Zaradi le-teh sem potreboval spodbudo. Da sem prejel kanček samozavesti za delovanje v družbi sem se tudi zatekal k alkoholu, ki pa je posledično imel večkrat neželene učinke, saj nisem imel meje. Saj veste, kaj mislim. Tisto obdobje je izgledalo nekako tako, da je bil običajen opravek za človeka zame resen napor in teža. Recimo, ko je bilo potrebno v trgovino, se je v meni začelo nabirat en kup izgovorov in načrtov, kako bi se lahko temu izognil in šele ko sem dojel da ni druge možnosti, me je načel strah. Preden sem odšel iz hiše se je v moji glavi odvil cel načrt poti – pa ne samo do trgovine, temveč tudi kje kaj stoji v njej, da bom lahko kar najhitreje vse nakupil in se vrnil nazaj v varno cono udobja doma. Sama pot do tja je bila konstantna igra v moji glavi in občutki da me nekdo opazuje so me privedli lahko do tega da sem se spotaknil na ravni cesti. Še sedaj, ko podoživljam te spomine, ob tem ko pišem ta članek, je občutek težak. Sam prihod v trgovino je bil še bolj grozen, saj se nisem mogel izogniti ljudem in včasih sem se skrival za policami. Sploh, če je bila gneča na blagajni, da mi ne bi bilo treba stati preveč na odprtem – grozno. Ampak še vedno nič v primerjavi s tem, ko pa sem moral stati v vrsti pred blagajno. Takrat sem začutil, kako mi obrazne mišice trzajo in sem mislil, da bom padel skupaj. Občutek »sramu« je bil nevzdržen in zavedanje poti do doma dodatno breme.

MAGIČNE KRETNJE PRIDEJO V MOJE ŽIVLJENJE
Takrat sem sprejel pomembno odločitev v življenju za katero sem danes najbolj vesel. »TKO NE GRE VEČ NAPREJ, NEKJ JE TREBA NARDIT ZASE.« Nedolgo za tem, v tistem obdobju, so mi nasproti prišle magične kretnje. Začel sem jih izvajati redno: enkrat do dvakrat na teden. Po nekaj letih izvajanja sem svojo osebnost in moč pripeljal do točke, da sem lahko začel opravljati z svojim življenjem zavestno brez negativnih misli in zlorab samega sebe. Začel sem na novo. Začel sem si služiti kruh s prodajo od vrat do vrat in bil uspešen. Lahko si zamislite, kako je bilo zvoniti neznancem na domu. Dobil sem samozavest in notranjo moč. Ta opis moje zgodbe služi zgolj za razlago o moji spremembi po uporabi magičnih kretenj. Je pa po mojem mnenju samo kapljica v oceanu moči in sposobnosti transformacije, katere lahko pridobimo kot posameznik ali kolektivno pri izvajanju magičnih kretenj.

VABLJENI, DA STOPITE V SVOJO MOČ
Tole je moj kratek prispevek o teh starodavnih tehnikah mehiških vračev, ki so nam jih zapustili, da bomo lažje razumeli in seveda sklenili ta življenjski krog. Na svoji poti razvoja sem večkrat zasledil, da kretnje morda res niso za vsakogar, saj so jih že v preteklosti izvajali samo izbrani. Za njihovo razumevanje je potreben bolj abstrakten pogled na svet. Nekaj pa  je potrebno vedeti: ne glede na to, kakšen je tvoj pogled na življenje sedaj, magične kretnje ti bodo v veliko pomoč pri razvijanju lastnih sposobnosti samozdravljenja, nadgradnje zavedanja samega sebe in izboljšanje kvalitete življenja. Vsi vemo, da so nekatere subtilne zaznave, občutki in situacije v življenju ne dajo opisati ali orisati z besedami. Za to je potrebna akcija, da človek sam vidi začuti in spozna izkušnjo na lastni koži. Tako da: če se je med branjem pojavila želja ali občutek da bi si želeli magične kretnje in gibe spoznati na lastni koži z lastnimi izkušnjami in vas vleče na pot bojevnika, se nam lahko pridružiš.

In še za konec, stavek od Carlosa Castanede, ki je preko svojih knjig modernemu človeku približal učenja šamana ali vrača stare Mehike – Don Juana Mattasa:

»The things shamans deal are extremely practical. They break out the parameters of normal historical reality. Magical passes are just one aspect of that.«  Carlos Castaneda
»Stvari, s katerimi se ukvarjajo šamani, so izredno praktične. Izločijo parametre normalne realnosti preteklosti. Magične kretnje so le en vidik tega.« Carlos Castaneda

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...