* Izbrisan Uporabnik *

Kaj storiti, ko si jezen na cel svet?

18. maj 2016    3840 ogledov

Ko te preplavi jeza, včasih niti ne veš, kaj jo je spodbudilo, ampak te vseeno celega prevzame. In takrat si v občutju, da se lahko skregaš s komerkoli ali pa si na drugi strani ponavljaš: "Dovolj imam tega, ne bom se več ukvarjal s tem." Karkoli je tvoj odziv, se ob njem ne počutiš prav nič bolj svobodnega, srečnega in navdahnjenega za življenje, saj sta obe reakciji tvoji omejitvi.

Rada bi ti zaupala tri konkretne korake, kako se lahko v nekaj minutah počutiš veliko bolje. Si za?

1. Vaja Vrtiljak

Ko prepoznaš, da si jezen, se navadno želiš ločiti od te situacije, saj je jeza aktivno čustvo, nad katerim nimaš nadzora. Vendar ti to ne pomaga premagati občutka, ki te je prevzel, ampak ga le potisneš v kot, kjer se pomiri. A to je le vulkan pred izbruhom. Zato te vabim, da se s tem občutkom jeze soočiš, saj jo le tako lahko pozdraviš.

Zato te vabim, da izvedeš vajo Vrtiljak, ki ti bo pomagala sprostiti jezo, napetost in tečnobo. Vaja je sila preprosta in zahteva le tvojo odločitev in pol minute tvojega časa. Pomagala pa ti bo, da spet začutiš lahkotnost in udobje v svojem telesu in življenju.

Usedi se na tla s prekrižanimi nogami (po turško) in z ravnim hrbtom. Z levo roko se primi za levo ramo in z desno roko za desno. Pojdi v občutek jeze, ki ga čutiš, in se začni sukati s telesom hitro sem in tja – kot da si vrtiljak. Sukaj svoje telo hitro, kolikor moreš, in globoko dihaj. Vajo izvajaj vsaj pol minute.

Nato hitro položi roki na stegna in stisni skupaj palec in sredinec vsake roke. Nežno dihaj.

Prav prepoznal boš, kako se bo po tvoji hrbtenici spustila hladna svetloba, in v sebi se boš počutil pomirjenega.

Vendar zavedaj se, vajo je treba izvajati ZELO aktivno, da resnično premagaš občutek jeze in upora v svojem telesu.

2. Objemi se z energijo Kuan Jin

Ko končaš vajo Vrtiljak, se ulezi na tla in zapri oči. Vizualiziraj, kako se na tvojem srcu odpre cvet lokvanja. Velik, marelično rožnat cvet lokvanja. Ko se ta cvet odpre, ga začni vrteti na svojem srcu. Najprej ga zavrti 7-krat v smeri urnega kazalca, nato še 7-krat v nasprotno smer. Ob tem nežno dihaj in se osredotočaj le na ta čudoviti cvet lokvanja.

Ta vaja ti bo pomagala, da se povežeš s svojo srčnostjo, s svojo nežnostjo. Kajti s tem, ko si jezen, najbolj raniš sebe, svojo čudovito dušo. Zato resnično vedno izvedi to vajo, ko se počutiš jeznega. Saj potrebuješ odpustiti sebi, da si si dovolil, da so se situacije razvile tako, da so odnosi okoli tebe napeti, boleči ...

3. Izraz ljubezni in namere

Še zadnji korak: ko končaš zgornjo vajo, položi obe dlani na točko srčnosti in začuti toploto, ki se prebuja na tem mestu. Začuti, kako se ta toplota, energija ljubezni razširi čez vse tvoje telo. Napolni naj vse kotičke tvojega čudovitega telesa. In ko je tvoje telo polno ljubezni, začuti, kaj je tvoja namera za dan, ki je (še) pred teboj. Namera je tvoja želja, kako se želiš počutiti. Izrazi jo na glas.

Nato počasi vstani in nadaljuj dan.

Vem, da ti je včasih zelo težko in da (včasih) dvomiš o učinku teh vaj. Moj nasvet tebi je, da daš vsem vajam, ki ti jih s Tjašo Dorelay zaupava, priložnost. Midve sva vse vaje preizkusili in resnično delujejo. A včasih je občutek v tebi tako velik, da dvomiš, da ga lahko preprosta vaja pozdravi. Takrat vseeno izvedi vajo. Daj ji priložnost. In čez čas, ko jo boš redno izvajal, boš občutil veliko spremembo.

Z ljubeznijo in najboljšimi željami,

Anja Timzoya

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...