IDA ROŽMAN

Kako izboljšam področja, kjer se ne ljubim in se obsojam?

piše: IDA ROŽMAN
13. november 2019    62 ogledov

"Sredina novička " si je vzela dvotedenski oddih in se vrnila nazaj v vidno polje. 

V življenju mnogokrat  delujemo po določenih podzavestnih vzorcih, prepričanjih in se sploh ne zavedamo, da so v nas področja, ki jih nimamo radi in tudi sebe krivimo za marsikaj in to po nepotrebnem. 

Dodajam vam povezavo do ene izmed mojih preteklih Sredinih novičk, kjer je pomembno, da si preberete vaje za ljubezen do samega sebe pred ogledalom in jih tudi izvajate. Na začetku je včasih težje, potem gre vedno lažje in končno vzljubite sebe in se imate radi. Ta vaja vam bo namreč prišla prav pri sledeči vaji, ko se bomo učili odpraviti samoobsojanje. 

Oblikovanje tabele za odpravo samoobsojanja in njihovi učinki

Vzemite si v roke list papirja, pisalo in oblikovali si boste sledečo razpredelnico.

1. stolpec

V tem stolpcu si napišite spisek vsega, česa ste se obsojali, ko ste izvajali vajo za ljubezen do samega sebe. 

2. stolpec

V ta stolpec vpišite vse, kaj bi počeli, kakšni bi bili, če vaše samoobsodbe ne bi bile resnične. 

3. stolpec

V ta stolpec pa vpišite vsa prijetna občutja, ko jih doživite, če si predstavljate, kaj vse bi počeli, če samoobsodb ne bi bilo. Nadaljujte s to vajo ter se še bolj intenzivno poglobite v svoja občutja. Zgodilo se vam bo, da bodo v določenem trenutku prijetni občutki izginili in vas bo postalo strah. V sebi boste lahko zaslišali marsikatere glasove iz svoje rane mladosti ali pa svoj otroški glas.Ti glasovi, ki se vam oglašajo, so namreč posledica vaših napačnih predstav o resničnosti. Ti glasovi vas opozarjajo, kaj vas čaka, če boste še naprej sledili klicu, po čemer hrepenite oziroma si želite.  Ti glasovi se pojavljajo iz zamaskiranega jaza. Ti imajo svoj namen, da skrbijo za vaše varnost, da se dobro počutite , a žal na obdobje iz vašega otroštva, ki so vam govorili, kaj je dobro in prav. To lahko sploh nima nobene povezave z resničnostjo. 

V primeru, če vas pri izvajanju vaje ne postane strah, jo nadaljujte naprej.

4. stolpec

V ta stolpec zapišite vse tista opozorila, ki jih slišite skozi vaše notranje glasove. Notranji glasovi naših staršev, vzgojiteljev vas po eni strani varujejo pred tem, da bi občutili svojo prizadetost.  Varujejo pa vas žal tudi pred vašo kreativno energijo. Če v sebi poslušate tovrstne glasove, je ustvarjalna energija blokirana. 

5. stolpec 

V ta stolpec si zapišite vse strahove, pred katerimi bežite v svojem življenju.

6. stolpec

 V ta stolpec pa vpišite še ostala prizadeta življenjska področja, ki so prizadeta zaradi teh notranjih glasov, opozoril. Ko namreč temeljito spoznate sebe, ugotovite, da ne potrebujete več opozoril iz otroštva, da ne potrebujete raznih opozoril, ki so se oblikovala v vašem notranjem otroku in sploh niso resnična. 

Tovrstni glasovi lahko povzročajo težke probleme tudi v partnerskih odnosih, saj je prisoten strah, da oseba ne bo nikoli v življenju srečala več  pravega partnerja. To je lahko problematično sploh po prvi ločitvi, da se ta strah aktivira na podzavestnem nivoju. Tovrsten strah aktivira v novem partnerskem odnosu, da z njegovim novim partnerjem ni vse dobro, da je nekaj narobe z njim.  V globini pa je vzrok drugje. V terapevtskem procesu ta oseba spozna, da v sebi nosi strah pred bližino. Ko takšna oseba ozavesti ta strah in se z njim ne sooči, lahko zelo težko naveže globji stik z določeno osebo. 

 Ko se v življenju soočimo z določenim strahom, ga predelamo, da ga ne potrebujemo več, da je bil lahko kreiran samo v našem nerealnem svetu, lahko začnemo živeti bolj kvalitetno, svobodno, ustvarjalno življenje.

Napisana tematika danšnjega dni ni enostavna in potrebujemo kar nekaj časa, da to raziščemo in predelamo  v sebi. Zato zaključujem s tem današnjim člankom.

Do naslednjič srečno.

Vir: dr. Barbara Ann Brennan - Prebujajoča svetloba
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...