IDA ROŽMAN

Kako lahko razkrijem resnico, ki je podlaga za moje lastno samoobsojanje ?

piše: IDA ROŽMAN
20. november 2019    66 ogledov

Ste kdaj pomislili,  da se v življenju samoobsojamo zato, da se izognemo strahu? Jaz osebno na to nisem nikoli pomislila, da sem se tudi  samoobsojala   zaradi določenega strahu.

V življenju smo lahko v obdobju otroštva počeli vse, samo da smo si znali pridobiti ljubezen staršev. In ta vzorec potem lahko prenesemo v naše partnerske odnose, na službene odnose, torej tudi v poslovni svet, samo da ugajamo. Raje krivdo v različnih življenjskih situacijah  prenesemo na sebe, samo da je "mir pri hiši." Imamo namreč lahko napačno razmišljanje in mislimo, da nas edino naša popolnost pripelje do našega želenega cilja. Ko začnemo delati na sebi, pa ugotovimo, da smo kupovali ljubezen staršev, vzgojiteljev, da smo si v poslovnem svetu za uspeh prizadevali popolnoma  iz napačnih pobud - da bi kupili ljubezen. 

V teh različnih življenjskih situacijah je potrebno, da se pogovorimo z našim notranjim otrokom, kaj si on pravzaprav resnično želi. Ko smo v stiku s svojim notranjim otrokom, ko mu prisluhnemo in začnemo delovati iz njega, začnemo v svojem fizičnem telesu vzpostavljati boljše energetske pretoke. Ker si dovolimo, da preprosto samo smo, si ojačamo prvo raven energetskega polja, jo napolnimo z energijo. Zaradi te sprostitve se počutimo lahko tudi mlajše in močnejše. Zaradi teh sprememb v nas samih se začnejo spreminjati tudi na bolje naši medosebni odnosi.  

Ko prenehamo tako z samoobsojanjem sebe, prenehamo tudi z obsojanjem drugih. Ko se v sebi sprijaznimo z našimi mejami, potrebami našega notranjega otroka  in se soočimo tudi z njegovimi pomankljivostmi, se potem z vsem tem lažje soočimo tudi pri drugih ljudeh. Nekaj normalnega je, da smo v svoji popolnosti nepopolni. 

Ko namreč samega sebe sprejmemo takšnega kot smo in spoznamo kvaliteto  svojega notranjega otroka, pridemo do samozavedanja, da smo vseskozi živeli v našem prepričanju, da mora naš notranji otrok odrasti. Vendar to v realnem življenju drži samo deloma. V glavnem velja, da naj naš notranji otrok ne bi odrasel. Dopustiti je potrebno, da našemu notranjemu otroku dovolimo živeti na polno.

Kaj to pomeni navzven? Notranji otrok namreč v nas ohranja sposobnost čudenja in veselja do življenja. Ohranja nam določena veselja, ki se ne morejo primerjati z nobenim odraslim dejanjem. 

Naš notranji otrok ima namreč ključ do našega pravega resničnega "jaza". Kaže nam pot do našega bistva. Če več časa preživite v družbi svojega notranjega otroka, boste dejansko spoznali svoj pravi jaz. Sestavljajo ga namreč vse pretekle izkušnje, ki ste jih imeli v  obdobju otroštva. 

Želim vam čimveč stika z vašim notranjim otrokom in vam dodajam povezavo do ene pesmi, ki bo v vas lahko na spontan način prebudila vašega notranjega otroka. Prepustite se temu notranjemu raziskovanju sebe in srečno do naslednjič. 

 

Vir: dr. Barbara Ann Brennan - Prebujajoča svetloba
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...