Julian La Erosius

VIDEO: Kako spremeniti vzorce trdega dela, krivde in nezasluženosti?

15. marec 2019    510 ogledov

Stari vzorci trdega dela in prepričanja, ki nam pripovedujejo, da če se ne trudimo, si stvari, ljubezni in lepote življenja ne zaslužimo – vse to je globoko vkoreninjeno v nas samih, celo na ravni DNK, v kolektivni zavesti, pravzaprav je to nekako vodilna nit celotnega sveta.

Iskanje uspeha, potrditve, brezkončno 'napredovanje'

Iskanje uspeha, potrditve, brezkončno 'napredovanje'. Ne razumite me narobe. Vse to je lahko čudovita in zabavna igra, s katero se igramo na tej Zemlji, in zatorej svobodna bitja gledamo vse skupaj le z očmi sočutja, a tisti, ki ste pripravljeni zaživeti drugače, ki vam je vse to postalo odveč oziroma bi radi, da je življenje veliko bolj lahkotno ... no, ta energija in zavest je namenjena tistim izmed vas!

Kar ne pomeni, da ni vsakdo dobrodošel, seveda je! A zavest deluje tako, da se vedno znajdeš ob pravem času na pravem mestu in prav nič ni naključje. Tudi to, da sedaj prebiraš te vrstice. Hvala ti, da si tukaj s svojo Prisotnostjo.

Trdo delo je zastarelo, trud je zelo stara energija

Trdo delo je zastarelo, trud je zelo stara energija, kot sem dejal, zabavna igra vsekakor, a na neki točki lahko postane nadvse boleča in naporna, kot je postala za marsikoga izmed nas. V spodnjem videu vam iz svojih izkušenj delim, kako poteka življenje skupaj z dušo, razsvetljeno prezenco, in kako se stvari lahko slej ko prej, vse bolj in bolj, urejajo same od sebe, na človeku prijeten in svobodno kreativen način. Ni potrebe po trdem delu, le če sami to izbiramo.

In ti vzorci so pogosto zakopani globoko v tako imenovani podzavesti. Ne želimo predstaviti popolnega človeka (tega v resnici ni) ali karšnegakoli 'gurujevsta', vsega se bomo vedno dotaknili iz resnično svobodne prespektive in prikazali tudi 'zajeban', umazan del spoznavanja sebe, saj niso vse le sončki in mavrice na poti razsvetljenja. Vendar ko si dovolimo ta 'neprijetni' del sebe sprejeti, takrat lahko dopustimo novo pravljico življenja. Kjer pa stvari resnično postajajo užitkarske in zabavne! Navadno postopoma, saj spuščamo od sebe tone in tone naloženih prepričanj, sodb, iluzij, zgodb.

Nezasluženost – globoko zakoreninjen aspekt človeka in družbe

Naj na kratko omenim še nezasluženost. Izjemno globoko zakoreninjen aspekt človeka in družbe. V ozadju se zrcalita krivda in sram, in zatorej na neki ravni potem neskočno oddolževanje sebi in svetu, dokazovanje, da si vreden, in tako dalje. Kaj pa, če si zaslužiš vse, le zato ker OBSTAJAŠ? Le zato ker si živ. Le zato ker SI.

Dobrodošel oz. dobrodošla, da z nami raziščeš to novo, drugačno dimenzijo bivanja.

Kjer ni nič prav in nič narobe ... kjer spustiš zgodovino, karmo, stare zgodbe.

Si le ti, ki ustvarjaš iz ljubezni do sebe. Ne zato, ker bi moral!

Video: vzorci trdega dela, truda, nezasluženosti

Posneto 13. 3. 2019 (1. epizoda: Lahkotni tok življenja – kako spremeniti vzorce trdega dela, truda in nezasluženosti).

 

Hvala ti, da sem lahko delil s teboj svojo perspektivo in modrost! 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...