Kako je v praksi videti soočenje s karmo?
Julian La Erosius

Kako je v praksi videti soočenje s karmo?

piše: Julian La Erosius
12. junij 2016    7353 ogledov

Opisal bom svojo osebno perspektivo in izkušnje do zdaj. Marsikaj sem omenil že v prejšnjih dveh člankih, bom pa izpostavil nekaj izredno pomembnih smernic. Naj vas ne bo strah prekiniti stike z določenimi ljudmi, če vam ne ustrezajo in vas izčrpavajo s starimi igrami – na primer. Ne imejte popolnoma nobene slabe vesti, če v celoti prekinete stike z družino, v kateri ste rojeni v tem življenju, ali pa še bolje, s celotnim sorodstvom.

Roko na srce, družina je ena izmed največjih 'karmičnih farm' in proizvajalka ter repetitorka starega. Ne obsojamo, le navajamo dejstva. Če želiš ostati v starih vzorcih, je bližina družine in sorodstva odličen recept za nadaljevanje 'antične' zgodbe. Veliko lažje je izstopiti iz karmičnih energij, če nisi pogosto ali pa skoraj nikoli v prisotnosti družine (razen če je kakšen posameznik zelo zelo zavesten – kot si sam: redkost!!), in se s tem osvoboditi vsega, kar nisi.

Ker vzorci jeze, žalosti, prepira, osamljenosti, igranja žrtve, vzbujanja občutka krivde, fizičnega nesprejemanja, občutka, da nisi dovolj dober, strahu itd. se pojavijo v stotinki sekunde v bližini preteklih zgodb in ljudi (družina), ki so s tem povezani. Ne vidim smisla ostajati v 'izprijeni' čustveni ljubezni, ki se izdaja za nekaj, kar ni.

Te ima kdo resnično rad v tvojem bližnjem družinskem krogu?

In s tem ne mislim varnosti, denarja, čustvene podpore. Sprašujem te, ali te kdo lahko resnično sprejema z vsem, kar si, brez obsojanja, z iskrenim veseljem in ljubeznijo, zunaj okvirjev običajne stare vloge? Te kdo iz družine tako ljubi, da ti privošči le najboljše, pa četudi to pomeni, da ga ne bo ob tebi, če tako izbereš?

Odgovori si sam. Meni je kristalno jasno. Vsak ima v sebi svojo zgodbo in ni le enega načina, kako priti v stik s seboj. Je pa po mojem mnenju izredno koristno, da se umaknemo od starih vzorcev. Ni se treba soočati z njimi in se truditi doseči stanje, kjer te ne bi ganilo in iz ravnovesja spravilo nič, ko si v prisotnosti družine, zlorabljevalcev, vsega starega, kar simbolizira rane in tisto, kar nisi. Ne, sploh ne.

Pogostokrat je že sam fizičen odmik dovolj, da neskončno lažje odkrijemo svojo resnično esenco in se 'ozdravimo'. Ko stojimo v popolnem ravnovesju s samim seboj, nas tisti, ki si želijo iskren, ljubeč in srčen odnos, poiščejo sami od sebe. Pa naj bodo to bivši člani družin in sorodstev ali povsem nove duše, s katerimi se tudi sam nadvse rad družim in zabavam. In skupaj kreiram – zavestno. Na karmi ni treba delati, dovolj je odločitev, da jo spustiš. In potem zares spusti vse, kar ne vibrira več s teboj.

Dodal bom še simpatične in šaljive, a še kako resnične besede vnebovzetega mojstra Adamusa Saint-Germaina, ki gredo nekako takole: »Dlje ko si oddaljen od svoje (karmične) družine, hitreje boš razsvetljen.« Ja, se popolnoma strinjam. Lahko ljubiš bližnje, a najprej ljubi sebe. Takrat boš vedel, s kom lahko ljubezen iskreno, brezpogojno deliš.

Osnova vsega je ljubezen do sebe, karma začne sama od sebe odpadati, ko si zaupaš in se sprejemaš. Eden izmed največjih korakov v razsvetljenje in popolno suverenost je izpust vse karme.

No, pa smo pripeljali še eno veliko iluzijo do konca. Ki nam je grenila življenje že dolgo, dolgo. Jaz osebno imam teh karmičnih vzorcev več kot dovolj. Ker nimajo nič opraviti z menoj. Bila je izkušnja, določen čas celo zabavna in zanimiva, zdaj pa je čas, da se tole staro iluzorno neravnovesje konča.

JAZ SEM, KI SEM. JAZ OBSTAJAM. Vse drugo me ne zanima.

Z ljubeznijo! James Aubelle

 

Dodatek:

Pogosto se pojem karma uporablja kot zakon vzroka in posledice. Z določene perspektive to drži, vendar ne v smislu, kot se pogosto razlaga. Res je, da se vsaka sila v vesolju uravnoveša, in slej ko prej, ali v tej ali kateri drugi dimenziji, vse skupaj stopi v ravnovesje. Kjerkoli je sila, je vsekakor tudi protisila. To drži. Ampak npr. izjava, da če delaš dobro, se ti vrača z dobrim, in če delaš slabo, se ti vrača s slabim, je popolna izmišljotina.

Prvič sta dobro in slabo zelo relativna pojma, drugič pa je vse omenjeno gledano z izjemno mentalnega vidika, ki je ujet v staro igro Dobrega in Zla. Skreiraš si tisto, kar izžarevaš in vsebuješ oz. si vzel za svoje na energijski ravni. Zato se ljudem ponavljajo vzorci, dogodki, situacije. Energije zgolj služijo Zavesti, in globlje ko si v svoji prisotnosti, bolj lagodno, všečno in božansko bo žarela tvoja okolica. Saj je vendarle tvoja kreacija. JAZ SEM lahko skreira vse okoli tebe, brez težav in povsem brez sile.

 

 
Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (velja le za tvoj prvi komentar)!
Tonica
  komentiral 1 leto nazaj
Lep pozdrav,
lep članek,strinjam se.
Objem!

Facebook komentarji