Tjaša Dorelay

Kakšna je tvoja dušna povezava z ljubljeno osebo?

24. julij 2017    4797 ogledov

Zdaj je čas, ko vidimo, kakšne odnose ustvarjamo, in ko nam je dana priložnost, da jih izboljšamo. A ne tako, kot morda tvoj um misli.

To poletje od tebe želi, da se ukvarjaš s seboj, ne z drugo osebo. Da daš fokus na svojo polovičko odnosa. Na to, kar ti prinašaš v odnos in kar ti iz njega sprejemaš.

Zdaj je čas, ko je pomembno, da iščeš jasnost, kako si kot duša povezan z ljubljeno osebo (oziroma z vsako osebo, s katero ustvarjaš odnos), in da z nivoja duše sprejmeš vajino povezavo.

V tem poletju ti klasično reševanje problemov v odnosu ne bo prav nič pomagalo. Dolge ure pogovarjanja in izboljševanja odnosa na način "ti popravi to, jaz bom pa tisto, pa bova oba srečna" niso pravi recept za boljše odnose.

Zdaj te življenje spodbuja, da ozavestiš, zakaj je ta oseba v tvojem življenju in zakaj si ti v njenem, in začneš izpolnjevati vajin dušni dogovor v odnosu.

Nimaš ideje, kaj bi ta dogovor lahko bil? Bi rad vedel, kako si kot duša povezan z določeno osebo? 

Kakšen je namen tvojih odnosov?

Si se kdaj vprašal, kaj je namen tvojih odnosov?

Kakšna je funkcija tvojih staršev? Kakšno vlogo je v tvojem življenju igrala tvoja prva velika ljubezen? Česa te je učil tvoj bivši partner? Zakaj je tvoj najboljši prijatelj del tvojega življenja? In kako to, da si v partnerskem odnosu prav s to osebo? Kaj v tvoje življenje prinašajo vse osebe, ki so pomemben del tvojega sveta?

Vsak odnos, ki ga ustvarjamo, je odnos dveh duš, ki sta se odločili, da bosta v tem življenju skupaj doživeli neko izkušnjo povezave.

Namen vseh odnosov je v tem, da si duši med seboj podelita svojo energijo. Ti deliš z osebo svojo energijo (to, kar ti si) in oseba tebi podeli svojo energijo (to, kar ona je).

Če zelo plastično ponazorim, je namen odnosov v izmenjavi. Ti imaš nekaj, kar druga oseba potrebuje, in si ji to prinesel. Prav tako ima druga oseba nekaj, kar ti potrebuješ, in ti je ona prišla to dat.

Skozi to izmenjavo darov se zgodi proces učenja. In prav to učenje je višji namen vseh tvojih odnosov.

Zagotovo si že slišal, da je vsaka oseba tvoj učitelj, in res je tako. Tako kot si ti učitelj zanjo. Za kaj pravzaprav gre?

Ti kot duša nosiš določene sposobnosti, znanja in energijo, ki si jih prišel podelit s to osebo, s katero si v odnosu. S tem, ko ti živiš svoje življenje na svoj način, osebi ob sebi odpiraš vrata v en del sveta, ki ga ona še ne pozna ali pa je nanj že pozabila. S svojo energijo in zavestjo duše v njej prebudiš speče delčke nje same.

Daješ ji sebe, zato da skozi tebe ona odkrije sebe!

Če oseba tebe sprejme takšnega, kot si, in sprejme tvoje načine delovanja, v njej to spodbudi veliko dušno rast. Skozi ta odnos začne spoznavati samo sebe, svoje darove in svojo moč. Namen odnosa se začne izpolnjevati. Enako velja v nasprotno smer.

Če ti dovoliš, da je oseba ob tebi točno takšna, kot trenutno je, se je ne trudiš spreminjati, ampak jo sprejmeš, to v tebi spodbudi tvojo dušno rast. Ti se spomniš na svoje darove in odkriješ svoje potenciale, za katere morda niti nisi vedel, da jih nosiš v sebi,

Če se tej rasti upiraš in hočeš osebo na silo spreminjati (po svojih prepričanjih, kakor ti misliš, da je prav), se v odnosu ustvari bolečina in odnos postane težaven.

Kateri odnosi so najboljši?

Najboljši odnosi niso tisti, v katerih ni bolečine. Vsak odnos prinese tako užitek kot bolečino. Bolečina se rodi, ko se ustvari priložnost za rast, pa se ji upiraš. Užitek je prisoten, ko si v odnosu svoboden. To pomeni, da si točno takšen, kot si. In da dovoliš drugi osebi, da je točno takšna, kot je. Ko tako deluješ, se v odnosu ustvari energija svobode in sprejemanja, kar je pogoj za ljubezen.

Iluzija, v kateri živimo, je, da ljubezen v odnosu izhaja iz naše navdušenosti nad kvalitetami druge osebe. Resnica je, da je ljubezen prisotna v odnosu, ko sprejmemo svojo lastno edinstvenost in si dovolimo biti v odnosu pristni ter ko sprejmemo edinstvenost druge osebe in ji dovolimo, da je točno takšna, kot je. Da opazimo njeno lepoto, ki jo nosi.

Je čas za spremembo osebe ali spremembo pogleda na odnos?

Vsak si želi ustvariti boljše odnose in neki del nas verjame, da če želimo imeti boljši odnos, potrebujemo najti primernejšo osebo za odnos. Ampak to je spet iluzija. Ne gre za to, da potrebujemo drugačne ljudi ob sebi. Gre za to, da potrebujemo več našega sprejemanja teh ljudi, ki so že ob nas.

Vsaka oseba je namreč prišla v naš svet, da nam skozi svoj način delovanja in obstajanja v življenju odkrije skrite delčke nas samih.

Ali se boš upiral rasti in obtičal v bolečini ali boš odprl svoje srce za to osebo in vadil sprejemanje, zato da se bo v tem odnosu rodila ljubezen?

Zakaj je pomembno, da odkriješ, v kakšni dušni povezavi si?

Z vsako osebo, ki je pomemben del našega življenja, smo kot duši sklenili dušno povezavo. To dobesedno pomeni, da sta se najini duši odločili v tem življenju okusiti točno določeno obliko odnosa. Saj sta vedeli, da si bosta skozi to povezavo najlažje izmenjali svoje darove.

Zakaj je pomembno, da odkriješ, v kakšni povezavi si kot duša z določeno osebo v svojem življenju?

Zato ker tedaj, ko odkriješ, kako sta povezani (kakšno dušno povezavo imata), vajin odnos bolje razumeš in bolj jasno ti je:

 • zakaj v tem odnosu doživljaš te preizkušnje in izzive,
 • česa te ta oseba uči in kaj potrebuješ ti od nje sprejeti, da bo ta odnos zate boljši,
 • kaj je na tebi, da v ta odnos doprineseš, na kakšen način potrebuješ sebe dati v ta odnos, da ga uravnotežiš, in
 • kako delovati, da bo tvoj izbrani odnos izpolnil svoj namen in ti prinesel zadovoljstvo.

Ko odkriješ, kako si povezan z osebo, dobiš navodila za uporabo za ta odnos!

Katere oblike dušnih povezav obstajajo?

Obstaja pet oblik povezav v odnosih. To je pet različnih načinov, kako se duši povežeta v odnosu, in posledično pet različnih razlogov, zakaj se duši sploh najdeta v tem življenju in ustvarita odnos.

Te oblike odnosov so:

 • odnos karmičnega dolga,
 • odnos dušnega dogovora,
 • odnos skupne rasti,
 • odnos ogledala in
 • odnos svobodne izbire.

Vsakega od tvojih odnosov (tako odnos z mamo kot odnos z najboljšim prijateljem, partnerjem ali sodelavcem, celo s tvojo veliko simpatijo, ki vama nikoli ni bilo namenjeno biti skupaj) lahko daš v eno od zgoraj navedenih kategorij. Te zanima, kako si ti povezan z ljubljeno osebo?

Naj ti podrobneje predstavim vseh pet oblik dušnih povezav.

* * *

1. Odnos karmičnega dolga

Nekateri odnosi svojega namena ne izpolnijo v enem življenju, zato se njihova povezava vleče več življenj. Te odnose imenujemo odnos karmičnega dolga. Bistvo tega odnosa je, da ena oseba drugi vrne nekaj, kar je v preteklosti od te osebe prejela. Gre za izjemno močno vez med osebama in občutek imaš, da osebo poznaš že vse življenje.

Odnos se ustvari okoli pomembne situacije ali dogodka, ki obe osebi zaznamuje. V tej izkušnji se pokaže, katera oseba je dolžnik in katera sprejemnik v tem življenju. Gre za precej težek odnos, dokler osebi ne začneta izpolnjevati svojega dogovora za izmenjavo.

Ti odnosi nikoli niso uravnoteženi in vedno nekdo daje več kot drugi, saj se vrača dolg iz preteklosti.

Tako pomembno je, da odkriješ, ali tvoj odnos temelji na karmičnem dolgu, saj le tedaj, ko to spoznaš, veš, kaj potrebuješ v odnos dati ali iz njega sprejeti, da pride do uravnoteženja v odnosu, in posledično odnos zate postane izpolnjujoč.

* * *

2. Odnos dušnega dogovora

Vsak odnos je dogovor duš za izmenjavo, a ko govorimo o odnosu dušnega dogovora, govorimo o odnosu, ki sta ga duši zapisali v svojo dušno pogodbo kot enega najpomembnejših odnosov v svojem življenju.

To je odnos, ki se zgodi kar naenkrat. Četudi je oseba že dlje časa v tvojem življenju, se v nekem ključnem trenutku ustvari magična in močna vez, ki obe osebi ujame v intenziven odnos. Ni logične razlage, zakaj bi bil v odnosu s to osebo, vendar nekaj v tebi te tako močno vleče k njej, da si ne znaš pojasniti. Ta odnos poganja neka višja sila in odnos je izjemno intenziven.

Namen tega odnosa je, da si duši izmenjata energetsko podporo v nekem obdobju življenja, ki je za njiju osebno izjemno pomembno in prelomno. Ne gre toliko za skupno rast, ampak za podporo rasti posameznika.

Dušni dogovor ne pomeni nujno, da sta osebi najprimernejši druga za drugo, da se najbolj razumeta in najbolje skupaj delujeta. Običajno gre za precej težko povezavo. Dušni odnosi se zgodijo zato, da obe osebi kot duši maksimalno zrasteta v obdobju odnosa. Ko se dušni namen odnosa izpolni, se odnos na nenavaden način prekine, in to je običajno zelo boleče.

Odnosi, ki temeljijo na dušnem dogovoru, so redko stabilni, saj so preveč intenzivni.

Je bil kak tvoj odnos tako intenziven in močen, da sumiš, da je šlo za dušni dogovor? Povem ti, v kakšni povezavi si bil s to osebo, da boš lažje sprostil svojo navezanost na ta odnos in vanj vnesel svobodo in pomiritev. Beri do konca, da izveš več.

* * *

3. Odnos skupne rasti

Najbolj stabilni odnosi so odnosi, ki temeljijo na skupni rasti. To so odnosi, ko se dve osebi povežeta z namenom skupne rasti. Čeprav je vsak odnos namenjen učenju in rasti, gre v tem odnosu specifično za to, da osebi rasteta skupaj, to pomeni, da doživljata enake izkušnje z namenom svoje rasti.

To je odnos, ki se začne zelo lepo, in občutek imaš, da si našel osebo, s katero se zelo lepo dopolnjuješ. Nato pa nastopi življenjska preizkušnja, ki vaju spodbudi, da skupaj zrasteta. Narava teh odnosov je, da ta skupni izziv osebi še bolj zbliža, ju poveže in nauči, da lahko le s skupnimi močmi preideta težavno situacijo. Gre za odnos, ko se obe osebi zavedata, da druga brez druge ne bi mogli in da je njuno sodelovanje bistveno za uspeh.

Čeprav sta osebi med seboj različni v načinu delovanja in vsaka v odnos prinaša nekaj svojega, se dopolnjujeta in povezujeta v harmonično celoto. Izziv tega odnosa je pretirana navezanost in celo odvisnost od druge osebe in zaprtost pred tem, da bi še kakšna nova oseba vstopila v skupni odnos.

Se prepoznaš v tej povezavi odnosa? Kateri tvoj odnos misliš, da spada sem? Če želiš, ti povem odgovor na to vprašanje. Na koncu tega članka sem zapisala, kako to izveš.

* * *

4. Odnos ogledala

Odnosi, ki so izjemno dinamični in je v njih veliko ognja, so običajno odnosi ogledala. To je odnos oseb, ki so si med seboj podobne ali pa vsaj v nekem pogledu delujejo enako. Ko obstajajo v skupnem odnosu, si odsevajo resnico kot odsev v ogledalu. Zato so to odnosi, v katerih si pogosto užaljen, se razjeziš, te nekaj zmoti. Ta oseba pa ti je stalno trn v peti. V njej vidiš delčke sebe, ki jih (še) nisi pripravljen sprejeti.

Čeprav te vsak odnos uči nečesa o sebi in ti druge osebe odsevajo tvojo resnico, je ta oblika odnosa specifična v tem smislu, da je teh odsevov veliko. S to osebo bi se lahko skoraj vsak dan skregal, saj se v odnosu redno vzbudi neki izziv, ki ga je treba objeti z ljubeznijo.

Čeprav te v tem odnosu ves čas vleče, da bi drugo osebo spreminjal, to ni namen tega odnosa. Namen odnosa je, da spoznaš različne vidike sebe in samega sebe sprejmeš v celoti. Ta odnos te uči ljubezni do sebe in sprejemanja sebe.

Odkrij, kateri tvoji odnosi so tvoje največje ogledalo in kaj je bistven trik, ki ga uporabi, da boš tak odnos preoblikoval v bolj harmoničnega. Spodaj izveš rešitev.

* * *

5. Odnos svobodne izbire

Zadnja oblika odnosa je odnos svobodne izbire. To je odnos, za katerega se v svojem umu odločiš, da boš vanj vstopil, saj ti oseba daje nekaj, kar ti takrat potrebuješ. Gre za čisto zemeljsko odločitev tvojega uma, da boš šel v odnos, saj v njem vidiš nekakšno korist.

Odnos se ustvari zaradi prepričanja uma, da je to prav in da to potrebuješ. Ta oseba ti izpolni eno veliko željo ali pa dopolni tvojo predstavo o idealnem življenju. Gre za odnose, ki so bolj površinski, ne temeljijo na močni dušni povezavi.

Čeprav se v vsakem odnosu dogaja izmenjava duš in učenje, ti v tem primeru odnosa veš, da v odnos nisi vstopil zato, ker te je nekaj notranjega vleklo v ta odnos, ampak zato, ker si želel rešiti en del svojega življenja in si v tej osebi videl rešitev. To so odnosi, ki lahko trajajo zelo dolgo, a istočasno v tem odnosu nobena od oseb ni zares globoko izpolnjena.

Kako delovati, če si slučajno zdaj spoznal, da je en tvoj odnos takšen? Zaupam ti spodaj.

* * *

Bi rad podrobneje spoznal vsako od zgoraj navedenih povezav, da boš bolje razumel vse svoje odnose?

Te zanima, v kakšni dušni povezavi si z ljubljeno osebo?

V kakšni dušni povezavi sem jaz?

Ključno je, da odkrijemo, v katero od zgoraj navedenih skupin spada naš odnos, ki nam povzroča največ izzivov v tem času, saj skozi to odkrijemo, kako lahko v odnosu delujemo, da ga preobrazimo in vanj vnesemo več ljubezni. Manj je obsojanja v odnosu, več je sprejemanja in ljubezni.

Če bi rad vedel, v kakšni dušni povezavi si v odnosu z določeno osebo, te vabim, da se mi pridružiš na spletnem predavanju 5 OBLIK DUŠNIH ODNOSOV, ki bo v sredo, 2. avgusta, ob 20.30 (90 min).

(Dogodek bo sneman, zato če ga ne boš mogel spremljati v živo, se vseeno prijavi in ti bomo poslali posnetek.)

Prijava na dogodek  

V sklopu tega predavanja s teboj delim:

 • obširno razlago vseh petih dušnih povezav (kakšni so izzivi posameznega odnosa in kako ne glede na obliko odnosa najti harmonijo v odnosu),
 • konkretne napotke za vseh pet odnosov (kako posamezen odnos negovati, kaj vanj dati in kaj iz njega sprejeti)
 • in najboljši del: odgovorim ti na vprašanje, kako si ti povezan z ljubljeno osebo (v katero od zgornjih petih povezav spada vajin odnos). Ta odgovor dobiš po dogodku, ne v živo na njem.

Super, kajne? :)

Odločila sem se, da ti povem, kako si povezan z ljubljeno osebo, saj čutim, da ko boš imel to zavedanje, ti bo lažje v tem odnosu obstajati in iz njega resnično vzeti darove, ki ti jih prinaša.

Prav zate se bom povezala z angeli in ti prinesla odgovor na to vprašanje!

Po dogodku mi boš zaupal, za kateri svoj odnos si želiš vedeti, v kakšni povezavi sta vajini duši, in samo zate se bom povezala z angeli, ki mi bodo zaupali, v katero skupino spada tvoj izbrani odnos.

Odgovor ti bom poslala na tvoj e-naslov (nekaj dni po dogodku), ob tem pa ti bom pripela tudi daljšo razlago te oblike odnosa. Vse to z namenom, da ti dam jasnost, kako lahko ta svoj odnos bolje razumeš in ga oblikuješ v ljubečega in harmoničnega.*

Bi rad prejel to jasnost in bolje razumel svoj odnos?

Hočem izvedeti, v kakšni povezavi sem z ljubljeno osebo, in se prijavljam na dogodek  

* To ni osebno kanalizirano sporočilo, ki je pripravljeno individualno za tvoj odnos, ampak jasnost, ki ti pove, v katero od zgoraj navedenih kategorij spada tvoj odnos, ter ti pomaga razumeti vajino obliko odnosa in ta odnos izboljšati. Ob tem prejmeš tudi navodila za negovanje tega odnosa.

Prijava na dogodek  

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...